Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.190
Cevap
85
Favori
1.127.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyaptan yazışmalarda reddiyat makbuzu fişi karar ilamı ve kapalı tebligat 20.11.2018 de yapılan islemler konu ile ilgili bilgisi olan yazsın lütfen bir ayı geçti hayla yazışma bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin yerel mahkemeye karar gelmiştir. Yerel mahkeme ile görüş senin iş neticelenmiş. Reddiyat dosyada bulunan paranın ödenmesidir.Karar onanmışsa tamam paranı alman lazım icra dairesinden eğer icraaya koyduysan.
  • 01.01.2018 yılından önce açılan işe iade davalarında temyiz yolu açık deniyor kanunda kimiside artık kapalı istinaf bölge adliyesi kesin karar diyor. 2016 yılında açtığım işe iade davası sonuçlandı. Dosya istinaf açılış tarihi 03-05-2017 28.hukuk 2018/1898 ön inceleme için atama bekliyor. Konumunda şuan. yargıtay yolu açık mı ? Yoksa istinaf kesin karar mı ? Bilemedim. Avukat kapalı istinaf kesin karar diyor. Başka avukara soruyorum 2018 den önceki işe iade davalarında yargıtay temyiz yolu açık diyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, FOX TV de, İsmail Küçükkaya yada Fatih Portakal ın, instagram yada Twitter hesaplarına durumunuzu anlatan mesajlar gönderin, belki birimizin mesajını okur ve konuyu gündeme taşır. #geçgelenadaletadaletdeğildir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arifyıldız8587 A kullanıcısına yanıt
    Bugun 26.hukuk mahkemesini aradim 1900 lerdeyiz dedi 2017/2272 ekim dosyam bana 3 ve 4 ay surer dedi siz kesin bilgi diyorsunuz kadin bana 4 aydan bahsediyor biz yanlis kisilerlerlemi konusuoruz siz nasil bilgi aldiniz delircem artik lanet olsun 26. Hukuk ile Allah için kesin bilgi verin...

• Hndncem H kullanıcısına yanıt
    Ben dilekçe verdim neden bu kadar uzadı diye benim dilekçeme gelen cevapta 2017 nin 2000 esas sayılı dosyalarına bakmaktayız herhangi bir gecikme yoktur dairemiz 2017 nin Eylül ayı dosyalarına bakıyor diye imzalı resmi belge ile bildirdiler.

• Hndncem H kullanıcısına yanıt
    Bn eylulde 28.hukuk aradim. Bu yil sonuna kadar 2017leri bitireceklerdi... aralik ayinda hala eylule bakiyolarsa 2019 da bile 2017lere bakacaklar:(:(

• Filizmelos12 F kullanıcısına yanıt
    Diyecek söz bulamıyorum 2017 ler 2029 da bitmiyor sa 2018 ler ne zaman başlanacak ve bitecek.

• Filizmelos12 F kullanıcısına yanıt
    Diyecek söz bulamıyorum 2017 ler 2019 da bitmiyor sa 2018 ler ne zaman başlanacak ve bitecek.

• Merhaba Gaziantep 9.hukuk ile az evvel konuştum 2018 işe İade dosyalarına başlamış bulunduklarını söylediler ilgilenen arkadaşların bilgisine

• dosyam karara çıkmış yazıyo istinaf mahkemesinde içerik olumlu olumsuz bişey yazmamış bunu nasıl öğrenecem yaa :(
  • ahmet771 A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun öncelikle
    bunu öğrenmenin tek yolu bam a gidip ilgili dairenin kalemine sorabilirsin bilgi verirler yada karara çıkan dosyaların gerekçeli karar yazımları 1 ayı buluyor gerekçeli karar avukatınıza tebliğ edildiğinde avukatınızdan bilgi alabilirsiniz
    birde benim sorum olacak
    dosyanız hangi dairede kaç ayda karara çıktı birde işe iademi işçilik alacak davasımı?
    malum bende 2014 mayısda başlayan davam 4 ay oldu biteli ve daha yeni istinafa gitti
    birde içini rahat tut kardeşim yerel mahkeme kararları büyük oranda onanıyor istinafta...sonuçta aynı kanunlarla karar veriliyor genelde birşey değişmiyor rahat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydın alper 34

hayırlı olsun öncelikle
    bunu öğrenmenin tek yolu bam a gidip ilgili dairenin kalemine sorabilirsin bilgi verirler yada karara çıkan dosyaların gerekçeli karar yazımları 1 ayı buluyor gerekçeli karar avukatınıza tebliğ edildiğinde avukatınızdan bilgi alabilirsiniz
    birde benim sorum olacak
    dosyanız hangi dairede kaç ayda karara çıktı birde işe iademi işçilik alacak davasımı?
    malum bende 2014 mayısda başlayan davam 4 ay oldu biteli ve daha yeni istinafa gitti
    birde içini rahat tut kardeşim yerel mahkeme kararları büyük oranda onanıyor istinafta...sonuçta aynı kanunlarla karar veriliyor genelde birşey değişmiyor rahat ol
    Ben mi yanlış duyuyorum yoksa 2014 Mayıs ta başlayan dava yeni istinafa gitti mi dediniz? O zaman yandım bu dava sürecek bayağı.
    Ben 2018 Eylül sonu çatım davayı, Aralık 2018 duruşma günü verildi, duruşma yapıldı, avukatın dediğine göre hakim yeni atanmış, dosyayı incelemek için süre lazımmış, 5 şubata 2. celse olacak. Sen 3 aydır hakim atama davaya 1 gün kala hakim ata, davayı gereksiz yere ertele. Bu nasıl bir adalettir, bu hakimlere boşuna para veriliyor. Yok dosyalar fazlaymış bilmem ne hepsi yalan, evet fazla olabilir ama düzgün iş yapsalar, süreç ilerler. Adamalr 1 haftada sadece en fazla 1-2 saat öylesien okuyorlar dosyaları bence.
    İşe iade davası açan aynı durumda olanlar sorunumuzu nasıl dile getirebiliriz? Bu ülkede vatandaşın yanında olan sadece FOX ta İsmail Küçükkaya var biliyorum, başka kimse sallamaz bizi. Bu sorunumuzu , hukukun uygulanmama sorununu -ki kanunda en geç 4 ayda tüm aşamalarla sonuçlanır bu dava diyor ama yıllar alıyormuş- nerede dile getirelim?

• ozziem O kullanıcısına yanıt
    yanlış duymadın doğru maalesef
    benim süreç şöyle oldu 2014 mayısta dava açtım 2016 eylülde tam karar beklerken davaya bakan hakim görevden alındı 1 sene yeni hakim bekledim oda dosyayı inceleyim dedi sonrasında onunda görevyeri değişti 3. hakim ataması yapılana kadar 2 duruşma pas geçildi derken 3 hakimde dosyaya bakmak için erteledi ve son olarak bu yıl ağustos ayında karara bağladı ve 4 aqy sonra istinafa ulaştı şimdide bu süreci bekliyecem ama için rahat olsun son birkaç duruşmama katıldım hakimlerin iyi niyetlice harıl harıl çalıştığklarını gözümle gördüm 5 dakikada 1 davaya bakıyorlar onlarında işi zor iş yükü mahkemelerin çok ağır dosya sayıları çok fazla her dosya ayrı bir hikaye netice olarak kolay değil ama sabırlı olmak gerekiyor elbet bu süreçler gelip geçiyor hayatımız bu davadan ibaret değil değil elbette ..
    işine gücüne bak kafana takıp kendine sıkıntı etme ..bu işler yavaşta olsa işliyor geçgelen adalet adaletmidir orası ayrı ama ülkemizde bir laf vardır adaletin tek ayağı topaldır geçde olsa gelir sabırla beklemek lazım ve son olarak bu sürecin böyle olmasının yargı çalışanlarıyla alakası yok bence,tamamen yasalardaki boşlıkları kullanan kötü niyetli davalılar iş verenler haksızda olsalar uzatabildikleri kadar uzatıyorlar zaten hak hukuk gözetseler davalık olmazlardı
    senin sürecinde bundan farklıca 2 yılda biter yerel mahkeme davan sonrası istinafa kalır oda 1 yılda karara bağlanır temyiz sınırını aşarsan birde yargıtay yolu açılır bir okadarda o sürer benden sana tavsiye hiç kafana takma davdan davaya uyaptan girip yazışmalara bak avukatını arayıp sormana bile gerek yok herşey orada görünüyor .sadece dava günleri bak onun dışında aklından çıkart

• ahmet771 A kullanıcısına yanıt
    Uyaptan gözükmüyor mu

• uyaptan baktığım zaman alacak miktarı görünüyor benim dosyada tehiri icra var istinaftan gelince dosya ödenir diyor icra dairesi kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydın alper 34

yanlış duymadın doğru maalesef
    benim süreç şöyle oldu 2014 mayısta dava açtım 2016 eylülde tam karar beklerken davaya bakan hakim görevden alındı 1 sene yeni hakim bekledim oda dosyayı inceleyim dedi sonrasında onunda görevyeri değişti 3. hakim ataması yapılana kadar 2 duruşma pas geçildi derken 3 hakimde dosyaya bakmak için erteledi ve son olarak bu yıl ağustos ayında karara bağladı ve 4 aqy sonra istinafa ulaştı şimdide bu süreci bekliyecem ama için rahat olsun son birkaç duruşmama katıldım hakimlerin iyi niyetlice harıl harıl çalıştığklarını gözümle gördüm 5 dakikada 1 davaya bakıyorlar onlarında işi zor iş yükü mahkemelerin çok ağır dosya sayıları çok fazla her dosya ayrı bir hikaye netice olarak kolay değil ama sabırlı olmak gerekiyor elbet bu süreçler gelip geçiyor hayatımız bu davadan ibaret değil değil elbette ..
    işine gücüne bak kafana takıp kendine sıkıntı etme ..bu işler yavaşta olsa işliyor geçgelen adalet adaletmidir orası ayrı ama ülkemizde bir laf vardır adaletin tek ayağı topaldır geçde olsa gelir sabırla beklemek lazım ve son olarak bu sürecin böyle olmasının yargı çalışanlarıyla alakası yok bence,tamamen yasalardaki boşlıkları kullanan kötü niyetli davalılar iş verenler haksızda olsalar uzatabildikleri kadar uzatıyorlar zaten hak hukuk gözetseler davalık olmazlardı
    senin sürecinde bundan farklıca 2 yılda biter yerel mahkeme davan sonrası istinafa kalır oda 1 yılda karara bağlanır temyiz sınırını aşarsan birde yargıtay yolu açılır bir okadarda o sürer benden sana tavsiye hiç kafana takma davdan davaya uyaptan girip yazışmalara bak avukatını arayıp sormana bile gerek yok herşey orada görünüyor .sadece dava günleri bak onun dışında aklından çıkart
    Çok güzel özetlemişin. Aynen aslınd aöyle yapıyordum, kafama takmayıp hayata devam ama bir araştırayım dedim, ilk celsede hakim duruşmayı erteleyince.
    Ama yargıtay yolu kapalı işe iade davalarında yeni kanunla, sanırım seninkisi alacak davası olduğundan bir sınır var. Ama işe iadelerde 2018 ocaktan itibaren temyiz olmuyor diye biliyorum

• Cumhurbaşkanı 100 günlük eylem planında yargıya da yer verdi konuşması şu şekilde..
    Adalet Bakanlığımız dava başlangıcından bitiş tarihlerinin ilgililere bildireceği yargıda hedef süreyi başarı ile tamamladı. Adalet hizmetlerinin kalitesini artıracak uygulamayı 1 Ocak itibariyle hayata geçiriyoruz.  Konya ve Sakarya bölge adliyelerini faaliyete alarak İstanbul ve Ankara'nın yükünü 90 bin azalttık. Yargı ve soruşturmadaki hedef süreleri vatandaşlarımıza bildireceğiz. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesini kazandırıyoruz. Hukuk muhakemeleri kanununu yeniden ele alan, yargı sürelerini kısaltan çalışma yapıyoruz. Geciken adalet adalet değildir anlayışı ortadan kalkıyor. bizede inşallah gerçeklerşir demek kalıyor

• aydın alper 34 A kullanıcısına yanıt
    TEŞEKÜR EDERIM.sağolasın, benim davam da 2013 deaçılmış iş kazası tazminatı, 2018 nisan ayında istnafa gitti benim dosya, ankara bam 7.hukuk dairesnde görüldü. yani 8 ay gibi sürdü, 2018- 1690 sıra numaralı, benim dava biraz yüklü umarım yarıtaya da gitmez
  • arifyıldız8587 A kullanıcısına yanıt
    2018 li işe iadeler başlandı bugün cumhurbaşkanımız konuşma yaptı hakimler atanmış jet hızıyla dosyalar bitirilecek dedi

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.