Arkadaşlar yukarıdaki gibi sizce hangisi.Ben kendim siyasetle baya ilgiliyim ve ablam da bu bölümü okuduğu için kitaplarına baktım.İlgimi gerçekten çekiyorlar fakat babam işsiz kalırsın diye iktisata zoruluyor siz ne düşünüyorsunuz ?
siyaset'i oku hocam babana söyle zaten ikisini de bitirince muhtemelen benzer işte çalışacaksın
hocam iktisatta da iş garanti değil ki..
2 sindede işsiz kalacaksın o sırada iibf okunması taraftarı değilim cok zorlanırsınız dil yok okul kötü işsiz imkanı kıstlı vs ha tabi isnisnalar illaki olur oda ben olurum diyorsan git yolun acık olsun
Eurybia25E
kullanıcısına yanıt
HOcam Iktisat okuyanların daha geniş iş yelpazesi mi var?Ya da genel yargı mı öyle biliyor musunuz ? Kime sorduysam işsiz kalırsın uluslararası ilişkiler de diyor fakat internette başka yazıyor.
Şöyle diyeyim iktisat okuyanlar okul da gördükleri dersler dolayısıyla mesela kpss de daha avantajlı oluyor bir de yüksek ihtimalle banka,finans alanında çalışacağın için okul da gördüğün şeylerden az da olsa bir kısmını iş hayatında da kullanıyorsun fakat uluslararası ilişkiler de dersler daha çok teorik ve okulu bitirdikten sonra çalışırken kullanmayacağın bilgier oluyor. Ama benim fikrim ilgini uluslararası ilişkiler çekiyorsa oku çok da dezavantajlı olmassın ve istersen onu okurken açıktan iktisatta bitirebilirsin veya yandal felan yapabilirsin.