Şimdi Ara

İstifa verip tazminat alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık iki buçuk yıldır bir fabrika da operatörlük yapıyorum işten memnun değilim, zam ve maaş konusundan dolayı istifa mı verip kıdem tazminatımı alabilirmiyim?

• Sözleşmeyi haklı olarak fesih ederseniz noterden ihtarla beraber, tazminatınızı vermek zorunda kalır işveren. Yada direnir mahkeme yoluna gider. Ama burdaki asıl nokta şu neden istifa ediyosunuz ? İşveren maaşınızı düzenli ödüyorsa, izinlerinizi, molalarınızı kullandırıyorsa, size ayrımcalık yada mobbing vs uygulamıyorsa yada sözleşmenizi haklı olarak fesh edecek bi durum yoksa tazminatınızı alamazsınız malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ek birsey sormak istiyorum. Bu gibi durumlarda zaman zaman kendinizi attirin diyorlar. Yoneticiye gitsek ve kavga etsek, bir iki tane vursak ne olur acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epamuk

Ben ek birsey sormak istiyorum. Bu gibi durumlarda zaman zaman kendinizi attirin diyorlar. Yoneticiye gitsek ve kavga etsek, bir iki tane vursak ne olur acaba?

Attırmak bi seçenek ama zor bir durum. İşveren durduk yere sebepsiz ve aniden sizi işten çıkartırsa kıdem + ihbar tazminatı vermek zorunda kalır. Ama hiçbir işverenin bunu yapacağını düşünmüyorum. Dediğin konuya gelirsek yöneticiyi dövdük diyelim. Adam tutanak tuttu darp raporu aldı mahkemeye gidip birde tazminat davası açtı. Bu durumda tazminatı verip çıkarsa bile zararlı çıkan işçi olur tahminimce.
  • Bilgiler için teşekkür ederim fakat noter kısmını anlayamadım.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.