Şimdi Ara

İşte Meşhur Çınarcık Çukuru !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Depremi ile ilgili sürekli bir çukurdan, Çınarcık çukurundan bahsediliyor.

Fay hatlarını sürekli çizgi çizgi gösteren haritaları insanın algılaması oldukça güç. Bunun nasıl bir şey olduğunu görmemiş olanlar, merak edenler için Marmara Denizinin topoğrafyasını gösterir bir çizim var.

Zira çizim oldukça net algılaması kolay, dolayısıyla oldukça etkili.Burada göründüğü üzere olayın ihtişamı ve ciddiyeti oldukça net.

Belli ki zamanında kıtaların plakalarının birleştiği bu hat üzerinde bayağı bir kayma, göçme olayları yaşanmış ve güney plakanın bi kenarı, kuzey plakanın yaklaşık 1200 m aşağısında bir seviyeye yerleşmiş. Veya iki plakanın arası aşağı göçüvermiş.

Ve gene belli ki Marmara Denizi dediğimiz şey özünde suyla dolu olan bu çukur.İsmi Çınarcık AMA aslında bütün marmarayı kaplıyor. Kenarlarında bir kısım platolar ( sahanlıklar) var o kadar.

Dikkat ederseniz adaların altına kadar olan bölgede suyun derinliği 60-70 m.Fakat adaların hemen altında başlayan doğu batı hattında bir su altı vadisi var.

Derinliği bir anda 1280 metreye kadar düşüyor. Düşünün 1280 metre. Orada su olmasa vadinin kenarına gelip aşağı bakamazsınız. Acaip bir mesafe ve dimdik bir yar şeklinde.

Sivri ve Yassı adalar Kınalı'nın aşağısına doğru, çok ufak belli belirsiz tam vadinin kenarındalar.Hani bi sallansa sanki kayıp içine düşüvereceklermiş gibi duruyor.

Bu bölge bir daha göçecek, kayacak deniyor, malum. Umarız önemli bişey olmaz.
    Ama belli ki bu doğal yapı öyle pek normal birşeye benzemiyor..........

İşte Meşhur Çınarcık Çukuru !

https://store.donanimhaber.com/b7/a7/b9/b7a7b99845b8af28ee32dc061123e21d.jpg

alıntıdır.

• Enee ben korktum
  • İnternet te sorun var yabancı sitelere bağlanamıorum resmi de göremiorum doğal olarak....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamestah

İnternet te sorun var yabancı sitelere bağlanamıorum resmi de göremiorum doğal olarak....

bende...
    cok merak ettim dostum paylasimin icin eyvAllah

harbiden sıktı bu internet yaa.
    bu sorun acaba tam olarak ne
  • şimdi görülüyor mu resim?
  • evet görülüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hm hazine varmıdır acaba orda ?
  • hazine varmı bilmem ama en son yabancı gemilerle ( mesela fransız gemisi Le Suroit ) marmara denizinde yapılan araştırmalarda yeraltı zenginliklerimizin ( varsa eğer ) ve bazı önemli bilgilerin tam paylaşılmadığı söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 19 Kasım 2006; 22:44:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eda_fb

Enee ben korktum

• Düşey ölçek abartılı çizilmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: GUNDAM

hm hazine varmıdır acaba orda ?

Şimdi benim aklımdan da aynısı geçiyordu. Bence kesin vardır
  • oha ya kaç km dir onun derinliği biraz abartmış olmasınlar grafikte..
  • onemsiz bir konu olsa hemen girip cevap yazarlar...
    buna sadece 12 kis yazmis ve 220 kisi bakmis
    biz bu yuzden olaylar olunca hazirliksiz oluyoruz...
    en basit bir olaya bile bakmiyoruz...
    birine soylesen deprem nasil olur diye bilmezler, sadece panik yapmayi bilirler...
    oysa adam burda gelmis onune koymus ona bile bakmazlar...

paylasimin icin tekrar sag ol!
  • İstanbullular, kaçın ve güneye inin, deprem yolda.

Ne zaman geleceğini tabiki bilemeyiz ama gelecek işte, şimdiden ufak ufak sıvışmalı İstanbuldan.
  • Allah sonumuzu hayır etsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dursun

Düşey ölçek abartılı çizilmiş

banada öle geldi ama derinliği göstermek amaçlıda olabilir yani kırığın geçtiği yerin derinliği
  • bence ölçek doğru arkadaşlar.O derin kırıkların 1km hatta daha derine doğru indiklerini konuşmalarda sıkça tekrarlıyorlar zaten.Resimdeki Dağ ve tepelerin boyuyka kıyaslayınca ölçek doğru gibi gözüküyor.
  • ayvayı yedik avcılar cok riskte ama kurtulduk bide bakırköy ölcek doğru galiba o ne öyle selale gibi ya lop 1280 m oluyo baya birden dernlşiyo sanki istanbulu yutacak gibi geldi bana kayma olupta o ufak cukur marmarayı neredeyse fulll kaplamış valla merak saldım bu jeolojiye ama Allah sonumuzu hayır etsin kaçsanda ölceğin varsa ecel azrail seni bulur canını gene alır kaçış yok ecelden neyse paylaşım için teşekürler ..
  • quote:

Bu bölge bir daha göçecek, kayacak deniyor, malum. Umarız önemli bişey olmaz.
    Ama belli ki bu doğal yapı öyle pek normal birşeye benzemiyor..........

1km birden bi anda düşerse ne olur yaw yuh söyleyeek söz bulamıyorum.

4mevsimi bi anda yaşayan güzel ülkemiz doğal efetler konusunda da herşeyi yaşıyor Allah korusun inşallah böyle bişey olmaz küçük küçük 4- 5 lik depremlerle enejisini boşaltır inşallah Hiç depremin olmaması da kötü bi durum büyük bi enerji birikmesi oluyor çünkü

Korkunun ecele faydası yoktur , Allah sonumuzu hayır ede Ben eskişehirdeyim 2 dereceden deprem bölgesi belki istanbula falan uzak biraz ama o anı hissetmek bile çok ürkütücü ve korkutucu

-------------

şimdi biraz araştırdımda bir kaç yerde aynı yazıyo buldum , mail yolu iel dolaşıyormuş hep ama doğru bilgiler sanırım fake bi olay değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Kasım 2006; 2:52:24 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.