Şimdi Ara

Istanbulun fethi sanal ortamda canlandirilmis ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: çaaari

İstanbulun fethiyle Osmanlı Doğu-batı ticaret yollarının denetimini ele geçirdi..

hem Kırım üzerinden Rusyayı, hem Karedenizi, hem Anadoluyu hem de akdenizi kendi denetimine aldı Osmanlı ve avrupanın tüm ticaret yolunu kesti o fetihle

bi bakıma tüm dünya ticaret yolu osmanlının elindeydi

Böyle olunca da avrupa yeni yollar aradı ve coğrafi keşiflere başladı

Amerika bulundu avrupa zengin oldu yeni ticaret yolları buldu

osmanlı yerinde saydı..

demek istediğim Fatih Sultan Mehmet İstanbulu feth etti de osmanlı yıkıldı değil,

neden feth etmiş keşke etmeseymiş de değil

bu bir neden sonuç ilişkisi tarihin akışı işte

bana gülceğine kendine gül ve bir daha pataküte dalma anlayıp anlamadan...

Yani arkadaş, o kadar zorlamaya gerek yok. "Osmanlı'nın 1299'da Anadolu'da kurulması çöküşü hazırladı" deseydin de olurdu... Belki de askerinin talimli oluşu da İstanbul'un fethini hazırladığı için, Osmanlı'nın çöküşünü hazırlamış olabilir.
    Acayip bir yorum olmuş doğrusu...
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre

• quote:

İstanbulun fethiyle Osmanlı Doğu-batı ticaret yollarının denetimini ele geçirdi..

hem Kırım üzerinden Rusyayı, hem Karedenizi, hem Anadoluyu hem de akdenizi kendi denetimine aldı Osmanlı ve avrupanın tüm ticaret yolunu kesti o fetihle

osmanlı yerinde saydı..

demek istediğim Fatih Sultan Mehmet İstanbulu feth etti de osmanlı yıkıldı değil,

rönesansın nedenlerinden biri zaten bu
    yüzdeyüz doğru dediklerin
    tarihte domino taşları gibidir zaten
    yargılanması gereken niye istanbulun fetedildiği değil
    niye yerimizde saydığımız olmalıdırki
    bu günümüze dersler çıkartalım
    ama görüyorumki (bu bunu dedi ne saçamlıyor hadi kavga edelim ) zihniyeti hakim bizde

• uğraşıya değmiş
    yapan arkadışı tebrik etmek lazım

istanbul'un fethini konu alan esaslı bi film yapılsa ya hakket..?

bana sadece bunun cevabını verin..

ya da ,

karanlık çağda olan avrupa ne sayesinde aydınlandı?

aklıma gelmişken E.Kongarın Tarihmizle Yüzleşmek adlı kitabını da bi okumanızı tavsiye ederim orda da bu konudan bahsediyo

@körpe haklısın da işte laf anlatılmıyo sanki ben tarihi kötüledim ya da Fatihe bişi dedim ya da fethi aşaladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaaari -- 10 Ocak 2007; 7:40:14 >

Avrupa ne sayesinde güçlendi ?

bana sadece bunun cevabını verin..

ya da ,

karanlık çağda olan avrupa ne sayesinde aydınlandı?

aklıma gelmişken E.Kongarın Tarihmizle Yüzleşmek adlı kitabını da bi okumanızı tavsiye ederim orda da bu konudan bahsediyo

@körpe haklısın da işte laf anlatılmıyo sanki ben tarihi kötüledim ya da Fatihe bişi dedim ya da fethi aşaladım

Yahu tamam, fethi aşağılamadın... Ama o kadar uzun boylu bakmışsın kı, o derece yani :)
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre

• orjinal bir çalışma olmasada güzel bir derleme olmuş.yapanın ellerine sağlık.tartışmalara gelince ; istanbulun fethi osmanlının çöküşünü hazırladı demek biraz abartılı olmuş , zira osmanlı en kudretli günlerini bu fetihten sonra yaşadı ve uzun süre devam ettirdi
  • osmanliyi cokerten kor yobazlardi, matbayi gunah sayan zihniyet. boyleleri hala dolasmaktadir. Dikkat edin avrupadin karanlik cagindaki kiliselerde halkin uzerinde buyuk etkisi vardi. Hacli ordularini kurup halktan vergi alip kendileri rahat rahat yasamisl;ardir. Mason localarininda temeli bunlara dayanir. Sonucta incilide bunlar degistirmistir. Kendi zevk ve cikarlarina gore. Dunya yuvarlaktir diyen bir insani yaktilarini biliyorsunuzdur o medeni avrupanin. Biz ise o zamanlarda bilime onem vermisizdir. Piri reis, mimar sinan ve daha niceleri. Ama sonra bu hiristiyanlardaki tipler bizde cikinca sonuc ortada

intel core2 E6600 2 ghz , 1 Gb Ram 800 mhz , Seagate 320 Gb Baracuda SataII/7200/16MB , Gigabyte P35-DS4 mainboard,Palit GF 8600 GT 256MB DDR3 Support DX10
  • up

300 Spartali filmine kapak olsun

intel core2 E6600 2 ghz , 1 Gb Ram 800 mhz , Seagate 320 Gb Baracuda SataII/7200/16MB , Gigabyte P35-DS4 mainboard,Palit GF 8600 GT 256MB DDR3 Support DX10
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇağdaşSavar

BENİM KUDRETİMİN ULAŞTIĞI YERLERE ONLARIN HAYALİ BİLE ULAŞAMAZ

FATİH SULTAN MEHMET

I LOVE YOU TURKEY I LOVE YOU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK I LOVE YOU OTTOMAN EMPİRE SINCE 1453

burada spartans filmine atifta bulunalim. kendilerini ustun tutan yunanlilar bizede laf atmislar

• Gerçekten çok iyi bir derecede İstanbul'un Fethi'ni konu alan bir film yapılsa dünyada çok ses uyandırır. Tabi bizim tv kanallarımız 10 tane dizinin bütçesini falan ayırabilse bu konuya belki iyi bir film çıkabilir ortaya ... Amerika Vietnam'da ki yaptığı vahşeti yıllardır malzeme yapıp gözümüze soktu .. neden bu ve bunun gibi bir çok savaş tarihi ve zaferleri bulunan ülkemiz bu konuda düşünceli olamıyor anlayamıyorum ...
  • herkes para kazanmanın peşinde maskeli beşler hababam sınıfı(yeni versiyonları için) dünyayı kurtaran adamın oğlu çılgın dersane gibi apır sapır filmlerle insanları dolandırcaklarına sağlam bi bütçeyle film yapsınlar maliyeti büyük olacağından kar etmeseler bile batmazlar böyle bi çalışmadan, gider herkes sinemada izler ayrıca hem yönetmenin hem oyucuların ününe ün katar ama hala küçük düşünüyoruz sonra Türk sineması neden gelişmedi neden gelişsinki? köpek yavrusumu bu çalışmazsan gelişmez tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMZ

herkes para kazanmanın peşinde maskeli beşler hababam sınıfı(yeni versiyonları için) dünyayı kurtaran adamın oğlu çılgın dersane gibi apır sapır filmlerle insanları dolandırcaklarına sağlam bi bütçeyle film yapsınlar maliyeti büyük olacağından kar etmeseler bile batmazlar böyle bi çalışmadan, gider herkes sinemada izler ayrıca hem yönetmenin hem oyucuların ününe ün katar ama hala küçük düşünüyoruz sonra Türk sineması neden gelişmedi neden gelişsinki? köpek yavrusumu bu çalışmazsan gelişmez tabi

İşte yazdığın o filmlerin bütçesinin birleştirsen ve sadece ticaret ile para hırsı düşünmesen gerçekten iyi bir film çıkar ortaya ..

• quote:

osmanlı yerinde saydı..

dostum senin dediğin banada mantıklı geliyor...bende senin gibi düşünüyordum fakat şöylede düşünmek gerekirki biz madem üstündük niye avrupa gelişirken biz gelişemedik ya da elimizdekilerle yetindik veya elimizdekileri iyi kullanamadık...kısacası elin ingilizi bütün denize kıyısı olan yerleri sömürürken biz adalet peşinde koştuk tamam adalet önemli fakat bazende ezeni ezmek gerekir(belkide ezeni ezme fırsatı çıkmadı)...ama tabiikide yıkılmamızın mutlak ve tek sebebi bu değil

• Bence o kadar güzel olmamıs. Bir kere İstanbulun fethi zamanlarında mancınık kullanılmıyor bildigim kadarıyla cünkü toplar bulunmus. Hatta Fatih Sultan Mehmet özel olarak top döktürüyor İstanbul surları icin. İkinci olarak her yerden kesip bicip bişiler yapmıs sanırım o at sahneleri de Yüzüklerin Efendisinden. Bence gereksiz bişey olmus. Ama adam gibi bütce ayırıp güzel bir filmini cekseler fikrine aynen katılıyorum. Hatta bir de Canakkale filmi de cekmelerini isterim acıkcası.

http://www.youtube.com/watch?v=puIa-C9bjBo
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.