Şimdi Ara

İstemci için gelecek planlarımız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam.

    İstemci güncellemesinin betası artık resmen tamamlandı. Her şey gayet sorunsuz şekilde ilerledi ve istemcinin çıkışından sonra yaygın teknik sorunlarla karşılaşmadık. Ancak istemciyi geliştirme çalışmalarımız bitmiş değil.

    İstemcinin hem alfası hem de betası boyunca sürekli oyuncu geribildirimlerini dinledik. Bugün sizlere bu geribildirimler hakkında neler yapacağımızı anlatacağız. Şu anda üzerinde çalıştığımız birçok yeni özellik, hata ve kullanıcı deneyimi iyileştirmesi bulunuyor ve bunların hepsi oyuncuların bize aktardığı görüşlere doğrudan bir cevap niteliğinde. Bazı konulara listede yer veremesek de bu onları umursamadığımız anlamına gelmiyor; burada yalnızca en yüksek önceliğe sahip değişiklikleri sıraladık.

    Hadi başlayalım.

    ŞU ANDA üzerinde çalıştıklarımız.
    Buradaki maddeler şu anda üzerinde çalıştığımız ya da gelecekte üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz konuları içeriyor. Bunlar en önemli istemci güncellemeleri.


    BİTTİ - Şampiyon seçimi ekranında arkadaş listesini görme ve yeni sohbetler başlatma. Bu özelliği 7.9 yamasında getirdik.
    BİTTİ - Kişiye özel mağaza teklifleri. Bu özellik 7.10 Yaması'yla aramıza katılıyor!

    DEVAM EDİYOR - Genel istemci güvenilirliği ve hataları. İstemci performansını son birkaç ay içerisinde iyi bir noktaya getirsek de bunu daha da iyi hâle getirmeye ve hataları ortadan kaldırmaya devam etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmalarımız muhtemelen hiç durmadan devam edecek.

    DEVAM EDİYOR - Oyun sonu ekranına ulaşma süresinde iyileştirmeler. Oyuncuların bu konuda yaşadığı sorunların büyük bölümü "oyun sırasında istemciyi kapat" seçeneğini kullanmalarından kaynaklanıyor. Geçiş süresini hızlandırmak için bazı iyileştirmeler üzerinde çalışıyoruz.

    DEVAM EDİYOR - Genel şampiyon seçim performansı. Özellikle şampiyon seçim ekranına ulaşmak için geçen süreyi azaltmayı ve seçim / yasaklama safhalarındaki takılmaları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Şu anda bunun üzerinde çalışılıyor.

    ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR - Eşya seti oluşturma aracı. Şu anda tüm eski eşya setlerinizin çalışır durumda olması gerekiyor; ancak onları istemci içerisinden değiştirememenin ne kadar can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Bu özellik şu anda test aşamasında ve yakında sizlere sunulacak. Geliştirme süreci boyunca sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

    ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR - Genel sohbet penceresi iyileştirmeleri. Sohbet takımı, oyuncuların açık sohbet pencereleri listesinde kiminle konuştuklarını anlayamadıkları konusundaki şikâyetleri için çözüm üretmeye çalışıyor.

    Yapmayı planladığımız şeyler.
    Buradaki maddelerin çoğu bu yıl içerisinde tamamlanacak. Bazılarını tamamlamak biraz daha uzun sürse bile bu değişiklikleri yapma konusunda kararlıyız.


    YÜKSEK ÖNCELİKLİ - Şampiyon seçimi sırasında kostüm satın alma. Bu özellik eski istemcide yalnızca belli sıra türlerinde çalışıyordu. Gönlünüzden geçen kostümleri istediğiniz zaman alabilmeniz için bu özelliği bütün sıralar için çalışır hâle getireceğiz.

    YÜKSEK ÖNCELİKLİ - Kabiliyetleri düzenlemenin bütün şampiyon seçim ekranını kaplamamasını sağlamak. Bu durum Kabiliyetlerini düzenlemek isteyen oyuncular için yasaklama ve seçim sürelerini takip etmeyi zorlaştırıyor ve hangi şampiyonların seçildiğini görememelerine neden oluyor. Buna çözüm getireceğiz.

    YÜKSEK ÖNCELİKLİ - Şampiyon seçimi aşamasında seçimi kilitledikten hemen sonra kostüm seçme.

    YÜKSEK ÖNCELİKLİ - İstemcideki düğmelerin tepki sürelerinde iyileştirmeler. Yukarıdaki genel performans sorunlarının yanı sıra, düğmelerin etkinleşme ve imleç üzerlerindeyken ipucu gösterme sürelerini kısaltmanın istemcinin hissiyatını iyileştireceğini düşünüyoruz.

    YÜKSEK ÖNCELİKLİ - "Son oynan" listesinin kullanımında iyileştirmeler. Bu özelliği hâlâ "arkadaş ekle" menüsünde bulabiliyorsunuz (sosyal panel üzerinden) ama eski istemcideki kadar ulaşılabilir değil. Son oynanan listesini lobiye ve açılır bir sekme olarak arkadaş listesine getireceğiz. Ayrıca son oynanan listesindeki oyuncuları engelleme özelliğini halihazırda oyuna getirdik.

    ÖNCELİKLİ - Rün ve Kabiliyet sayfaları arasındaki geçişleri daha hızlı ve temiz hâle getirmek. Bu konuda birkaç farklı tasarım üzerinde duruyoruz ve henüz kesin bir karar vermedik. İmleci Rün Sayfası menüsü üzerine getirdiğinizde bunun sayfadaki bilgilerin üzerini kapatması sorununa çözüm getireceğiz. Bu ayrıca Rün ve Kabiliyetler için gelecekte getirmeyi planladığımız geniş çaplı değişikliklerin de bir parçası.

    ÖNCELİKLİ - Koleksiyon sayfasındaki şampiyon detayı sayfaları üzerinden kostüm açma. Şu anda aç düğmesi gri ve üzgün bir hâlde. Onu mutlu bir düğmeye çevireceğiz.

    ÖNCELİKLİ - İstemcide oyuna girmek için çok fazla adım gerekiyor. Hem 10 yasaklama sistemiyle gelen değişiklikler hem de mod seçim ekranındaki düzenlemeler sayesinde, oyuna girmek için gereken süreyi azaltmak için çalışıyoruz.

    ÖNCELİKLİ - Şampiyon detayı sayfasına şampiyon seçim ekranından ulaşılabilmeli. Şu anda bu sayfalara yalnızca Koleksiyon üzerinden girilebiliyor.

    ÖNCELİKLİ - Koleksiyon için ayrı bir "kostüm sekmesi". Oyuncular tüm kostümlerini tek bir yerde görebilmek istiyor. Sizin için bu özelliği getireceğiz.

    ÖNCELİKLİ - Şampiyon seçim ekranında sıra bilgileri. Eski istemci şampiyon seçim ekranının sol üst köşesinde sıranın adını açık şekilde gösteriyordu ama yeni istemci henüz bu özelliğe sahip değil.

    ÖNCELİKLİ - İstemcinin gezinme çubuğunda iyileştirmelere giderek onu daha görünür hâle getirmek. Özellikle Mağaza ve Ganimet düğmelerinin yeterince öne çıkmadığını ve birer düğme olduklarının biraz daha belirginleşmesi gerektiğini düşünüyoruz.

    ÖNCELİKLİ - Sohbet penceresi "yerinden ayırma" özelliği yeni oturum açıldığında da bırakıldığı şekilde kalmalı Şu anda oyuna her girişinizde eski hâline dönüyor.

    ÖNCELİKLİ - Sihirdar simgelerini değiştirdiğinizde açıklamalarını görme. Böylece yarım düzine fazlasıyla havalı Bilgewater simgesi kazanmak için harcadığınız bir haftayı özlemle anabileceksiniz.

    ÖNCELİKLİ - "Günün İlk Galibiyeti" sayacı kalan süreyi yalnızca saat yerine dakika ve saniye cinsinden de göstermeli. Şu anda yalnızca saat cinsinden gösteriliyor ve bu bazı oyuncuları gerçekten çileden çıkarıyor.

    ÖNCELİKLİ - Sıralı Seçim kullanmayan oyun modlarında oyunculara hangi tarafta olacaklarını gösterme. Bunun eksikliği şu anda Kapalı Seçim için sorun oluşturuyor.

    ÖNCELİKLİ - İstemcinin ses düzeylerinde daha fazla dengeleme. Bu şampiyon seçimi, yasaklaması ve sayaçları için daha fazla seçenek ve tutarlılık anlamına geliyor.

    Yapmak istediğimiz ama henüz öncelik vermediğimiz şeyler:
    Bu değişiklikler kulağa mantıklı gelse de yukarıda bahsedilen değişikliklerin önüne geçecek kadar önemli değiller. Ancak eninde sonunda bu değişiklikleri getirmeye açığız.


    DÜŞÜK ÖNCELİKLİ - Şampiyon detayları sayfasında renk paketleri için ön izleme yapabilme.

    DÜŞÜK ÖNCELİKLİ - İstemci üzerinden oyun içi görüntü ayarlarını düzenleme.

    DÜŞÜK ÖNCELİKLİ - Şampiyon detayları sayfalarında ikincil yetenekleri olanlar da dahil olmak üzere tüm şampiyonların bilgilerini ve videolarını görme. Aslında şampiyon detay sayfalarını daha tutarlı hâle getirmek için yapabileceğimiz birkaç şey bulunuyor ama bu işlerin biraz beklemesi gerekebilir.

    DÜŞÜK ÖNCELİKLİ - Yüksek elo oyunları izleme. Bu özellik eski istemciden 2016'nın başlarında kaldırılmıştı (istemci güncellemesi betasından çok önce) ama şimdi geri getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca oyuncuları Dereceli listesi üzerinden izleme özelliğini de geri getiriyoruz.

    Bir sürü istatistik.


    BİRKAÇ AY İÇİNDE YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ: - Profil sayfasında kariyer istatistikleri. Bunların içinde eski istemcide bulunan Dereceli istatistikleri de var. Profil sayfası için planladığımız çalışmaların buna bir çözüm getirip getirmeyeceğini görmek için biraz bekliyoruz.

    Son olarak eklemeyi düşünmediğimiz bir şey:
    Özellikle öncelik vermediğimiz tek bir şey.


    PLANLAR ARASINDA DEĞİL: - Sosyal paneli küçültme. Bu gelecekte eklenecek fonksiyonları desteklemek adına bilinçli olarak yaptığımız bir tasarım kararı. Eski istemcinin aksine sosyal panelin arkasında gizli hiçbir şey bulunmuyor. Tüm ekranlar aynı anda daha fazla bilgi gösterme planlarımız göz önünde bulundurularak tasarlandı. Yeni istemci aynı anda sırada geçirdiğiniz zaman, oyun davetleri ve kulüp bilgisi gibi şeyleri gösterebiliyor. Eski istemcide bu bilgilerin her biri kendi sekme ve pencerelerine ayrılmıştı. Gelecekte elimizdeki alanı muhtemelen farklı şeyler için kullanarak bunun sizin için daha değerli hissettirmesini sağlayacağız.

    Eski istemciyi tamamen ortadan kaldırdığımıza göre artık kaynaklarımızı bu yenilikler için kullanabiliriz; önümüzdeki aylarda bunlar gibi birçok çalışma görmeye hazır olun. Ayrıca, önümüzdeki birkaç yama boyunca eski istemci dosyalarını bilgisayarlarınızdan otomatik olarak kaldırdığımızı göreceksiniz.
    Son olarak, hata bildirimlerinizi ve düşüncelerinizi bize göndermekten çekinmeyin ki biz de istemciyi geliştirmeye devam edebilelim. Bu konudaki görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.







  • cliente giriş yaparken bile yarım saat bekletiyor runeler masterisler şampiyon seçimi her şey laglı çalışıyor önceki clientte şampiyon seçerken hızdan pingin kaç olduğu anlaşılırdı bunda sürekli yavaş çok gelişmesi lazım çok

    keşki isteyenlere eski clienti hala kullandırabilseler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.