Şimdi Ara

İstikbal Göklerdedir Sözü Hakkında .. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
20.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üzerine alinmasi gerekenler bir bir alincaklardir zaten. Ben bir deliyim bir taş atarim kirk akilli çıkaramaz. Yada belkide tam tersi.

Niye üzerinize aliniyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum a kişisi b kişisi demedim. Kimsenin yazisini alinti yapmadik. Gerçekler tokat gibi çarpınca afalladiniz herhalde. Alinmakta haklisiniz galiba.

Not:
    Damara göre şerbet kullanmak gerekiyor bazi yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 11 Temmuz 2009; 18:46:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LeVeL

Üzerine alinmasi gerekenler bir bir alincaklardir zaten. Ben bir deliyim bir taş atarim kirk akilli çıkaramaz. Yada belkide tam tersi.

Niye üzerinize aliniyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum a kişisi b kişisi demedim. Kimsenin yazisini alinti yapmadik. Gerçekler tokat gibi çarpınca afalladiniz herhalde. Alinmakta haklisiniz galiba.

Not:
    Damara göre şerbet kullanmak gerekiyor bazi yerlerde.

Çünkü Atatürk'ün dehası konusunda ilk tartışmaya giren bendim..Ayrıca düşüncelerimi beyan etmem için birinin bana alıntı yapmasını beklemem.Gerçekler ? Hangi gerçekler ? Ne tokadı ? Mahalle kavgasında gibi hissediyorum kendimi sayenizde.. Lütfen dayanaksız tespitlerinizi kendinize saklayın.Kaç saattir hiçbir somut belge ortaya attığınız yok ( Atatürk'ün sözleri konusundan bahsediyorum ) gerçeklerden bahsediyorsunuz.Gülmemek elde değil

İnsanca tartışmak istiyorsak, düşüncelerimizi birbirimize kabul ettirme amacı gütmeden buyrun tartışalım.Daha önce ve en son yazdıklarım dahilinde varsa bir yanlışlık size göre belirtin konuşalım, tartışalım, düzeltelim. Ama sidik yarıştırmaksa amacınız burda bitirelim .

Saygılar .

• Sayeh-eh Khodah, Atatürk'ün yanlışları nelerdir size göre?
  • Atatürk'ün yükseklik korkusu var mı bilmiyorum, ama uçağa binmek istememesinin nedeni,

almanya gezisi sırasında alman uçağıyla uçuş yappmak istiyor, sonradan bir sebeple binmiyor uçağa. o uçak düşüyor.

böyle bir olay var, o yüzden hiç uçağa da binmiyor.

bir amerikan yazar "gizli gizli uçağa binerdi" diyor, nereden bileceğiz adamın güvenilirliğini?

hem binmiş olsa ne olacak olmasa ne olacak?

eğitimin tekrarda ulusallaştırılması gerekli, yoksa 20 yıla kalmaz ülke çok değişir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Sayeh-eh Khodah, Atatürk'ün yanlışları nelerdir size göre?

B-ilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamalıyız. Şimdi ben eminim ki ülkemizde bu konuda gerçekten sağlam düşüncelere sahip insanlar pek azdır.Çünkü sorduğunuz soru esasında çok zor bir sorudur.Cevap verebilmek için Atatürk'ün gerçek amacının ne olduğunu, dönemin şartlarını, halkın isteklerini iyi bilmek hatta yaşamış derecesinde özümsemek gerekir.

Şimdilik halihazırda var olan bilgilerimle bu ciddi soruyu ciddi anlamda tartışacak seviyede değilim.3-5 köşe yazılarından kulaktan dolma bilgilerle de boş bir tartışmaya girmenin yersiz olduğu düşüncesindeyim.Ama şuan için en önemlisi ister Atatürk olsun, ister Allah-din-peygamber yani ne varsa milletçe hassas olduğumuz bölündüğümüz, kırıldığımız ; bu konularda birbirimizi dinleme kültürüne erişebilmektir.Zaten sonra gerisi gelir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 11 Temmuz 2009; 19:25:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah
    Atatürk'ün sözleri konusundan bahsediyorum

ATATÜRK bu ve benzeri sözleri söylemiş olsa ne olur, söylememiş olsa ne olur? Bu sözlerin ne önemi var? Bu sözleri söyleyince yücelir, söylememişse alçalır mı?

ATATÜRK'ün büyüklüğü belli değil mi? Havacılığa verdiği önem belli değil mi?

Eğer amaç ATATÜRK'e kıyısından bucağından bulaşmaya çalışmak değilse nedir? Yoksa bu sözlerde bir peygamberlik farikası gördünüz de ATATÜRK'ün peygamber olup olmadığını mı araştırıyorsunuz? Yoksa hadis hurafeciliğinin benzerini Atatürkçüler de yapıyor mu demek istiyorsunuz? Bu sözler de araştırılacak hangi tılsım var?

• 1936 yılında Eskişehir Teyyare Alayı’na yaptığı ziyarette söyledikleri, öngörü yeteneğinin şaşırtıcı örneklerinden biriydi;

“Ülkenin geleceği için en büyük güvence, kanatlı gençliktir. Batılı ayaklar bir gün Ay’da iz bırakacaksa, bunların arasında Türkün ayak izleri de bulunmalıdır. Bunun için şimdiden çalışmalara girişmek, aşamalar kaydetmek gerekir. Geleceğin en etkili aracı da, silahı da hiç kuşkunuz olmasın uçaklardır. İnsanoğlu bir gün göklerde uçaksız da yürüyecek, gezegenlere gidecek, belki de aydan bize mesajlar yollayacaktır. Bu mucizenin gerçekleşmesi için iki bin yılını beklemeye gerek kalmayacaktır. Gelişen teknoloji, bize daha şimdiden bunu müjdeliyor. Bize düşen görev, bu konuda Batıdan geri kalmamayı sağlamaktır”

Kaynak; Eskişehir Teyyare Alayı Ziyareti-1936; ak. Hv.pilot Kur.Alb. S.Cüneyt Kavuncu

“ Mustafa Kemal, büyük bir ileri görüşlülükle, ‘geleceğin göklerde’ olduğunu söylüyor, havacılıkta ilerlemeyi, ‘milletin siyasi olgunluğunun ve uygarlığının en büyük kanıtı’ sayıyordu”

Aktaran; Metin Aydoğan ‘Atatürk Ve Türk Devrimi’ Umay Yay. 2006 Sf 320

Kaynak; ‘Atatürk’te Konular Ansiklopedisi’ S.Turan Y.K.Y 1993 2.B., Sf.275

• quote:

Türkiye'nin %99'unun müslüman olduğunu kim söylüyor ? Her neyse konuyu daha fazla dağıtmayalım.

türkiye mi yazıyor orada? önce okuyun anlayın sonra yorum yapın zor değil.

quote:

Demek bişey kazandırmıyor ? Yani Atatürk'ü yalanlar üzerine kuracağız sonra - yaftaladığınız kişiler tarafından- birden öğreneceğiz ki 40 yıldır bildiğimiz Atatürk Atatürk değilmiş...4'ü 5'i belgelere dayandırılır sonra ardı arkası kesilmez Atatürk'e yapılan haksızlıkların ? Ve bunu 40 yıl öncesinden üstünü örtenler, " deşmeyin bırakın öyle kalsın.." diyenler en ala Atatürkçü oluyor öyle mi ?

Asıl olması gereken Atatürk'ün yanlışlarıyla doğrularıyla gösterilerek ne yapılıp ne yapılmayacağını göstermektir..Günümüzde Atatürk sadece araçtır gelecek için.Mirasını gelecek nesillere taşıyabilmek, üzerine ekleyerek aktarabilmek için Atatürk'ü enine boyuna tartışmak , doğrularını benimsemek hatalarından ders çıkarmak gerekir.Üstünü örtmek demek Atatürk yolunda yürüyenlerin önündeki çukuru derinleştirip asfalt gibi göstermek demektir; günü kurtarmaktır ancak çürük bugünlerin üstüne sağlam gelecek kurmak olanaksızdır.Bunu yapmayanlar da en tehlikeli Atatürkçülerdir (!)

edit : imla

arkadaşım anlamak istemiyorsunuz veya işinize böylesi geliyor hep sööylüyorum.doğru yanlış mevzusu değil mevzu bunu herkes çok iyi biliyor.elinde delil yok o bunu demiş bu bunu demiş o ordan girmiş bu burdan çıkmış.bu gerçeği öğrenmek değil.bu çamur atmaya zemin hazırlamak.gerçeği öğrenmek bilimsel araştırma ile somut kanıtlar ile olur çıkarsın tezini aktarırsın insanlar ikna olursa bu adam doğruyu gerçeği ortaya çıkardık deriz.var mı böyle bir çaba?ben hala o onu demişti bu böyle yapmıştı görüyorum konu başından beri.sizin gördüğünüz bizim göremediğimiz birşey mi var topicde?limon suyu ile falan yazılmış bir yazı mı var gizli duruyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Temmuz 2009; 19:48:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

Atatürk'ün sözleri konusundan bahsediyorum

ATATÜRK bu ve benzeri sözleri söylemiş olsa ne olur, söylememiş olsa ne olur? Bu sözlerin ne önemi var? Bu sözleri söyleyince yücelir, söylememişse alçalır mı?

Eğer amaç ATATÜRK'e kıyısından bucağından bulaşmaya çalışmak değilse nedir? Yoksa bu sözlerde bir peygamberlik farikası gördünüz de ATATÜRK'ün peygamber olup olmadığını mı araştırıyorsunuz? Yoksa hadis hurafeciliğinin benzerini Atatürkçüler de yapıyor mu demek istiyorsunuz? Bu sözler de araştırılacak hangi tılsım var?

Benim hiçbir mesajımda Atatürk'ü olduğundan küçük duruma düşürdüğüme çalıştığımla itham edemezsiniz.İlk mesajlarınızdan itibaren birilerine çomak sokmaya çalışıyorsunuz ancak dediğim gibi hiçbir somut belgeye dayanmayan laf topluluğundan öteye gidemiyor söyledikleriniz... Daha önce kötü bir deneyim yaşamışsınız sanırım bu konuda ? Bkz. :

quote:

...ama birilerine ATATÜRK'ün battığı kesin.
    ...Yukarı mahalle de atıp aşağı mahallede kendileri inanırlar.

Sonra ilk mesajlarınızda aşırı katıydınız bu konuda :

quote:

ATATÜRK'a ait olmadığı halde ATATÜRK'e aitmiş gibi gösterilen hiç bir şey yoktur.

İlerleme kaydettiğinizi görmek sevindirici.

Burada da ortalığı durduk yere -yani öncesinde bu sözü gerektiren hiçbir söz söylenmemişken - karıştırmaya çalışan bir lehrer35 var :

ALINTI : Ama birileri ATATÜRK'e ait olan sözleri bile çarpıtmaya çalışıyor.

Hala iyi niyetimi olduğunu belirtmeye devam ediyorum :

ALINTI : .... sevgili lehrer35 öğrenmek amaçlı soruyorum gerçekten bir artniyetim falan yok . . :

Ve sonrasında verilen Llyod George sözüne karşılık verilen cevaba ilişkin tatmin edici bir cevap gelmiyor ...

Buranın bir forum olduğunu, dolayısıyla fikirlerin mesajlar yoluyla ifade edildiğini hatırlatır ve bundan sonra kişileri değil mesajları hedef almanızı , bunu yaparken de hangi söze itiraz ettiğinizi belirtmenizi şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 11 Temmuz 2009; 20:17:01 >

• quote:

Katılıyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz demişler. Ünlü liderlere atfedeilen bu gibi özlü sözler çok ilgimi çekmiyor.

Ama nedense insanlar çok meraklılar. Bunun sebebi de sanırım bir şeyleri "kısayoldan" vurgulamak. Havacılığın önemiyle ilgili mükemmel bir makale yazıp herkese posta ile gönderseniz, milletimizin çoğu dikkate almaz. Ama Atatürk söyleyince bir bildiği vardır diyip gönülden havacı oluruz. Bunu tüm dünayda sadece biz yapmıyoruz ama zaman zaman biraz abartıyoruz sanırım:

alıntı:
    "Ben gözümle görmedim, anlattılar: Atatürk, Anadolu'nun direniş ruhunun nasıl örgütlendiğinden söz ederken 'küçük kıvılcımlardan büyük yangınlar doğabileceğini' söylemiş.
    Sonra bu söz "Küçük kıvılcımlar, büyük yangınlar doğurur" diye pankart olup asılmış.
    Nereye biliyor musunuz?
    İtfaiyenin girişine... "

Sanki bizde biraz gelenek olmuş. Güzel bir söz bulunca Atatürk'e yakıştırıyoruz. "Atam izindeyiz (K.Atatürk)" yazılı bir pankart hatırlıyorum.

Konuyla alakasız beki ama havacılıktan konu açılmışken, Türk Hava Kurumunda, her gün kafeteryaya gelenler duvardaki "Ey Havacı, bugün havacılık için ne yaptın?" yazısıyla karşılaşırlar.

• türkiye mi yazıyor orada? önce okuyun anlayın sonra yorum yapın zor değil.

Ya ne yazıyor ? Daha ne söylediğinizden haberiniz yok ki . . Aynen bu sırayla yazmışsınız : (türkiye ortadoğu arabistan vs)
    Demek bişey kazandırmıyor ? Yani Atatürk'ü yalanlar üzerine kuracağız sonra - yaftaladığınız kişiler tarafından- birden öğreneceğiz ki 40 yıldır bildiğimiz Atatürk Atatürk değilmiş...4'ü 5'i belgelere dayandırılır sonra ardı arkası kesilmez Atatürk'e yapılan haksızlıkların ? Ve bunu 40 yıl öncesinden üstünü örtenler, " deşmeyin bırakın öyle kalsın.." diyenler en ala Atatürkçü oluyor öyle mi ?

Asıl olması gereken Atatürk'ün yanlışlarıyla doğrularıyla gösterilerek ne yapılıp ne yapılmayacağını göstermektir..Günümüzde Atatürk sadece araçtır gelecek için.Mirasını gelecek nesillere taşıyabilmek, üzerine ekleyerek aktarabilmek için Atatürk'ü enine boyuna tartışmak , doğrularını benimsemek hatalarından ders çıkarmak gerekir.Üstünü örtmek demek Atatürk yolunda yürüyenlerin önündeki çukuru derinleştirip asfalt gibi göstermek demektir; günü kurtarmaktır ancak çürük bugünlerin üstüne sağlam gelecek kurmak olanaksızdır.Bunu yapmayanlar da en tehlikeli Atatürkçülerdir (!)

edit : imla

arkadaşım anlamak istemiyorsunuz veya işinize böylesi geliyor hep sööylüyorum.doğru yanlış mevzusu değil mevzu bunu herkes çok iyi biliyor.elinde delil yok o bunu demiş bu bunu demiş o ordan girmiş bu burdan çıkmış.bu gerçeği öğrenmek değil.bu çamur atmaya zemin hazırlamak.gerçeği öğrenmek bilimsel araştırma ile somut kanıtlar ile olur çıkarsın tezini aktarırsın insanlar ikna olursa bu adam doğruyu gerçeği ortaya çıkardık deriz.var mı böyle bir çaba?ben hala o onu demişti bu böyle yapmıştı görüyorum konu başından beri.sizin gördüğünüz bizim göremediğimiz birşey mi var topicde?limon suyu ile falan yazılmış bir yazı mı var gizli duruyor?

Tamam . .Ben de aynısını söylüyorum.Elinde belgesi olan ve kanıtlayabileceğini düşünen her vatandaş her istediğini söyleyebilmeli diyorum.Hatta böyle olduğu takdirde ulu öndere bağlılığın daha da artacağını, en azından olası bir güvensizliğin yaftaladığınız güçlerce kullanılamayacağını düşünüyorum..Neden kutuplaşmada diretiyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 11 Temmuz 2009; 20:09:28 >

• quote:

Hala iyi niyetimi olduğunu belirtmeye devam ediyorum

Benim bu sözün ATATÜRK'e ait olduğundan zerre kuşkum yok. Yani düşüncemi değiştirmedim. Söz bir ileri görüşlülük kanıtıdır ki bu ATATÜRK'te fazlasıyla mevcut. İyi niyeti falan boşverin, kıyısından köşesinden dolaşmak yerine sorulara yanıt verin. Bir daha kopyalayayım.

quote:

....en azından olası bir güvensizliğin......

Yani amaç bu tür kafa karıştırıcı yaklaşımlar ile ATATÜRK'e güvensizlik yaratmaya çalışmak mıdır?

• quote:

arkadaşım yüzde yüzünün müslüman olduğu bir coğrafya parantez içinde türkiye ortadoğu arabistan vs deyince sen bunu mu anladın şimdi?ne yazdığımı gayet iyi biliyorum da sen okuyabiliyormuusun okuduğunu kafanda tasvir etme yeteneğin var mı o konuda biraz şüphelerim var...
    bizim milletin sorunu sabit fikir birşeye saplanıp kalmak.iyice anlamış oldum bunu...iyi oldu...

artı hala ispat etme çabası göremiyorum sadece laf laf laf.nerede delil nerede onu o söyledi bunu bu söylediye ait kanıt.basit aslında soruğum sorular niye bu kadar zora girdki konu?

• @Lehrer35 => Ne dediğinizi anlamadım.Ama ordaki güvensizlik Atatürk'ün tamamen kendisine ait olmayan sözleri zamanında öyleymiş gibi öğrenip, sonra Atatürk karşıtı kişiler tarafından aslının ne olduğunu öğrenirken ortaya çıkan güvensizlikle - bu güvensizlik Atatürk savunucularına dolaylı olarak ve malesef Atatürk'e - fikirlerin kolayca empoze edilmesine ortam hazırlayan bir güvensizlikti.

Soru : Eğer amaç ATATÜRK'e kıyısından bucağından bulaşmaya çalışmak değilse nedir?
    Cevap : Hala anlayamadıysanız tekrar ifade edeyim.Ya da soru sorarak ifade etmeye çalışayım ki zihninize kazınsın.Atatürk ile ilgili her şeyi enine boyuna konuşup gerçek doğruya ulaşmaya çalışmak nedir ? Peygambercilik veya her ne zırvalık yazıyorsa orda bilin ki sorgulama işini en sona bırakan türden kişilerdir onlar.Ayrıca neden Atatürk'e bulaşmaya çalışayım ki ? Hayır hala anlayamıyorum zilyon defa bu fikre kapılmanızı sağlayacak mesaj nerdeyse gösterin, somut bir şey sunun ; ordakini önyargılarınızı parçayalarak anlatayım ( bakın o kadar sıkıldım ki artık bu işten önyargılarınızı yıkma işini de ben üstleniyorum)

Sonunda jeton düştü.Peygamberlik farikasından kastınızı anladım .. Yani siz İstikbal göklerdedir diyince ... Allah peygamber .. Onu mu anladınız ?

Orda da yazdım :

İnsan göğe bakarak düşünür, hayal kurar .İstikbal yani gelecek hayallerimizde yaşar.Göğe bakarak düşündüğümüz için istikbal göklerdedir.

Ben bunu kastettim..Ve de yoruldum ..

İstikbal Göklerdedir Sözü Hakkında ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 11 Temmuz 2009; 21:23:31 >

• bu adama peygamberlik sıfatı yakıştıran okemalizmi de din yakıştırması yapan belli bir zümre ne atatürkçüler ne de atatürkün kendisi.
    yapanların da maksadını söyledik size.
  • Atatürkün şu sözü çağın ötesinde bir dahi olduğunun göstergesidir daha yazmicam.

"Gökten indiği sanilan kitaplarla devletler yönetilmez."

Bu sözü CHP'in bilmem kacinci yili konusmasinda sölemistir kayitlidir dayanaklidir. Bilen bilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LeVeL

Atatürkün şu sözü çağın ötesinde bir dahi olduğunun göstergesidir daha yazmicam.

"Gökten indiği sanilan kitaplarla devletler yönetilmez."

Bu sözü CHP'in bilmem kacinci yili konusmasinda sölemistir kayitlidir dayanaklidir. Bilen bilir.

Gerçekten çağlar üstü zeka / dahilik gerekiyor bu söz için . .
  • quote:

Orjinalden alıntı: as74

1936 yılında Eskişehir Teyyare Alayı’na yaptığı ziyarette söyledikleri, öngörü yeteneğinin şaşırtıcı örneklerinden biriydi;

“Ülkenin geleceği için en büyük güvence, kanatlı gençliktir. Batılı ayaklar bir gün Ay’da iz bırakacaksa, bunların arasında Türkün ayak izleri de bulunmalıdır. Bunun için şimdiden çalışmalara girişmek, aşamalar kaydetmek gerekir. Geleceğin en etkili aracı da, silahı da hiç kuşkunuz olmasın uçaklardır. İnsanoğlu bir gün göklerde uçaksız da yürüyecek, gezegenlere gidecek, belki de aydan bize mesajlar yollayacaktır. Bu mucizenin gerçekleşmesi için iki bin yılını beklemeye gerek kalmayacaktır. Gelişen teknoloji, bize daha şimdiden bunu müjdeliyor. Bize düşen görev, bu konuda Batıdan geri kalmamayı sağlamaktır”

Kaynak; Eskişehir Teyyare Alayı Ziyareti-1936; ak. Hv.pilot Kur.Alb. S.Cüneyt Kavuncu

“ Mustafa Kemal, büyük bir ileri görüşlülükle, ‘geleceğin göklerde’ olduğunu söylüyor, havacılıkta ilerlemeyi, ‘milletin siyasi olgunluğunun ve uygarlığının en büyük kanıtı’ sayıyordu”

Aktaran; Metin Aydoğan ‘Atatürk Ve Türk Devrimi’ Umay Yay. 2006 Sf 320

Kaynak; ‘Atatürk’te Konular Ansiklopedisi’ S.Turan Y.K.Y 1993 2.B., Sf.275

Tartışma arasında bu mesaj kaynamış sanırım,ben de böyle biliyordum,Atatürk direk olarak ''İstikbal Göklerdedir'' dememiş;fakat yaptığı konuşmadan o anlamı çıkartmışlardır ve söz Atatürk'e mal edilmiştir.

• "geleceğin göklerde olduğunu" söylemesi ile istikbal göklerdedir demesi aynı şey değil mi bende mi bir gariplik var yoksa?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

"geleceğin göklerde olduğunu" söylemesi ile istikbal göklerdedir demesi aynı şey değil mi bende mi bir gariplik var yoksa?

''Ne mutlu Türk'üm diyene'' demiştir direkt olarak;ama ''İstikbal Göklerdedir'' diye direkt olarak dememiştir,farklılık sadece burada,biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz,Atatürk direkt olarak ''istikbal göklerdedir'' dememiştir,sadece ''istikbal göklerdedir'' sözü çıkarılabilecek bir konuşma yapmıştır,fark burada sadece.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.