Şimdi Ara

İstanbul'un yüzde kaçı İstanbullu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da 13 milyon insan yaşıyor. Peki bu nüfusun yüzde kaçı gerçek İstanbullu?

İstanbullu'yum diyenlere sorulan ilk soru 'köken neresi?' olur. Gerçek İstanbullu'lar bu soruya kızarlar. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı açıklama bu sorunun yerinde bir soru olduğu ispatladı. Çünkü; 13 milyon olan İstanbul nüfusunun 8 milyonu diğer kentlerden göç etmiş...

İSTANBUL, DÜNYANIN EN BÜYÜK 9. KENTİ

Atalay; dünya kenti olan İstanbul’un nüfusu 13 milyona yaklaştı. Kentin nüfusunun yüzde 62’sini İstanbul dışında doğan vatandaşlar oluşturuyor. Her yıl iç göçten dolayı 350-400 bin yeni nüfus ekleniyor. Nüfus açısından İstanbul dünyanın en büyük 9’uncu kenti oldu.

İSTANBUL'A GÜNDE 800 UÇAK İNİYOR

Her gün hava limanlarına 800 uçak iniş kalkış yapıyor. İstanbul trafiğine 2,5 milyon motorlu araç kayıtlı ve her gün trafiğe 400-600 civarında yeni araç ekleniyor.

İSTANBUL'DA KAPKAÇ, HIRSIZLIK AZALDI

Özellikle geçen yıllarda biraz fazlaca gündeme gelen şehir suçu dediğimiz kapkaç, hırsızlık, oto hırsızlığı, yankesicilik gibi suçlarda güvenlik güçlerinin yoğun çaba ve gayretleriyle, yeni yöntemlerle ciddi bir azalma oldu.

İSTANBUL'DA ÖZEL HAREKATÇILAR ARTACAK
    Jandarma ve polis teşkilatı içinde özel harekat var. Çok iyi eğitim görüyorlar. O birimi daha da güçlendirip personeli artıracağız. Terörle mücadelede onlara fazla iş düşecek.

Kaynak

Madde Bağımlılığına "HAYIR"

• Bir insana sor istanbullumusun?

-Evet istanbulluyum
    -Evet babam ve dedem istanbulda doğmuş
    -Evet doğma büyüme buralıyım
    Derse o istanbullu değildir

gerçek istanbullular bu soruya

7 kuşak istanbulluyum diye cevap verir.
    burda dogucaksin ve istanbullu olma bilinci kulturu kapsaminda olacaksin dunyadaki en temiz ve gusel turkce istanbul agzidir buna uygun davraniyorsaniz medenilesme olgusunu kendinize benimsettiyseniz zaten istanbul size bunlari verecektir ortaya cikarmak ve yasatmak onemlu olan

Bursada çok göç almış nüfusu 2,5 milyona dayanan bir şehir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Kasım 2007; 13:25:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu şehrin yüzde 85'i kadın!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İstanbula sahip çıkan İstanbulludur.
    Denize çöp atmayan yere tükürmeyen devletin arazisini çevirip kaçak yapılarla doldurmayanlar İstanbulludur gerisi ayrıntı...

Orjinalden alıntı: Sélcuk

Gerçekden istanbuldaki insanların %90 ı göç bu arada ben safkan ve 7 kuşak istanbulluyum

2007-1453=544

yanı gercek ıstanbuullu yokk

Orjinalden alıntı: Nikey

İstanbula sahip çıkan İstanbulludur.
    Denize çöp atmayan yere tükürmeyen devletin arazisini çevirip kaçak yapılarla doldurmayanlar İstanbulludur gerisi ayrıntı...

işte bu benim ciddiyim acaip kızıyorum geçen biri ni bile dövüyodum adam diyo ki ben devlet e vergi veriyorum

ayrıca yerden takvim yaprağı çivi ve benzeri şeyler buldummu anında alırım cebe atarım ıslak bile olsa, cebimde poşet bulundururum hatta şu anda bile var ıslak falan takvim yaprağı oluyo bazende pireli hatta bazı ları içine tükürüp katlayıp atıyolar

bundan başka istanbul yok diyorum kutsal bi şehirde yaşıyoruz bence herkese nasip olmaz burda yaşamak o yüzden kıymetini bilelim

• quote:

Orjinalden alıntı: TRajikomik

quote:

Orjinalden alıntı: Nikey

İstanbula sahip çıkan İstanbulludur.

işte bu benim ciddiyim acaip kızıyorum geçen biri ni bile dövüyodum adam diyo ki ben devlet e vergi veriyorum

ayrıca yerden takvim yaprağı çivi ve benzeri şeyler buldummu anında alırım cebe atarım ıslak bile olsa, cebimde poşet bulundururum hatta şu anda bile var ıslak falan takvim yaprağı oluyo bazende pireli hatta bazı ları içine tükürüp katlayıp atıyolar

bundan başka istanbul yok diyorum kutsal bi şehirde yaşıyoruz bence herkese nasip olmaz burda yaşamak o yüzden kıymetini bilelim

Yere tüküreceklerine barajlara tükürsünler

• Maalesef hemen hepsi göç. Bir yerde seneye bende göç etmeyi düşünüyorum işim gereği çünkü bunun sebebi önemli herşeyin istanbulda odaklanmasından dolayıdır. Diğer büyük şehirlere de (İzmir, Ankara gibi) önrmli yatırımlar yapılmadıkça bu göçler devam edicektir.

1 - Yahudiler

2- Ermeniler

3- Selanik göçmenleri

4 Bulgar Göçmenleri

4- Arnavut Göçmenleri
    Eski Nick = masal75
  • sivaslıyım aslen ama daha sivasa gidemedik istanbuldan çıkamıyoruz, istanbul ağzı falan da kalmadı anca o yalılarda oturanlar kullanıyolardır bunu
  • İstanbullu olmak demek sadece oralı olmak veya 7 kuşak orada doğmak gibi bir düşünceden öte oranın has beyefendiliğini kendinde var edebilmektir.Istanbul bir aşktır.Orada doğsun veya doğmasın oranın aşkını,güzelliğini kendinde sadece kendi içinde bulunan o eşsiz ruhunu anlayamayan hiçbir insan isterse 100 kuşak Istanbulluyum desin genede Istanbullu sayılmaz bana göre.Istanbul'lu olmak,samimiyeti,Istanbullu olmak erdemliği,Istanbullu olmak zerafeti ve estetik bir yapıyı gerektirir.Zaten az önce saydığım vasıflara sahip olmayan kişi Istanbul'u anlamaktan uzaktır bir kere..ISTANBULLU OLMAK BİR HAYAT MODELİDİR..
    quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

İstanbul'da 13 milyon insan yaşıyor. Peki bu nüfusun yüzde kaçı gerçek İstanbullu?

İstanbullu'yum diyenlere sorulan ilk soru 'köken neresi?' olur. Gerçek İstanbullu'lar bu soruya kızarlar. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı açıklama bu sorunun yerinde bir soru olduğu ispatladı. Çünkü; 13 milyon olan İstanbul nüfusunun 8 milyonu diğer kentlerden göç etmiş...

İSTANBUL, DÜNYANIN EN BÜYÜK 9. KENTİ

Atalay; dünya kenti olan İstanbul’un nüfusu 13 milyona yaklaştı. Kentin nüfusunun yüzde 62’sini İstanbul dışında doğan vatandaşlar oluşturuyor. Her yıl iç göçten dolayı 350-400 bin yeni nüfus ekleniyor. Nüfus açısından İstanbul dünyanın en büyük 9’uncu kenti oldu.

İSTANBUL'A GÜNDE 800 UÇAK İNİYOR

Her gün hava limanlarına 800 uçak iniş kalkış yapıyor. İstanbul trafiğine 2,5 milyon motorlu araç kayıtlı ve her gün trafiğe 400-600 civarında yeni araç ekleniyor.

Özellikle geçen yıllarda biraz fazlaca gündeme gelen şehir suçu dediğimiz kapkaç, hırsızlık, oto hırsızlığı, yankesicilik gibi suçlarda güvenlik güçlerinin yoğun çaba ve gayretleriyle, yeni yöntemlerle ciddi bir azalma oldu.

Jandarma ve polis teşkilatı içinde özel harekat var. Çok iyi eğitim görüyorlar. O birimi daha da güçlendirip personeli artıracağız. Terörle mücadelede onlara fazla iş düşecek.

Kaynak

Eski nick: magnum_1453

• quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Kaynak

Gerçekten de azaldı mı ?? Ama azalmış olsa bile yine de tehlike büyük... malesef..
    İstanbulda "İstanbul lu " azaldığından dolayı artık yaşanmıyor..!!!!
    İnşallah artık şu GAP projesini başlatırlarda hiç olmaz sa bundan sonra göç azalsa.

• 7 kuşak istanbul
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.