Barbados u da ilk defa duydum , o kadar biletleme dersi aldım , her ulkenın sehırlerıne kadar ogrendım , bir de ilk 50 deler adamlar bakcam sımdı harıtadan neresıymıs
quote:
Orijinalden alıntı: areyoujealousme?
isviçre sömürgegibidir başkaları kullanır isveç kendi başınadır bu yüzden isveç
adam su içerek sarhoş olmuş
Celtic Frost mu, At the Gates mi?
quote:
Orijinalden alıntı: PlayMakers
Barbados u da ilk defa duydum , o kadar biletleme dersi aldım , her ulkenın sehırlerıne kadar ogrendım , bir de ilk 50 deler adamlar bakcam sımdı harıtadan neresıymıs
Rihanna Barbados'luydu bildiğim kadarıyla.
Tabiki isveç ... En kısa zamanda pılımı pırtımı toplayıp gitmeyi düşünüyorum.Şu üni bitsin bi hatta arada internetten isveç dilini öğrenmeye çalışıyorum biraz azim olunca öğrenebiliyor insan. Buda benim oraya gitmemi kolaylaştıracak.
Bazen isveç konsolosluk haberlerini takip ediyorum . Geçen yıl yüzlerce işçi alınmış. Buda merak edenlere
Oturum müsadesinin kararını kim veriyor? Başkonsolosluk/Büyükelçilik başvurunuzu karar için dosyanızı İsveç’teki Devlet Göçmen Dairesine gönderir. Başkonsolos/Büyükelçilik İsveç’ten gelen kararı size iletir.
Oturum müsadeniz İsveç’e gitmeden önce çıkmış olmalıdır. İsveç’e gidip cevabı orada bekleyemezsiniz.
Kararın gelmesi ne kadar sürer? Cevabın gelmesi 6 - 8 ay sürebilir.
Başvurunuzu yaptıktan sonra Başkonsolosluk/Büyükelçilik sizi mülakata çağırır. Mülakat zamanı bekleme listesindeki duruma bağlıdır.
Mülakat yapıldıktan sonra Başkonsolosluk/Büyükelçilik başvurunuzu karar için İsveç Devlet Göçmen Dairesine gönderir. Bu 4 haftayı bulabilir. Daha sonra Göçmenler Dairesi karşı tarafı ya görüşmeye çağırır veya kendisine doldurması için form gönderir. Bu form doldurulup tekrar Göçmenler Dairesine gönderilmesi gerekmektedir.
Müsade ne kadar geçerlidir? Eğer İsveç’teki kişi ile birlikteliğiniz ve birlikte yaşamanız kendi ülkenizde başlarsa, Göçmenler Dairesi size İsveç’te süresiz oturum izni verilir (PUT). Bu size İsveç’te istediğiniz kadar oturma izni verir.
Eğer İsveç’teki kişi ile birlikteliğiniz kendi ülkenizde başlamış ise ama birlikte yaşamanız İsveç’te başlayacaksa size normalde 24 aylık (bazı durumlarda 12 aylık) oturum verilir. Süreniz bitmeden tekrar başvuru yapmanız gerekir. Eğer hala beraber iseniz ve beraber oturuyor iseniz oturumunuz bir 24 ay (veya 12 ay) daha uzatılır.
Eğer yaşınız çalışmak için müsaitse otomatik olarak çalışma müsadesi de verilir.
Eğer kısıtlı müsadeniz var ise ve 2 sene sonunda ilişkiniz hala devam ediyor ise size süresiz oturum izni verilir (PUT).
bilimadamları olarak derseniz isviçre
teknoloji derseniz isveç (volvo)
tıp ve eğitim alanlarında isviçre çok ilerde. kişi başına düşen milli gelir olarak isviçre yine önde
sonuç olarak isviçre
quote:
Orijinalden alıntı: Wish You
nufus bakımından değerlendir. nerde çokluk orda b.kluk denen bir laf var. bknz istanbul. insanlar ne kadar azsa sorunlarda az olur. o yüzden 9 milyon nufusla isveç
Arkadasim sen karistirdin sanirim isvicrenin nufusu daha az isvecten Benim secimim ise isvicre niyeyse daha bir cekici geliyor
ama sanırım aşırı pahalıymış. bi pet şişe suyun 5 lira civarı olduğunu duymuştum.
Yaşayacaksan ya Norveç'te ya da İsveç'te yaşayacaksın.
Bankacılıkta İsviçre, kız olarak gelişmişlikte İsveç
2 ulkeye de gittim. Isvicre genellikle bilim yonunden gelismis(Cern) Isvec ise sanayi vs yonunden(Volvo, Ericsson) daha gelismis Pahalilik derseniz ikiside hemen hemen ayni pahalilikta fakat isvecte kazanilan para daha yuksek oldugundan, yasam, isvicreye gore daha kolay Bana kalsa ikiside yasanilcak gibi degil(cok soguk ulkeler) hele isvec cok fena. Kiz, eglence vs bakimindan isvec daha ileri. Ayrica isvicrede 4 tane resmi dil var. Ornegin fransizca bilmenize ragmen, basel e giderseniz kimseye dert anlatamazsiniz, ayni sekilde almanca biliyorsaniz lousanne da kimseye bisey anlatamazsiniz.
uppsala
isviç
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme