eee şimdi magandalar maça giderken bu makinayımı alacaklar yanlarına ??????
Onların işine geldi. Şimdi boşa çıkan bir sürü döner bıçağı olacak
quote:
Orijinalden alıntı: chakra
Migros a gidenler bilir. Klasik kasaların yanısıra artık kiosklar da var. Aldığın ürünlerin barkodunu cihaza okut, kredi kartını yerleştir, şifreni gir ve beklemeden çık git. Benim işime geliyor şahsen.
Al sana bir sürü işsiz kasiyer.
İşte döner robotu. Ve al sana işsiz döner ustaları.
İşssizliğin esas kaynağı nedir daha iyi anlıyoruz değil mi ?
Ne adamsın ya...
Bilim, sanat, ar-ge vs dışındaki her işi robotlar yapıcak ileride.
Adam Türkiye'yi hedefe almamış zaten. almanya'daki 15000 dönerciye satmayı planlıyor.
Almanlar sever böyle gösterişli, teknolojik icatları. Üstelik hijyenik görünmesi de gönüllerini çalmıştır muhakkak. Ben Almanya'da tutacağını düşünüyorum açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
Migros a gidenler bilir. Klasik kasaların yanısıra artık kiosklar da var. Aldığın ürünlerin barkodunu cihaza okut, kredi kartını yerleştir, şifreni gir ve beklemeden çık git. Benim işime geliyor şahsen.
Ne adamsın ya...
Otomasyonun, iş gücüne gittikçe azalan ihtiyacın işssizliğin en büyük nedenlerinden birisi olduğunu göremiyorsanız karşınıza bir ayna alın ve gülün bence. Allah neşenizi arttırsın.
Çok yavaş vede hantal bir sistem kimse onla ugraşmaz gereksiz birşey bence belki daha gelişirse iş yapar ama bu durumda pek bişey yapıcagını düşünmüyorum bu arada artık donanimhaber de videoda paylaşmaya başladık :D
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
Ne adamsın ya...
Otomasyonun, iş gücüne gittikçe azalan ihtiyacın işssizliğin en büyük nedenlerinden birisi olduğunu göremiyorsanız karşınıza bir ayna alın ve gülün bence. Allah neşenizi arttırsın.
Sakin olalım lütfen bir bakıma haklısınız, fakat o makina için kullanılan parçaları, bakımı, tamiri farklı bir işkoluna, iş sağmaktadır.
şaka dimi bu :D Gerenk yok yav..
Sen o Robot, Kiosk ve diğer cihazlar, CPU, entegreler, gövdenin dökümü, argesi, vs. vs. için kaç mühendis kaç işçi çalıştı onu bilion mu?
Devir teknoloji devri artık döner kesmeyi bırakıp başka şeylere yönelmek lazım.
makinadan cok döner ilgimi cekti :S
Arkadaşlar,
insan ustadan farkı, sıcağa dayanıklı, yorulmuyor, sürekli aynı hız ve hijyenik olması. Almanyada zaten dönerciler döner bıçağı yerine motorlu bir bıçak kullanmak zorundalar, Almanyada ki bir kural bu. Orası hedef alınarak yapılmış elbette. Türkiyede alacak yerler ancak kendin al yerlerinde olacaktır. Döner isteyen kişi bir düğmeye basacak, tabağa konulan döner önünüze gelecek ve kasaya ödeme yapacaksınız. Bana kalırsa Türkiyedeki tek kullanım amacı bu olur ama dediğim gibi amaç Almanyadaki kurallara uygun kesim yapmayı garanti altına almaya çalışan lokantalar.
Laptop yeni seri HP DV6
Bu alete ne gerek var demek geliyor içimden açıkcası. Çünkü kesme cihazı zaten vardı. Çoğu dönercide gördüm bıçak yerine bunu kullanıyorlar artık, hızlı hızlı kesiyorlar makinedende daha hızlı üstelik. Ama bunlar seri üretim yapan yer gibi çalışan fast food tarzı ekmek arası dönerciler.
Gerçek bir İskenderci'de bunu kullanmak acayip abes kaçar. Döner bıçağı diye bu yemekle özleşleşmiş bir bıçak varken böyle makineyle kesim çok sıradan gelecektir.
bu makinayı bu haliyle kullanacak olan dönercinin, galiba başını kaşımaya vakti olmasa gerek. bu durumda döneri sürekli birinin bu şekilde kesiyor olması lazım ki biri de tabakla servis yapsın. (uzaktan kumandası var, patrona bu işi yüklemek lazım.. )
teknolojinin günlük hayatımıza uyarlanması aslında güzel bir olay. yalnız bu uygulamada etler biraz kalın kesiliyor bence de. dönerci amcam vallahi gramına dikkat ediyorken bu alet kalın kestiği müddetçe ekmek arasına pek fazla et düşeceğine ihtimal vermiyorum. bunu da geç, sanki servo motor kullanılıyor gibi geldi bana. yani testerenin dönüdürülmesinden tut, ileri geri ve aşağı yukarı haraketlerin kontrolü için sistemde servo kullanılıyor galiba. bir bakıyorsun makina hararetten bunalmış, karnı açıkmış dönere komple dalıyor.. dönerci usta patrona sesleniyor: abi testere gaza geldi, daldı dönere..
Oc performansı nasıl bir de donanımhaber video incelemesi ne zaman yapılacak
quote:
Orijinalden alıntı: diciotto
Oc performansı nasıl bir de donanımhaber video incelemesi ne zaman yapılacak
ya aslında sen böyle yazınca ben bir konuyu atladığımı farkettim. amcam elindeki eğe ile gözünde koruyucu gözlük olmadan, elinde eldiveni olmadan, üstelik etler tabağa düşmüş yani iş başında iken testereyi bilemeye çalışıyor. bileme işlemi yaparken düşen talaşlar da et yerken sanırım hani et fazla kızarır ya yerken çıtır çıtır ses olur ağızda. arada kaynar niyetine, bişi olmaz hesabı. dönerci ustasına nasıl da gösteriyor, bak şöyle bileyeceksin zor birşey yok.. elin yağlı iken alacaksın eğeyi eline hafifcene sürtsen bir iki tamamdır. bir de o motorun üzerinde kocaman achtung mu ne yazıyor.. yani neyse daha yazmıyorum..
Ben süperim ya. dünyanın ilk döner robotu başlığına lan daha önce döner robot yokmuydu ne saçma başlık lan bu modunda girdim :D döner robotuymuş meğer :D
bu aletten geçen gün bizim 1 tl ye tavuk döneri satan amcanın elinde vardı nasıl oluyo bu
Gereksiz ötesi.
1 ay önce tv de çıkmıştı zatenb bu bunu 1 ay sonra vermenizin amacı nedir anlamadım?
Yavas kesiyor ama cihaza taacaginiz 12cm'lik iyi bir fan ve hizasirtma ile cihazin kesim hizi dakikada 40 kesime variyor. Bu ozel inceleme icinhttp://www.donerclock.net adresinden urune ait hizasirtma detaylarini ogrenebilirsiniz.