Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.989
Cevap
85
Favori
1.103.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Babamın tazminat davasının durumunu e-devletten sorguladığımda Bakırköy 9.İcra Dairesinde görünüyor.Dosya türü olarak İcra Dosyası görünüyor ve Dosya durumu açık görünüyor.

    Uyaptan sorgulama yaptığımda avukatımız davalık oldugumuz firmanın araçlarının plakalarını sorgulattığını gördüm.En son geçen sene 11.aylarda sorgulatma yapmış.

    Avukatımızdan sağlıklı bilgi alamıyoruz,aldığımız cevaplar çok geç ve yetersiz oluyor.Bu yüzden buradan,sizden bilgi rica ediyorum.

    E-Devlette Dava dosyamızın icra dosyası görünmesi ne anlam ifade ediyor?
    Uyapta baktığımda Dosya türü İlamlı Takip Görünüyor.
    Yolu : İlamların İcrası, Para ve Teminat Verilmesi Hakkındaki İlamların İcrası diye yazıyor.

    Bunlar ne anlam ifade ediyor?
    Süreç ne kadar sürüyor?
    2019 yılının 2.ayında açılmış bir icra davası.neredeyse 1 yıl olmuş.Ne zaman sonuca ulaşılır muhtemelen? Firma aktif olarak ticari faaliyetine devam ediyor şu anda.


    Yukarıdaki konuya ek olarak bir tazminat davamız daha var.

    Babamın eski çalıştığı bir firmayla daha tazminat davası vardı.Firma büyük bir firma,otoyollar üzerine ihaleler alan bir firma.Babam o firmayla davalık olmuştu.Firma babamla iletişime geçip iflas ettiklerini para veremeyeceklerini söylemişler.Babamda elden 3-4 bin tl alıp susmuştu.Şimdi uyaptan o davayıda gördüm ve 59.000 tl alacaklı olarak görünüyoruz ama dosya kapatılmış görünüyor. Acaba firma iflas verdiği içinmi dosya kapatıldı?
    Firmayı sorgulattığımda aynı isimle ticari faaliyetlerine devam ettiğini gördüm.iletişim numarasından ulaştım kendilerine nolur nolmaz diye,evet gerçektende aynı isimle çalışıyorlar.Bu dava dosyası geriye dönük tekrar açılabilirmi? çünki hala uyapta alacaklı görünüyoruz.

    Bilgi rica ediyorum sizlerden.




  • Cskn1071 C kullanıcısına yanıt
    Ocak 25 de 24 ay olacak ve hala on inceleme icin atama bekliyor :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cengizbeykozlu C kullanıcısına yanıt
    dosya numaran kaçtı cengiz kardeşim
  • 5 gün oldu dosyam hala inceleme de allahım buda 15 ay sürmese😱😱😱😱

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen 15 ayda kurtulmuşsun, benim 25 ay oldu ve hala sıra gelmedi. Mart falan diyorlar fakat inanmıyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihalenin feshi için istinafta dosya bekleyen var mı ankara bamda,çok bekler miyiz
  • mehmetaliulkusevenn M kullanıcısına yanıt
    benimde 27bam işe iade 2018/2400lerde dosyam şuan kaçlarda bilgisi olan varmı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S.a herkese merhabalar Erzurum bölge adliye mahkemesi 6. Hukuk dairesi işe iade davam 5 aydır beklemedeyim 6. Hukukda davası olan bekleyen varsa iletişime geçelim aradığımız zaman insanla konuşmayıp ters cvplar veriyorlar gerikirse hepimiz cimere şikayet oluşturalım hiç bir şekilde ayrıntılı cvp vermiyorlar ömür zaman bizden gidiyor adamların hiç umrunda değil lütfen bu konu hakkında bilinçli olalım şikayet edelim 2 sene dir bir davaya sonuç alamadık ve de işe iade öncelikli nasıl öncelikliysee !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim dosyam iş yeri alacak dosyası. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Hukuk Dairesi'nde, 22/09/2017 tarihi'nde istinafa gittik. Tam 28 ay oldu hala Ön İnceleme İçin Atama Bekliyor yazıyor. Defelarca cimere yazdım. Hep aynı cevap sırada bekliyor. Tahmini 3 yılı doldururum ben. Bekleyenler ona göre beklesin. Çoğu insan bu durumdan ötürü inanın makkemelere gitmiyor. İnsanı resmen bezdiriyorlar. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Resmen alacaklarımızı alamıyoruz. Güya dosya istinafta.. İstinaf resmen yatıyor, çalışmıyor bu belli. İnanın bazen unutuyorum bile düşünmeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakif pazarlama mağduru

    Merhaba arkadaşlar; işe iade davasını yerel mahkemede kazandim. Gerekçeli karar yazıldı. Karşı taraf dosyayi istinafa taşıdı. Bu süreçte avukatim dava kesinleşmeden icraya koyamiyorum dedi. Fakat uyap vatandaş portaline girdiğimde avukatlik mafraflari adı altında bu dosyayı icraya koymuş. Benim alacak tutarimi icraya koymamis Bu normal mi ? Bilgisi olan biri var mı ?
    Karar kesinleşmeden icraya koyamaz.
    Avukata parayı ödemiş miydiniz? Ödemediyseniz icra başlatabilir ödediyse bunu yapması abes g eldi bana
  • Alacak davalarını çok uzatıyolar işe iadelere biraz daha öncelik var deniliyor ama hep yalan işine geldikleri gibi davranıyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutay2455 kullanıcısına yanıt
    Allah kolaylık versin kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Avukatima para ödememistim. İşe iade davasinda işverenin işe başlatıp baslatmama seçeneği olduğundan toplamda ödenecek tutar belli olmadigindan yerel mahkemede verilen gerekçeli karar eda hükmü niteliğinde olduğundan icraya koyma durumu yokmuş. Sadece avukatlık mafraflari ve giderleri icraya konulabiliyormus.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erhan2424 E kullanıcısına yanıt
    Aynen , benim yerel mahkeme 14 ay surdu şimdi avukatimla gorustum dosya istinaf yolunda ankara bam da 1 sene daha bekleyecek diyor. .. bu nasıl adalet bu nasıl işe iade davaları öncelikli mantığı. Benim gibi 25/2 maddesinden haksız yere işten atılan kisiler Perişan durumda. Bu ülkede İşveren haksiz yere kafasına göre istedigi maddeden işten atabiliyor . Mahkemelerin uzun süreceğini bilen işveren bunu çok iyi kullanıyor. .. ve bunun için işe iade davaları sözde kanunda seri yargılama usulüne göre 2 ay da sonuçlanır diye tedbir yazılmış ama uygulama da hikâyeden ötesi değil. ..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bol bol cimere şikayette bulunun adalet bakanlığına bu şekilde ancak sonuca bağlanırız iş verenle ben anlaştım işe iade istinaf sonucun gelsin hem paranı hemde işe iade alacaklarını söylediler fakat bu bekleyiş süreci ciddi anlamda yormaya başladı ve aradığımız zaman güzel bir cvp alamıyoruz Doğu olarak Erzurum a bağlıyız işe iade önceliği var deniliyor burası bir İstanbul bir Ankara kadar dosya yoğunluğu olacağını sanmıyorum en azından nüfus oranı olarak kıyas yaptığımız zaman en güzeli bol bol şikayet etmek bu şekilde sonuç alanlar vardı geçmişteki yorumlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara bam 6.hd alacak davalarında kaçıncı sırada bilen varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakankny kullanıcısına yanıt
    Hakan bey tahminim daha 2018 lere yeni başladılar diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurum istinafta dosyası olan varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya 6 yıl oldu davaya..1 aydır öne alım dilekçe kabul gördü hala incelemeye geçmedi Yazıklar olsun böyle sisteme..böyle düzene..anayasa mahkemesine vermezsem şerefsizi m ..en basit dava..adil yargılama hakkım resmen gasp edildi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desdere1234 D kullanıcısına yanıt
    2019/1933
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.