Şimdi Ara

'It's Just War' ## TRE FRATELLİ , TRE MORTİİ ##Savaş Günlükleri##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hikayemde Savaşa Giden İtalyan 3 Dostun 3 Sene Boyunca Başından Geçen Olaylar,Yaşadığı Sevinç Ve Hayal Kırıklıkları Ve Savaştığı Cepheler Tek Bir Kişi Ağzından Günlük Tarzında Anlatılmaya Çalışıldı.Çalışmamda Bana Yardım Eden Google Haritalar'a Ve Wikipedia'ya Teşekkürlerimi Borç Bilirim.Hikayedeki Mekanlar Gerçektir,Karakterler Ve Olaylar Hayal Ürünüdür.

"It's Just War"

22 Ocak 2025

Akdenizin O serin ve tanıdık havasını terkedeli tam 1 sene olmuştu.Savaştan önce, zamanın çok hızlı geçtiğini çabucak okullarımızın bittiğini ne ara işe girecek yaşa geldiğimizi sorgulardık.Şimdi ise evimizden ayrılalı tam 1 sene olmuştu.Bu 1 sene bize tam 10 yıl gibi gelmişti.Hergün dünyanın şu geldiği hale bak deyip duruyoruz ama değişen hiç bir şey yok.Bu savaş ne zaman biticek yetmedimi bu kadar kayıp diye düşünmediğimiz bir dakika bile yok.Bizim hikayemiz biraz uzun Nario,Carlino Ve Ben Napoli'den ayrılalı uzun zaman geçmişti.Orduya 21 Ocak 2024 te gönüllü olarak kabul edilmiştik.O zamanlarla bu zamanı kıyasladığımda kendimizdeki değişim inanılmazdı.Bedensel ve zihinsel açıdan çok yıpranmıştık.11 Mart 2024 te Özbek Cephesine gönderildik.Savaşın İlk Yılıydı Rus Ve Çin İttifakı Gerçekten Korkutucuydu Birleşmiş Milletler Ve Avrupa Birliği Acil Bir Toplantıyla Europe Voluntary Army Ordusunu Kurma Kararı Aldılar.Ordu Avrupadaki Ülkelerden Gelen Gönüllüler İçin Kurulmuştu.

Bu Arada Kendimden Biraz Bahsetmek İstiyorum Belki Bu Günlüğü Yakınlarımdan Başka İnsanlarda Okuyabilir.Benim Adım Felicio 20 Haziran 2000'de Palermo'da Küçük Bir Köyde Doğdum.10 Yaşımdayken Babamın İşleri İçin Napoliye Taşındık.Savaş Başlayana Kadar Napolide Yaşadım.Burda Nario Ve Carlino İle Tanıştım 14 Yıl Birbirimizi Kardeş Gibi Kolladık.Savaş İçin Gönüllü Birliğine Yazılmaya Beraber Gittik.EPAM'da Rütbeler Eğitim Durumuna Göre Belirleniyordu.Aramızdan Sadece Ben Üniversitede Okuduğum İçin Bana Uzman Çavuş Rütbesi Verildi.Çavuş Olduğum İçin Emrimde En Fazla 5 Asker Olabiliyordu.Nario Ve Carlinoyu Hemen Yanıma Aldım.Bizi EPAM 13.Kolordu Komutanlığına Atadılar.Artık Gerçekten Kendimizi Asker Olarak Hissetmeye Başlamıştık.Tim'imde Nario Ve Carlinodan Başka Donzel ve Flavio Adında İki Kişi Daha Vardı İkiside İşçilerdi.Flavio'ya Sarışın Derdik.Çocukta Esmer Bir Nokta Bile Yoktu.

3.Mekanize Piyade Tugayındaydık.Tuğgeneralimizi Savaşın İlk Yılında Hiç Görmedik.Ama Albayımızla Çok Yakındık.Adı Gavinoydu. Lakabı Beyaz Şahindi Ve Çok Enerji Dolu Bir Adamdı.EPAM 13. Kolordu Komutanlığı Bükreş'te Bulunuyordu.Deniz Yoluya Montenegro'ya Vardık Ve 2 Günlük Kara Yolculuğunun Ardından Bükreşe Vardık.

14 Mart 2024,Özbekistan

11 Mart 2024'te Özbek Cephesine Gönderildik.Rus Ve Çin Ordusu 26 Şubatta Tacikistanı İşgal Etmişti Ve Doğu Cephesinde Tampon Bölgelerden Biri Olan Semerkand'a Doğru İlerliyordu.Savaşın İlk Günü Aslında Beklediğimizden Daha Kolay Geçti.Yakın Temasa Geçmedik.3 Günde Rus Ve Çin Askerleri Tacikistanın İç Bölgelerine Kadar Çekildi.Asıl Savaş Dushanbe'deydi.25km'lik İnanılmaz Bir Hat Çekmişlerdi.Bu Hattı Geçmek Tam 3 Ayımızı Aldı.Tim'imde Olan 2 Çocuk Donzel Ve Flavio Savaşın 5.Haftasında Gece Baskınında Yanlarında Bomba Patlaması Sonucu Öldüler Gözlerimin Önünde Ölmüşlerdi.5 Haftadır Bir Çok Ölüm Görmüştüm Ama Bu Farklıydı Bu Çocuklar 1 Aydır Bizimleydiler, Sorumluluğum Altındaydılar.Donzel Ve Flavio'yu Kaybetmek Gerçekten Beni İnanılmaz Etkilemişti.Tacikistanı Toplamda 4 Ay İçinde Tamamen İşgalden Kurtardık.Çin Ve Rus Birlikleri Güneye,Afganistana Çekildiler.Cephedeki Başarılarımız Yüzünden Albayımız Gavino Tuğgeneralimiz İle Konuşup Nario Ve Carlinoyu Uzman Çavuş Beni İse Teğmen Rütbesine Yükseltmişti.Bu Rütbelerin Sebebi Dushanbe'nin Yakınlarındaki Stratejik Olarak Önemli Olan Tuda Kasabasını Sadece 10 Kişilik Bir Ekiple Almamızın Yüzündendi.Haziran 2024e Kadar Tacikistanda Kaldık.Tugayımızda Bir Çok Farklı Ülkeden Gelen İnsanlar Vardı.Unutamadığımız 2 Çocuk Vardı Biri Türk Diğeri Alman.Kemal Ve Mario Beraber 2 Hafta Boyunca Yanyana Savaştık.Haziranda 17'de Tugayımız Afganistana Doğru Yola Çıktı.

22 Haziran 2024 Afganistan

Temmuz Ayına Girmemize 1 Hafta Vardı.Yaz Tam Anlamıyla Başlamıştı.Sıcaklıklar İnanılmaz Derecelere Gelmişti Birlikteki Askerler Sıcaklık Yüzünden Çok Bitkin Düşmüş ve Zayıflamışlardı.Özbek Cephesinden Ayrılalı Nerdeyse 1 Hafta Olmuştu.Afganistan'da Kabul Şehrine Vardık Ve 101. Topçu Alayı İle Buluştuk.Kabul'da Bir Gece Dinlendikten Sonra Ertesi Gün Çinlilerin Elinde Olan Mehtar Lam Kasabasına Saldırmak İçin Hazırlandık.Albay Emrime 70 Kişilik Bir Tim Vermişti 2.Günün Gecesinde Güzel Bir Planla Mehtar Lam Kasabasını Ele Geçirdik.Çok Sayıda Yaralımız Vardı Ama Çinlilerin Hepsini Temizlemiştik.Pakistan Sınırında Olan Bir Kasabaydı Pakistanın Kuzeyi Çinli Askerler Tarafından Tamamen İşgal Edilmişti.Ertesi Gün Topçu Alayımız Kasabaya Geldi.O Gece Nario Vurulmuştu Albay Gavinodan İzin Alarak Narioyu Özbekistandaki Hastanelerden Birine Nakil Ettirdik.Kısa Bir Süre Carlio Ve Benden Uzak Kalıcaktı Ama İyileşir İyileşmez Geri Döneceğine Söz Verdi.Tugayımız Afganistanda 3 Gün Bekledi.Albayımız İse EPAM Komuta Birliği Toplantısına Katılmak İçin Fransaya Gitti.Giderken Yanında Getirdiği Askerler Arasında Carlio Ve Bende Vardım.İtalya'da Yaşamama Rağmen Hayatımda Hiç Parise Gitmemiştim Bu Benim İçin Farklı Bir Deneyim Olacaktı Helede Dünya Karmaşanın İçindeyken.

1 Temmuz 2024 Paris,Fransa

Öğlen 12.00'de Parise İniş Yaptık.Bizi Karşılayan BM Görevlileri İle Birlikte Toplantının Yapılacağı Versay Sarayına Doğru Yola Çıktık.Sokaklar Nerdeyse Bomboştu Acaba Savaştan Önce Paris Nasıl Bir Yerdi Diye Düşünmeye Başladım.Kısa Bir Yolculuğun Ardından Saraya Vardık.Saray'ın İnanılmaz Büyük Ve Güzel Bir Bahçesi Vardı.Ve Mimarisi Daha Önceden İnternetten Baktığım Hiçbir Saraya Benzemiyordu.Mütevazı Bir Saray Gibi Gözüküyordu Ama Çok Büyüktü.Saraya Giriş Yaptık Her Yerde Askerler,Gazeteciler,Danışmanlar Vardı.Sarayın Büyük Bir Salonunda Yemek Servis Edildi Aylardır Bu Kadar Rahat Ve Güzel Yemek Yememiştim.Yemekten Hemen Sonra Toplantı İçin Ana Salona Geçtik.Ana Salonu Özel Olarak Hazırlamışlardı.33 Ülkenin Devlet Başkanları Ve Genelkurmay Başkanlarıyla Beraber En Üst Düzey Askeri Katılım Söz Konusuydu, İnanılmaz Bir Kalabalık Vardı.İlk Yarım Saati Basına Açık Soru Cevap Şeklinde Geçtikten Sonra Basına Kapalı Olarak Devam Etti.Bir Gözüm Devlet Başkanlarındayken Diğer Gözüm Tavandaydı.Tavanda İnanılmaz Resimler Vardı Saray Şuanda Tarihe Tanıklık Ediyordu Aynı Zamanda Bende.Daha 1 Sene Önce Üniversitede Kaldığım Dersleri Vermeye Çalışan Ben Şuan Teğmen Olarak Albayımın Yanında Dünyanın Kaderini Değiştirebilecek Bir Toplantıdaydık.Protokol Olarak Daha Düşük Olduğumuz İçin Biz Ana Masada Oturmuyorduk Bir Nevi Korumaydık.Devlet Başkanımız Arnaldo Benedetto Ve Ordu Komutanımız Elba Lanz'ın Hemen Arkasında Duruyorduk.
    Toplantının Ana Konusu Amerikanın Batı Cephesiydi.Rusya Ve Çinin Batı Cephesi Olan Afganistan,Özbekistan,Tacikistan Gibi Yerleri Güvenlik Kontrolü Altına Almıştık.Rus Ve Çin Ordusunun %60lık Bir Kısmı Amerikanın Batı Cephesindeydi.Toplantıda Amerika Lobisinin Gücüyle Beraber EPAM Ordusuna Bağlı 2 Kolordu Komutanlığı Doğu Cephesinden Ayrılarak Amerikan Batı Cephesine Transfer Oldu.25 Kabul 8 Red Oyu Çıkmıştı.13. ve 9.Kolordu Komutanlığı Doğu Cephesini 6 Temmuza Kadar Terk Edicekti.Biz Bu Karara Çokta Şaşırmamıştık Böyle Bir Hamle Bekleniyordu.Savaşın 6 aylık Periyotunda Ruslar Ve Çinliler Daha Az Kayıp Verip Daha Çok Toprak İşgal Etmişlerdi.Zaten Son 2 Aydır Doğu Cephesi Sessizleşmişti.
    Bu Sırada Afganistan'da Yaralanan Dostum Nario İyileşip Afganistana Döndü Bizde Afganistana Gidip İşlemlerimizi Tamamladıktan Sonra Portekize Geçmek İçin Son Hazırlıklarımızı Yaptık.EPAM 3.Mekanize Piyade Tugayı Doğu Cephesine Adını Altın Harflerle Yazdırmıştı.4 Aylık Doğu Cephesi Macerasından Sonra Amerikaya Gidiyorduk.

5 Temmuz 2024 Lizbon,Portekiz / Washington,USA

..........Continua

not:konunun tutup tutmaması önemli değil bu benim hobim okuyanlar ve takip edenler varsa teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 25 Ocak 2015; 23:13:47 >

• takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.