Şimdi Ara

İSTATİSTİK HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar seneye hacettepe istatistik veya deü bilgisayar bilimleri için mezuna kalacağım büyük ihtimal . Hedefim network merkezlerinde çalışmak sizce hangisi veya hangi bölüm daha mantıklı olur ?

• Odtü istatistik bölümünü merak ediyorum bende mezunları hep iyi yerlerde istatistik ise ayrı ilgimi çekiyor hem yazılımcı gibi bir sürü programlama dili öğreniyorlar hem matematik ekonomi felan istatistik mezunu arayan da çok.

Ama başka üniversitelerin mezunlarinida incelemek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uppp
  • Togolu00 T kullanıcısına yanıt
    İyi yerlerde derken biraz açabilir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen Türkiye merkez bankasının çalışanlarına bakıyordum bu bölümden mezun gördüm ama odtüydü

• Hocam LinkedIn den incelemiştim şuan hatırlamıyorum bakabilirsin ama en basitinden yazılım mühendisinin ve işletmecilerin çalıştığı her yerde çalışabiliyor.
  • Bir soz duymustum "Data is the new oil" diye. Artik veri biliminin cok onem kazandigi bir cagdayiz. Programlama dili ogrenirseniz bence oldukca iyi bir secim olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTATİSTİK HAKKINDA
    6 yıl önce açıldı
    Hacettepe İstatistik hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gesamtkunstwerk kullanıcısına yanıt
    peki istatistik okuyup programlama dillerini öğrenmekmi daha mantıklı yoksa bilgisayar bilimleri okumakmı veri bilimci olmak için. Ve veri bilimcinin tam olarak işi ne çalışma alanları nasıl nerelerde çalışır ? pek bu konu hakkında bilgim yokta . Şirketlerin serverlarında falanmı çalışıyorlar ?
  • Şuan okuduğum bölüm.Soru varsa alabilirim.

• Hocam aklımda bu bölüm var. Sayısalım ama ea dan girmeyi düşünüyorum. Eadan girersem ekonomi okumak tercihim. Ekonomi okuyup yüksek lisans olarak istatistik almak daha iyi olabilir mi?

• Valla hocam işin yüksek lisans kısmını çok bilmiyorum ama istatistik mezunu olup biyoistatistik üzerinden yüksek lisans yapmak iş bulma açısından çok daha faydalı olur.Ekonomi mezunu bir insanın yaptığı şeyi az da olsa istatistik mezunu yapabiliyor ama ekonomi mezunu ekstra çaba göstermezse istatistikcinin işini yapamaz.Her bölüm istatistik görüyor tıp,hukuk vs.Ama biz alanımızda uzman kişiler olacağız onlar ders geçme derdinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Statistics.

Şuan okuduğum bölüm.Soru varsa alabilirim.
    Hocam iyi günler.Herkes bölüme zor diyor sizce de öyle mi? Ben ayt matematik denilen 11-12 konularına çalışamadım o yüzden bilmiyorum bu konuları. Sizce bölüme girsem aşırı zorlanır mıyım? Bölüme girip zorlananlar ne oluyor yani bırakıyorlar mı, düşük puanla mı mezun oluyorlar? Böyle mezun olanlar iş falan bulabiliyor mu? Kaçıncı sınıftasınız bilmiyorum ama belki fikriniz vardır diye sorayım dedim.
    Bu arada ytü istatistik düşünüyorum. Siz orda mı okuyorsunuz bilmiyorum ama okul ve bölüm hakkında fikriniz varsa yazabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagjir

Hocam iyi günler.Herkes bölüme zor diyor sizce de öyle mi? Ben ayt matematik denilen 11-12 konularına çalışamadım o yüzden bilmiyorum bu konuları. Sizce bölüme girsem aşırı zorlanır mıyım? Bölüme girip zorlananlar ne oluyor yani bırakıyorlar mı, düşük puanla mı mezun oluyorlar? Böyle mezun olanlar iş falan bulabiliyor mu? Kaçıncı sınıftasınız bilmiyorum ama belki fikriniz vardır diye sorayım dedim.
    Bu arada ytü istatistik düşünüyorum. Siz orda mı okuyorsunuz bilmiyorum ama okul ve bölüm hakkında fikriniz varsa yazabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Merhaba öncelikle ytü'de değil selçukta okuyorum ve size verebileceğim ilk tavsiye ankara,ytü,hacettepe,marmara,odtü,ege harici okulda istatistik yazmayın.Bilgi konusunda ise ben sağlık meslek çıkışlıyım başımdan bi talihsizlik geçti o yüzden kendi alanım dışında bölüme kaydım.Yani giderken limit türev integral hiçbirini bilmeden gittim mat 1 biliyordum sadece,üni hocaları lise eğitimini sevmediği için her türlü bu konuları orda tekrar görüyorsunuz sonuncu olarak girdiğim bölümde şuan 1.yim siz düşünün.Tek yapmanız gereken şey çekinmemek,başta sınıfta bana güldüler falan ama şuan bi sorunum yok.Bölüm genel olarak zor bana kalırsa mühendislik bölümlerinden zor çünkü full teori-ispat üzerine.Formüller çok uzun ve karışık bazen anlamsız geliyor yaptığınız şeyler ama ben 3.sınıfa geçtim şuan bölümümü çok seviyorum.İşini düzgün yapıyorsan ve istatistiğin üzerine yazılımda koyarsan asla işsiz kalmazsın buna kefilim.Genel olarak tek cümleyle toparlarsam matematiği çok iyi bilmene gerek yok ama sevmek zorundasın yeni şeyler öğrenmek içi çabalaman gerek sabırlı olman gerek ve okul eğitimi dışında kendine ingilizce ve yazılım yetkinliğini katman gerek.

Başka soruların olursa sorabilirsin hocam.

• .Statistics. kullanıcısına yanıt
    hocam ben bu sene sınava girdim beklediğimin çok altında puan aldım biraz araştırmayla mühendislik ve istatistik arasında kaldım ytü istatistik yazmayı düşünüyorum bölüm hakkında olumlu olduğu kadar olumsuz yorum da okudum öncelikle herkes zor olduğundan bahsediyordu genel olarak mat2 ile aram iyi fen lisesi çıkışlıyım ama yapabilir miyim emin olamıyorum siz önerir misiniz bölümü ve bölüm %30 ingilizce olarak geçiyor ytüde siz %100 mü okudunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.