Yeni açılan hukuk dairesinde olduğunda 2020 yılı oluyor dosyalar.benimde orda bakalım bide benim dosyada geçse artık.ankara 30.hukuk dairesi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (298. sayfa)

-
-
mrhb bende davayı 2017 de açtım yerel mahkemeyi kazandım sonra dosyam Ankara 5.hukuk dairesine gitti 2018/42.. dosyam sonra yeni açılan Ankara 30.hukuk dairesine gitti 2020/3.. (üç hane) hani bende 3.5 senedir bekliyorum karar bile tam 1 ayda yazıldı alllah herkesin yardımcısı olsun bu hafta parayıda alırız inşallah olayın özeti bu arkadaşim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşallah kardeşim senin dosya no tam kaç?
quote:
Orijinalden alıntı: Hzyn044mrhb bende davayı 2017 de açtım yerel mahkemeyi kazandım sonra dosyam Ankara 5.hukuk dairesine gitti 2018/42.. dosyam sonra yeni açılan Ankara 30.hukuk dairesine gitti 2020/3.. (üç hane) hani bende 3.5 senedir bekliyorum karar bile tam 1 ayda yazıldı alllah herkesin yardımcısı olsun bu hafta parayıda alırız inşallah olayın özeti bu arkadaşim
Merhaba, aynı yolda aynı kavşaklardan geçiyoruz.Kıdem tazminatı davam 2017 açtım. Ankara 5.BAM 2019/2XX istinaf süreci başladı. 2020 Eylül ayında yeni açılan 29.BAM 2020/5XX dosyam taşındı. E-devlet > uyap vatandaş portalı > aktarılan dosya> şimdi baktım dosya genel durumu ''Karara Çıkmış'' yazıyor. Yine aynı yerden ''evrak '' kısmından ''dosyaya eklenen son 20 evrak'' dan baktığımda, 17.12.2020 tarihinde ''reddiyat fişi-makbuzu'' , ''tahsilat makbuzu'', ''Reddiyat banka ödeme dekontu'' gibi 4 kalemin hareketlilini görüyorum. Sizce bundan sonraki süreç nedir.
-
1478/2020 tam olarak kardeşim
Seninki biraz sürer kardeşim 3-4 aya biter işin inşallah
10 güne para eline geçer kardeşim çok sürmez
Benim dava 2016 da açıldı alacak davası Ankara bam 5.hukuga 2019 mayis ayında gitti geçenlerde aradım 1 ay sonra arayin dediler dosya numaram 2019/21** sizlerde olduğu gibi yeni açılan hukuk dairelerine pas edilmemiş umarım çözülür en kısa zamanda
İnşallah reis ağzından bal damlıyor :) 4 yıla yaklaştı davaya başlamam, 10 değil 30 gün sonra gelsin gelsin yeterki. Bıktım bezdim resmen... Darısı bekleyenlerin başına inşallah...
-
3-4 aya dediği gibi gelir. En kötü ihtimal 2021 yılında adli tatile girmeden sıra gelir bence.
-
Kardesim bugun gene aradim 30 hukuku.müzakere yapılıyor haftaya belli olur dedi. Dosyam için. Müzakere den ne demk istedi dogrusu pek anlayamadim.varmi bir bilgin bu konuda. Bundan sonraki süreç nasl olucak
Aynen kardeşim 4 ay daha sürer gibime geliyor.hayırlı olsun bu arada seninde güle güle harca kardeşim
Yani dosyanız hakimler tarafından tartışılıyor, yerel mahkeme kararını onasak mı yoksa bozsak mı şeklinde. Yakın zamanda karar verilir, bir süre sonra da gerekçeli karar yazılır. 1 ayı bulmaz kesinleşmesi kanaatimce.
Tesekkurler kardesim.fakat önümüzdeki hafta belli olur dedi.bu hafta müzakere olur haftayada belli olur dedi. Vallaha yaklasik 3 yil olcak istinafta. Hala bekliyoruz.Allah herkese sabir versin zor beklemek fakat yapcak bisey yok kardesim.
Iyi akşamlar ibrahim bey benim dosyam karara çıkmış e devletten yeni gördüm ayin 17sinde çıkmış okudum çok anlayamadim galiba yeniden bulunduğum ilde görülecek davam yarın avukati arayıp detayli ögrenecegim
Arkadaşlar işe iadeyi kazanmıştım param da yattı şükür Ağustosta. 2 yıl kadar önce atıldığımda kıdem ve ihbar tazminatlarım da yatmıştı.
Ama sorum şu benim işe iade talebimin kabul edilmemesi sanki yeni fesihmiş gibi olduğundan, 2 yıl önceki fesih geçersiz oldu. Almam gereken kıdem ve ihbar tazminatını 2020 Ağustos ayına göre almam gerekiyordu. İşe iade davası sonucundaki rakamlarda böyle bir konu yok tabi ki. İşe iadenin kabul olmaması durumunda doğal sonucu olarak KIDEM ve İHBAR tazminatlarında ALACAK FARK davası ortaya çıktı.
2017 Ekim kanun değişikliklerinden önce dediğim şekilde 2. bir alacak davası ile bu FARK alınıyordu. Ama şu anda 2017 Ekim değişikliklerinden sonra durum ne olur bilemeyiz dedi avukat.(Bu değişikliklerin aslında bu FARK alacağını etkimediğini ama hakimlerin nasıl karar vereceklerini bilemediğini söyledi)
Size sorum 2018 den sonra dava açmış(2018 den sonra sonuçlanmış da olabilir ama açılış tarihi 2018 den sonra olsa daha iyi olur) , istinaf süreci bitmiş ve FARK alacak davası açmış olan var mı acaba?
-
Elif Hanım selamlar, üzüldüm doğrusu :( Bu kadar zaman bekledik sonuca bak! Sizin fazla mesai davasımıydı? Normalde 40 bin tl üzeri değilse başka bir mahkemeye aktarılmaz direkt kesin sonuca çıkar sizinki 40 bin TL üstümüydü?
Evet tazminat ve fazla mesai alacağı uzarmi iyice bende bilmiyorum 😔
Alacagim 16 kusurdu şuan faizlerle artsa bile 40 bin olmaz saçma sapan işler avukattan haber bekliyorum bakalim ne diyecek
Allah yardımcınınız olsun inşallah bukadar bekledik yani hakimler bu paranın hakkımız olduğunu adları gibi biliyor ama ne yazık ki böylesi saçma kararlar çıkıyor. Merak etmeyin bir şey nasipse emin olun er ya da geç sizi bulacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X