şimdi arkadaşlar bir bozuk parayı attığımızda 2 ihtimal vardır %50 yazı ya da %50 tura peki bu bozuk parayı üst üste 2-3 kere attığımızda her seferinde yazı gelme olasılığı kaç oluyor ? benim düşünceme göre 1.de %50 ihtimalle yazı geldi 2.de de yine yazı gelme olasılığı %25e düşer ancak istatistik bilen bazı arkadaşlar bu hesaplama göreli sıklığa girdiği için kesin bir olasılık olmadığını her deney yapanda farklı farklı sonuçlar oluşturabileceğini Göreli sıklıklardan elde edilen olasılıkların da gerçek olasılıklar olabilmesi için deneyin çok (sonsuz) kez tekrarlanması gerektiğini söylüyorlar peki bu konu için sizin düşünceniz nedir ? 2. ve 3. denemelerde her seferinde yazı ya da tura gelme olasılığını hesaplamanın bir yolu var mı ?
yazılımcı arkadaşlara gelicek olucak konuyu anladığınızı varsayarak sadece bana basit bir kod vermenizi istiyorum ki program sırayla rasgele bir sayı seçicek bu sayının üst üste kaç kere çift ya da tek geldiğini hesaplayacak ben bu programı 24 saat açık bırakacağım o 24 saatte milyonlarca rasgele sayıyı hesaplayacak ve bana sonuç olarak şu kadar denemede şu kadar üst üste çift ya da tek geldiğini söylecek