Şimdi Ara

İSVİÇREYİ MERAK EDENLER (SORU-CEVAP) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: neroXIII

quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

Arkadaşım daha 2 sene önce Isviçreye gitti , abisinin yanına gitti , 1.5 ay kaldı , gayet memnun kalmıştı sizin aksinize. Akşamları kartinge filan gitmişlerdi ( Sizin dükkanlar kapalı oluyor dediğiniz saatlerde . Akşamları gayetde dükkanlar açıktı demişti . Ayrıca trafiğin az olması da güzel sevdiği yönlerden biriydi. Verginin çok olması normal değil mi hocam sizce ? Sonuçta ülkenin sosyal imkanları çok iyi. Çocuğa yüzme eğitimi veriyorlarmış en basitinden. Türkiye de o imkanlar olmamasına rağmen İsviçre halkından çok daha fazla vergi veriyoruz. Vicdanınızı rahatlamak için İsviçreyi gömmüyorsunuzdur umarım hocam.

Yok hocam isviçrenin hayat standartlarının yüksek oldugunu sağır sultan biliyor ben birazda bu yazımda kötü taraflarından bahsetmek istedim. Herkes sürekli iyi yanından bahsedip överken bir de olayın şu yönünden bakın anlamında bir yazı yazdım. Karting gibi yere zaten giderrsiniz o problem değil trafik az doğru az olmasının sebebi ise otobüs dahi geleceği dakkayı sana durakta bildiriyor tabelada Kimse araba almıyor istediği kadar ucuz olsun. O yüzme eğitimini verdiklerini bende yazdım eğitim kısmındaki yazımı okursanız eğitimde ne kadar ücretsiz imkan sağladıklarından bahsettim. Ancak son cümlenize katılmıyorum bu tarz cümleyi orada yaşamadan çalışmadan çocuk yapmadan ev geçindirmeden söyleyemezsin. İsviçrede sadece nefes alman aylık 2500(10 bin tl) frank vergi. (İstediğin yerde araştırabilirsin bu durumu) O yüzden vergi konusunda türkiye daha fazla vergi alıyor demek biraz acımasızca değil mi sizcede?

Valla hocam sizle tartışacak kadar bilgim yok. Anca kulaktan duyma şeyler. Hazır sizi yakalamışken bir şeyler öğrenelim bari.
    Türkleri pek sevmiyorlar demişsiniz. Mesela diğer milletlere karşıda mı böyleler ? Siyah saçlı biri ırkçılık görür mü mesela ? Siyah saç beyaz ten İsviçreli olmadığımız 10km öteden belli

Siyahilere karşı ırkçılık var ama şu şekilde her bir illegalliğin arkasında siyahi olduğu düşünülür. Ama onun dışında pek diğer milletlere karşı bir ırkçılık bilmiyorum dışardan bakınca gözükmüyor. Irkçılığı zaten direk olarak yapmıyorlar ama Türksen hizmetinide adam akıllı yapmıyorlar gelme seni istemiyoruz anlamında çok iyi hissettirebiliyorlar. Siyah saçlı biri ırkçılık görmez ama ilginç bir şekilde isviçrede isviçreliden çok brezilyalılar ve sırplar inanılmaz ırkçılık yapıyorlar. Daha bu yaz arkadaşımı dövmüşler sırplar toplanıp türk diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 17 Şubat 2018; 20:2:11 >

• neroXIII kullanıcısına yanıt
    Konu sahibine sormuşsun ama ben de cevaplayım. Türkler pek sevilmiyor doğru. Onun haricinde Portekizli vs çok insan var onlara hic irkcilik yapildigini gormedim ya da siyahilere. Tamil'li bir arkadaşım vardi ulkemde gormedigim insanligi gördüm demişti.

Yalniz arnavutlar pek sevilmiyor bir çoğu apaçi olduğu için. Hatta tanistigim birisi arnavut sanilmamak icin BMW almadigini söylemişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

Her yaz ben de gidiyorum 1 2 aylığına. Su an akrabalarimin % 80 i Zurichte. 91 den beri bir dayim 2003 ten beri de diger dayim orada yasıyor. Bir tanesi Stäfa gibi pahali bir bolgede kalmasina ragmen para da artirabiliyor ve dediginiz kadar donuk bir yer değil bence. Ozellikle mutfak cok pahali ama kazanclar ve paralarinin degerli olusu dengeliyor

Ancak havanin genellikle kapali olmasi ve insanların çok çalıştığı doğru ona bir sey diyemem

Denge nereye kayarsa kaysin Isvicre gibi yillarca tarafsizligini korumuş bir ülkede sorun yaşanmaz. Bu kadar muntazam sistemle isleyen baska bir ulke görmedim. Hata etmissiniz donmekle ben gitmeye cabaliyorum

aynen hocam para konusunda kendini geliştirdiğin vakit sana kesinlikle geri dönüşü veriyor. İsviçrede zaten iç savaş çıkması münkün değil hitler döneminde bile etkilenmemiş bir ülke. Bu arada yazın değil de cadılar bayramında gitmeni kesinlikle ama kesinlikle öneriyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Çifte vatandaşmısınız?

İsviçre neden avrupa birliğine girmek istemiyor?

Oranın vatandaşlığına sahip olmak avrupada avantaj sağlıyor mu?

Çifte vatandaş değilim hocam sadece türk vatandaşıyım.

İsviçre avrupa birliğine giremez çünkü tarafsız kalmak zorunda anlaşmaların hepsi orada yapılıyor. Üstelik kendi kurulu düzenleri ve para birimleri çok güçlü. Avrupa birliğine girmek kendi bacağına sıkmaya benzer böylesi zengin ülkeler için.

İsviçre vatandaşı olmak dünya vatandaşı olmak gibidir. İstediğin her yere vizesiz gidebilirsin bu bakımdan avantajı çok büyük

Ailen uzun süre orada kalıp çalışmış.Bunu konsolosluğa belgeleyip vatandaşlık alamaz mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Çifte vatandaşmısınız?

İsviçre neden avrupa birliğine girmek istemiyor?

Oranın vatandaşlığına sahip olmak avrupada avantaj sağlıyor mu?

Çifte vatandaş değilim hocam sadece türk vatandaşıyım.

İsviçre avrupa birliğine giremez çünkü tarafsız kalmak zorunda anlaşmaların hepsi orada yapılıyor. Üstelik kendi kurulu düzenleri ve para birimleri çok güçlü. Avrupa birliğine girmek kendi bacağına sıkmaya benzer böylesi zengin ülkeler için.

İsviçre vatandaşı olmak dünya vatandaşı olmak gibidir. İstediğin her yere vizesiz gidebilirsin bu bakımdan avantajı çok büyük

Ailen uzun süre orada kalıp çalışmış.Bunu konsolosluğa belgeleyip vatandaşlık alamaz mısın?

Yok bu şekilde alamam ancak doğum yeri isviçre olduğu için ve 18 yaşından küçükken bana sorulmadan kesin dönüş yaptığımız için ailemi mahkemeye verip vatandaşlık alabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

Konu sahibine sormuşsun ama ben de cevaplayım. Türkler pek sevilmiyor doğru. Onun haricinde Portekizli vs çok insan var onlara hic irkcilik yapildigini gormedim ya da siyahilere. Tamil'li bir arkadaşım vardi ulkemde gormedigim insanligi gördüm demişti.

Yalniz arnavutlar pek sevilmiyor bir çoğu apaçi olduğu için. Hatta tanistigim birisi arnavut sanilmamak icin BMW almadigini söylemişti

Hocam inanır mısınız arkadaşım da İsviçre de Arnavut biriyle takılmıştı . Kuzeninin arkadaşıymış bu Arnavut . BMW'si varmış , aynı hayvan gibi kullanıyordu arabayı dedi arkadaşım Ama Arnavutlar seviyormuş Türkleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neroXIII kullanıcısına yanıt
    Valla şaşırmadım hocam hepsi öyle

Dayimlarin dukkaninda calisan bir tane Arnavut vardi anahtarını koyduğu yeri unutmuş. Benim arabanin değil de benim bmw min anahtarini gördünüz mü diye soruyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yere düşen frankları ne yapıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.