Şimdi Ara

işten kovuldum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeable

quote:

quote:

5 aydir çalişiyordum tazminat hakkim doğmamişti henüz müdür kadin bu arada erkek olsa zaten çoktan dökmüştüm dişlerini

önemli değil işe iade davası açıp 4+4 maaş tazminat alabilirdin. Saflık yapmışsın

dava avukat mahkeme masrafı yorar hocam ama yarım maaş ihbar tazminat hakkım olduğunu biliyorum en azından onu kovalıycam hayırlısıysa

sendika üyesi olsaydın bunları düşünmezdin. insanları sendikalardan uzaklaştırıyorlar hak aramasınlar diye.
    avukata peşin para vermiyorsun zaten, mahkeme masrafları vb. zaten sonunda alınır.
    seni herhangi bir kanıt, şahit olmadan haksız yere işten çıkarması durumda kesin olarak davayı kaybederdi. sonuç olarak sen tazminatını alırdın ve hatta belki tekrar işe geri dönerdin ve muhtemelen o müdürü de ordan def ederlerdi

Sendikalar hakkında biraz bilgi verir misiniz ?

@Unchangeable

Hocam son durum nedir ?

ben sendikalı olmak istiyorum dediğinde hop diye sendikalı olamıyorsun . iş yerinde çalışanların belli bir oranda sendikaya başvuru gerekli

Sendika hakkı diye bir şey var, kimseye ihtiyacın yok, çalıştığın sektör hangi meslek grubu ile alakalı ise gidip o sendikaya üye olabilirsin.
    Gerekli sayıya ulaşmak için içerdeki arkadaşlarınıda sendika üyesi yaparsın.
    Tabi bu tür global şirketlerde her mağaza ayrı bir şirket olmadığı için genel sendikalı olan sayısına bakılır.
    Her ne olursa olsun, yalnız başına olsan bile sendikalı olmak iyidir, kimseye söylemene gerek yok, sendikalı olduğunu senin bilmen yeter.

• Kardes sakin istifa kagidi imzalama. Birak onlar cikarsin , eger cikmak istemiyorsan onlarin is cikarma kagidina karsilik bir avukatta cevap yazdirip karsilik verirsin bu sekilde seni cikaramamis olurlar. Ayrintili bilgili bi avukattan daha detayli alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

quote:

quote:

quote:

5 aydir çalişiyordum tazminat hakkim doğmamişti henüz müdür kadin bu arada erkek olsa zaten çoktan dökmüştüm dişlerini

önemli değil işe iade davası açıp 4+4 maaş tazminat alabilirdin. Saflık yapmışsın

dava avukat mahkeme masrafı yorar hocam ama yarım maaş ihbar tazminat hakkım olduğunu biliyorum en azından onu kovalıycam hayırlısıysa

sendika üyesi olsaydın bunları düşünmezdin. insanları sendikalardan uzaklaştırıyorlar hak aramasınlar diye.
    avukata peşin para vermiyorsun zaten, mahkeme masrafları vb. zaten sonunda alınır.
    seni herhangi bir kanıt, şahit olmadan haksız yere işten çıkarması durumda kesin olarak davayı kaybederdi. sonuç olarak sen tazminatını alırdın ve hatta belki tekrar işe geri dönerdin ve muhtemelen o müdürü de ordan def ederlerdi

Sendikalar hakkında biraz bilgi verir misiniz ?

@Unchangeable

Hocam son durum nedir ?

ben sendikalı olmak istiyorum dediğinde hop diye sendikalı olamıyorsun . iş yerinde çalışanların belli bir oranda sendikaya başvuru gerekli

Sendika hakkı diye bir şey var, kimseye ihtiyacın yok, çalıştığın sektör hangi meslek grubu ile alakalı ise gidip o sendikaya üye olabilirsin.
    Gerekli sayıya ulaşmak için içerdeki arkadaşlarınıda sendika üyesi yaparsın.
    Tabi bu tür global şirketlerde her mağaza ayrı bir şirket olmadığı için genel sendikalı olan sayısına bakılır.
    Her ne olursa olsun, yalnız başına olsan bile sendikalı olmak iyidir, kimseye söylemene gerek yok, sendikalı olduğunu senin bilmen yeter.

bende sendikaya başvurmuştum ya başlarından savmak için söylediler yada doğrusu bu . ama bana dedikleri şirketin çalışanlarının belli bir kısmı başvuru yaparsa ancak sendikaya girebilirsiniz demişti . belki sen haklısın bilmiyorum

• O genel müdüre bir Ryuk severe böyle davrandığı için çok kıl oldum valla acaip kıl oldum öyle böyle değil !
  • Diş ticaret son sinifim belli bir borcumu kapatip ayrilmakti hedefim böylesi entrikanin içinde buldum kendimi Allah hala bu şerefsizlerin yaninda çalişanlara sabir versin ve de mümkünse uzak dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş mi yok , zaten oraya girmen baştan hataydı.Mağazacılık pişmanlıktır.Günde 12 saat çalışma ve haftada 1 gün izin olan işletmelerde ne bulursunuz anlamam.Üç kuruş paraya insanlıktan çıkmaya değer mi , eşin dostun , ailen arkadaşın yok mu?Vakit ayırmak istediğin birileri yok mu?Kendine vakit ayırabiliyor musun?Hayat işten mi ibaret?Batıda çoğu ilde iş var , iş yok demeyin.Daha iyisini bulacaksın bak gör.
  • @PAN-TURK

Sağolun hocam detaylı bilgi için.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.