Şimdi Ara

İstanbula Giderken Ogs Şartmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar merhaba konu eski ama umarım bi yardım eden olur, cuma istanbuldan havaalanından bi arkadaşı alıp donucem ilk defa kendi arabamla gidiyorum KGS mi OGS mi almam gerekli ve ne kadarlık nereden almalıyım şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser53

arkadaşlar merhaba konu eski ama umarım bi yardım eden olur, cuma istanbuldan havaalanından bi arkadaşı alıp donucem ilk defa kendi arabamla gidiyorum KGS mi OGS mi almam gerekli ve ne kadarlık nereden almalıyım şimdiden teşekkürler.

Nerden geliyorsun ve hangi havaalanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser53

arkadaşlar merhaba konu eski ama umarım bi yardım eden olur, cuma istanbuldan havaalanından bi arkadaşı alıp donucem ilk defa kendi arabamla gidiyorum KGS mi OGS mi almam gerekli ve ne kadarlık nereden almalıyım şimdiden teşekkürler.

kgs yok artık, hgs ve ogs var şimdilik. ama konu bir daha hortladığında harfler yine değişmiş olur
  • Başka şehirlerde oturanlar ömrümde en fazla bir veya iki kere İstanbul'a gelirim. Neden HGS veya OGS almak zorundayım diye yakınanlar. Cevabım size.

Hayır. İsterseniz 100 defa, 1000 defa gidip gelin İstanbul'a. Asla HGS veya OGS almak zorunda değilsiniz. Tabi eğer bayram tatilinde gelip giderseniz. Çünkü bayram tatilleri boyunca köprüler ve otoyollar bedava. Bayram harici gelirseniz yine HGS veya OGS almanız şart değil. Tabi otoban ve köprüleri kullanmamak şartı ile. Benim gibi sürekli E-5'ten seyahat edersiniz. İstanbul'a girişte de köprüler zaten bedava.

İstanbul'dan çıkarken de arabalı vapura binersiniz. Hareme geçersiniz. Yine E-5 yolunu kullanarak istediğiniz yere gidersiniz.

Ben İstanbul'da yaşıyorum. HGS var bende. HGS aldığımdan beri defalarca uzun yola gittim, geldim. 30 TL'lik HGS'den ancak 10 TL harcamışım. Onu da Avcılar-Mahmutbey gişeleri arasında kullanmışım. Yani 20 TL HGS hala duruyor.

• arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın ilk defa kendi aracımla istanbula gideceğim o yüzden araştırma yaparken bu konuyla karşılaştım. ben ilk olarak tokat'tan istanbul avcılardaki akrabama gideceğim (büyük ihtimalle ankara üzeri gideceğim), hgs almam şart sanırım, bu yolculuğumda kaç tane gişeden geçeceğim ve ne kadarlık hgs yükletmeliyim bu konularda yardımcı olur musunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cszero -- 8 Ekim 2017; 16:39:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cszero

arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın ilk defa kendi aracımla istanbula gideceğim o yüzden araştırma yaparken bu konuyla karşılaştım. ben ilk olarak tokat'tan istanbul avcılardaki akrabama gideceğim (büyük ihtimalle ankara üzeri gideceğim), hgs almam şart sanırım, bu yolculuğumda kaç tane gişeden geçeceğim ve ne kadarlık hgs yükletmeliyim bu konularda yardımcı olur musunuz

HGS ya da OGS olmadan da gidersin. Hep plakana kaçak geçiş yazılır. Oraya vardıktan sonra da alabilirsin, memlekete dönünce de alabilirsin. 15 gün içinde HGS ya da OGS alman gerek. Yoksa ceza gelir.

Ben OGS öneriyorum. HGS iyice saçmaladı. Bakiye yüklemek için 3 TL komisyon alıyor.

Tokat'tan Gerede'ye kadar olan yol sanırım ücretli değil. Gerede'de otobana gireceksin Istanbul'un girişinde çıkacaksın.

Avrasya'dan geçersen ona yaklaşık 15 TL ödeyip sonra ücretsiz Avcılara gidersin. 1. Köprüden geçersen köprü parası sonra bedava. 2. Köprüden geçip 1. Köprü yoluna inmezsen ufak bi ücretli yol daha var.

3. Köprüden gidersen hem köprü öncesi, sonrası hem de köprü ücreti var.

Sana tavsiyem navigasyonu kullanmak olacaktır. Trafik nerde azsa ordan götürür. 15 lira avrasya tüneline vermeyeyim diye 1 saat köprüde beklemek akıllı hareket ol az. Ben hep Avrasyadan gider gelirim.

Avrasya dahil hepsi için sonradan HGS ya da OGS alsanız olur. Avrasya ya da 3. Köprüye girmeyecekseniz OGS/HGS'ye 50 TL atsanız fazla fazla yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaTürk -- 8 Ekim 2017; 16:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaTürk

quote:

Orijinalden alıntı: cszero

arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın ilk defa kendi aracımla istanbula gideceğim o yüzden araştırma yaparken bu konuyla karşılaştım. ben ilk olarak tokat'tan istanbul avcılardaki akrabama gideceğim (büyük ihtimalle ankara üzeri gideceğim), hgs almam şart sanırım, bu yolculuğumda kaç tane gişeden geçeceğim ve ne kadarlık hgs yükletmeliyim bu konularda yardımcı olur musunuz

HGS ya da OGS olmadan da gidersin. Hep plakana kaçak geçiş yazılır. Oraya vardıktan sonra da alabilirsin, memlekete dönünce de alabilirsin. 15 gün içinde HGS ya da OGS alman gerek. Yoksa ceza gelir.

Ben OGS öneriyorum. HGS iyice saçmaladı. Bakiye yüklemek için 3 TL komisyon alıyor.

Tokat'tan Gerede'ye kadar olan yol sanırım ücretli değil. Gerede'de otobana gireceksin Istanbul'un girişinde çıkacaksın.

Avrasya'dan geçersen ona yaklaşık 15 TL ödeyip sonra ücretsiz Avcılara gidersin. 1. Köprüden geçersen köprü parası sonra bedava. 2. Köprüden geçip 1. Köprü yoluna inmezsen ufak bi ücretli yol daha var.

3. Köprüden gidersen hem köprü öncesi, sonrası hem de köprü ücreti var.

Sana tavsiyem navigasyonu kullanmak olacaktır. Trafik nerde azsa ordan götürür. 15 lira avrasya tüneline vermeyeyim diye 1 saat köprüde beklemek akıllı hareket ol az. Ben hep Avrasyadan gider gelirim.

Avrasya dahil hepsi için sonradan HGS ya da OGS alsanız olur. Avrasya ya da 3. Köprüye girmeyecekseniz OGS/HGS'ye 50 TL atsanız fazla fazla yeter.

açıklayıcı mesajın ve yardım severliğin için öncelikle çok teşekkür ederim KaTürk kardeşim. Ankara üzeri gitmeyeceğim plan değişti. Tokat-Amasya-Merzifon-Osmancık güzergahından gideceğim. Bende tomtom via 35 modeli navigasyon var onu kullanacağım, google maps'ten haritaya baktığımda Avrasya tünelinden geçmek daha kestirme gibi geliyor, en iyisi öyle yapayım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.