Şimdi Ara

İstanbul Ticaret Üniversitesi Tercih Eden Ve ya Okuyanlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
27.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doğrucuİnsan

quote:

Orijinalden alıntı: reguse

İstanbul dışında hiçbir şekilde okuyamayacağım için (memurluk + 2. üniversite) İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) tercih listeme 3. sıradan girdi.

Zorunlu ingilizce hazırlık sınıfının olmadığını biliyorum hukuk için. Bunun dışında hukuk eğitimi için oldukça iyi diyorlar.

Bu 2 madde dışında aslında pek fazla bilgim yok, tercih listesini sıralamaya göre oluşturdum.

Hocam hort olacak ama.

Genel olarak okulun durumu nedir ? Eğitim kalitesi ,hoca sayısı ,derse kimin girdiği? gerçekten donanmlı olmak hukuk adına? ve vakıf üni lerine yakıştırılan yakıştırmaları hakeden bir işi öğretmeyen bir ticarethane mi??

Ve sıralamam 17774 tm3

İstanbul da kalmak istiyorum.
    Ama Dokuz Eylül,Anadolu,Selçuk gibi yerler de tutuyor.Tercihim nasıl olmalı

Orada okumuyorum kardeşim. Başka bir vakıf üniversitesindeyim.

Benim için rahat. Çünkü kendi mesleğim var ve bu 2. üniversitem. Dolayısıyla son günler çalışıyorum ve konuları tam oturtamasam da geçiyorum. Bunun nedeni nitelikli öğrenci sayısının az olması.

Ama senin ana görevin öğrencilik olacak. Ders çalışmaktan başka sorumluluğun olmayacak. Yani her gün okula gitmeni engelleyecek bir durumun olmayacak. Daha zor sorular ve daha nitelikli öğrencilerle yarışmak sana daha çok katkı sağlayacak. O yüzden devlet üniversitesi yazmanı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• reguse kullanıcısına yanıt
    hocam hangi vakıf?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beykent

• quote:

Beykent

Hocam beykent in kalitesi o kadar düşük mü ?
    Peki Ticaret i niye tercih etmediniz?
    Veya özellerden önerdiğiniz bir yer var mı ?
    FSM -Zaim-Aydın-Medipol vs .

Ve Beykent e geilp yatay geçişle marmara ,istanbul vs gitme imkanım olasılığm kaç sizce?
  • Beykent burs açısından en mantıklısıydı benim için. Diğer özel üniversitelerde okul 4 senede ya da azami sürede bitmezse, bura kesilme durumu söz konusuydu. Ve benim askerlik durumları, iş durumları gibi konular yüzünden okula gidememe ve sene uzatma ihtimalim vardı. Bunları göz önüne alarak Beykenti seçtim.

Ücretli öğrenci sayısı çok fazla. Çoğu sınavları umursamıyor bile. Dolayısıyla 25 ortalama ile ders geçmek bile mümkün oluyor. 65 le AA falan alabiliyorsunuz bazı derslerde.

Öğretim görevlileri açısından ise kalitelidir. Derse girerseniz özel ders gibi eğitim alırsınız. Eğer Hukuk alanına yatkın bir öğrenciyseniz 4.00 getirmeniz zor değil. 3 ve 3 üstü tutturmak ise Hukuk seven ve mantıklı düşünen biri için gayet kolay. Ki ortalamanız böyle olunca yatay geçiş yapma imkanınız elbette var. Yatay geçişle Marmara ve İstanbul 2. öğretime giren öğrenci arkadaşlarım vardı.

Hedefiniz Marmara ya da İstanbul ise özel üniversiteyi basamak olarak kullanabilirsiniz, gayet mantıklı.

• quote:

Beykent burs açısından en mantıklısıydı benim için. Diğer özel üniversitelerde okul 4 senede ya da azami sürede bitmezse, bura kesilme durumu söz konusuydu. Ve benim askerlik durumları, iş durumları gibi konular yüzünden okula gidememe ve sene uzatma ihtimalim vardı. Bunları göz önüne alarak Beykenti seçtim.

Ücretli öğrenci sayısı çok fazla. Çoğu sınavları umursamıyor bile. Dolayısıyla 25 ortalama ile ders geçmek bile mümkün oluyor. 65 le AA falan alabiliyorsunuz bazı derslerde.

Öğretim görevlileri açısından ise kalitelidir. Derse girerseniz özel ders gibi eğitim alırsınız. Eğer Hukuk alanına yatkın bir öğrenciyseniz 4.00 getirmeniz zor değil. 3 ve 3 üstü tutturmak ise Hukuk seven ve mantıklı düşünen biri için gayet kolay. Ki ortalamanız böyle olunca yatay geçiş yapma imkanınız elbette var. Yatay geçişle Marmara ve İstanbul 2. öğretime giren öğrenci arkadaşlarım vardı.

Hedefiniz Marmara ya da İstanbul ise özel üniversiteyi basamak olarak kullanabilirsiniz, gayet mantıklı.
    eski günler
    uluslararası ilişkileri 2.sınıfta bıraktım ve vakıf psikolojiye geçtim çünkü sevmemiştim hiç bana göre değildi
    ama yine de İTİCÜ'nün iibf bölümlerini tavsiye ederim

• quote:

Beykent burs açısından en mantıklısıydı benim için. Diğer özel üniversitelerde okul 4 senede ya da azami sürede bitmezse, bura kesilme durumu söz konusuydu. Ve benim askerlik durumları, iş durumları gibi konular yüzünden okula gidememe ve sene uzatma ihtimalim vardı. Bunları göz önüne alarak Beykenti seçtim.

hocam çok teşekkür ederim umutlandırdınız tekrar. Eğer özel gelirse yatay geçiş için kasacağım o zaman.

Çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhakkik

quote:

hocam çok teşekkür ederim umutlandırdınız tekrar. Eğer özel gelirse yatay geçiş için kasacağım o zaman.

Çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme 3.sınıfa geçtim bu sene sorunuz olursa cevaplandırabilirim :)

• Hukuk fakültesi hangi kampüste

• Matematik bölümü için ne düşünüyorsunuz(%100 burslu olacak)?Hangi kampüste,hazırlık var mı,ilk 3 tercih bursu vs hakkında bilgi verir misiniz?
  • Hukuk ve matematik sütlüce kampüsünde burs hakkında bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Hocam ben Anadoluda Myo yazmak yerine istanbulda yüzde50 burslu özeli yazmayı düşünüyorum aynı paraya geliyor doğma büyüme istanbulluyum o yüzden mantıklı geliyor. Beykenti internette çok kötülemişlerdi sizcede Beykentten mezun olmanın bize + yerine - bir katkısımı olacaktır ? Çünki herkez Özel parayı basıp okumuştur olarak düşünüyor.

2 yıllık MYO yerine özel üniversitede 4 yıllık bir bölüm mü seçeceksiniz? Eğer böyle yapacaksanız, mantıklı ve doğru seçim olur. Ama 2 yıllık devlet üniversitesi yerine 2 yıllık özel üniversite tercihi tartışılır. Atıyorum Kütahya Tavşanlı MYO yerine, Beykent'i tercih ederim. Yani devlet üniversitesinin kalitesine göre değişir.

Özel üniversite mezunu olunca diplomanda ücretli okudu ya da yarı burslu okudu yazmayacak. Sonuçta bu üniversitelere tam burslu giren öğrenciler de var.

• Hukuk fakültesi hakkında bilgi verirmisiniz(zor mu devamsızlık var mı vb.)

• hocam ne yaptınız, ticaretteyim bende

• Arkadaşlar ben Ticaret üniversitesinde okuyorum.yazdıklarımı dikkatlice okuyun zaten gidip gitmeme konusunda kendiniz karar vereceksiniz.Okulu kısaca özetleyim. 2001 yılında kurulmuş İto tarafından.küçükyalı eminönü ve sütlüce kampüsü olarak üç tane kampüsü vardır.
    *Okul kaydında hep derler ito desteği falan var ama hikaye kariyer merkezi mezun olduğunuz zaman saçma sapan işler de bile size mail atar yani bölümünüzle alakası olmayan işlerin bile başvurusunu atar (baştan savma).
    *Okulun kağıt işleri o kadar yavaştır ki inanamazsınız istediğiniz belgeler günlerce elinize ulaşmaz siz peşinde koşmazsanız sittinsene alamazsınız o belgeleri(transkript,öğrenci belgesi gibi)
    *Öğrenci işleri görevlerini baştan savma yapar.
    *%100 ingiilizce bölümde okursun ama hocalar türkce anlatır dersleri , İngilizce anlatan da var fakat inan çoğunun ingilizcesi berbat (benim ingilizcem çok iyi demiyorum ama )bu akademisyenlerin konuştuğu ingilizceden hiçbirşey anlamıyorusunuz.
    * Mühendilsik falan istiyorsanız kesinlikle bu okuldan uzak durulması gereek ne labaratuvar var ne bişey.Sırf para kazanmak için bölüm açıyorlar.misal geliyorsun bi mühendislik dalına 4 tane akademisyen var bölümde. bir tane prof yok doç. yok.Tabi süper bilen hocalar da var onları tenzih ederim.Prof demek mezun olduğunda sağlam bi referansın var demek.
    *Hocalardan bir gram bir şey anlayamıyorsunuz. Adam dersi kağıtta ne yazıyorsa onu yazıyor çıkıp gidiyor.(hepsi değil iyileri tabiki var.).Bakın sorun benimle alakalı değil sınıfımda bütün arkadaşlarım derslerden hiç bir şey anlamıyor. Ayrıca ben bütün dersleri kendim çalışarak öğreniyorum sanmayın bu çocuk geri zekalı felan genel not ortalamam 3,60. Yani sorun bende değil.
    *Ayrıca okul ücretleride sandığınız gibi değil başta ne ödüyorsanız bütün yıl aynı ödemiyorsunuz.İlk yıl okula senede 10 bin ödeyenler ertesi yıl zamlı fiyat ödüyorlar yani sürekli zam geliyo.
    *ikinci sınıfa geçince seçmeli yabancı dil dersi var tabi mühendislik tek bir dille olmaz lakin sevgili okul yabancı dil derslerini sütlücede verir.mühendislik kampüsü(küçükyalı/maltepede) fakat sütlüce kampüsü Sütlüce beyoğlundandır.Buda hiç söylenmez kayıt yapılırken bakın burası özel Üniversite öğrencilere göre şekillendirilmeli.
    *Okul şenlikleri yapılmaz , yani yıl oldu bi kez yaptılar.
    *Gelelim okulumuzun kütüphanelerine Sütlücenin kütüphanesi güzeldir 7/24 açık bölüm vardır fakat küçükyalı kampüsüne geldiğpimizde deyim yerindeyse berbattır.Kütüphane saat 5 te kapanır(bakın eğitim yuvasının durumuna 5 te kütüphane mi kapanır bi projeniz olsa çalışmak isteseniz 5'ten sonra sizi postalayacaklar hadi git nerede çalışıyorsan çalış).Ayrıca sınav haftası (vize/final) kütüphaneler hafta içi hep açıktır ama hafta sonu kapalı olur finaller iki hafta olur ama hafta sonu okula ders çalışmaya gelirseniz sizi içeri almazlar.(kime şikayet ediyorsanız edin bi dönüt alamayacaksınız rektörden dahi).
    *okulda dersler bittikten sonra sınıflar kilitlenir yani oturayımda az ders çalışayım diyemezsiniz.
    *Bir yıl fazla para alalım diye Türkçe bölümlere %30 ingilizce ekleyip hazırlık okuturlar.
    *Size takan , olumsuz hareketi olan bi öğretim görevlisini haklı olsanız dahi şikayet etseniz hiç bir işlem yapılmaz.
    *Okulda hiç sosyal aktivite yoktur.(langırt,playstation hariç(tabi buna aktivite derseniz)).Sosyallik sıfırdır.

Yani anlayacağınız Ticaret üniversitesi pişmanlıktır Hayat enerjinizi sömürür.Burayı yazdığım güne lanet olsun dedirttirir.Bakın çok samimi söylüyorum gelmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tika34

Arkadaşlar ben Ticaret üniversitesinde okuyorum.yazdıklarımı dikkatlice okuyun zaten gidip gitmeme konusunda kendiniz karar vereceksiniz.Okulu kısaca özetleyim. 2001 yılında kurulmuş İto tarafından.küçükyalı eminönü ve sütlüce kampüsü olarak üç tane kampüsü vardır.
    *Okul kaydında hep derler ito desteği falan var ama hikaye kariyer merkezi mezun olduğunuz zaman saçma sapan işler de bile size mail atar yani bölümünüzle alakası olmayan işlerin bile başvurusunu atar (baştan savma).
    *Okulun kağıt işleri o kadar yavaştır ki inanamazsınız istediğiniz belgeler günlerce elinize ulaşmaz siz peşinde koşmazsanız sittinsene alamazsınız o belgeleri(transkript,öğrenci belgesi gibi)
    *Öğrenci işleri görevlerini baştan savma yapar.
    *%100 ingiilizce bölümde okursun ama hocalar türkce anlatır dersleri , İngilizce anlatan da var fakat inan çoğunun ingilizcesi berbat (benim ingilizcem çok iyi demiyorum ama )bu akademisyenlerin konuştuğu ingilizceden hiçbirşey anlamıyorusunuz.
    * Mühendilsik falan istiyorsanız kesinlikle bu okuldan uzak durulması gereek ne labaratuvar var ne bişey.Sırf para kazanmak için bölüm açıyorlar.misal geliyorsun bi mühendislik dalına 4 tane akademisyen var bölümde. bir tane prof yok doç. yok.Tabi süper bilen hocalar da var onları tenzih ederim.Prof demek mezun olduğunda sağlam bi referansın var demek.
    *Hocalardan bir gram bir şey anlayamıyorsunuz. Adam dersi kağıtta ne yazıyorsa onu yazıyor çıkıp gidiyor.(hepsi değil iyileri tabiki var.).Bakın sorun benimle alakalı değil sınıfımda bütün arkadaşlarım derslerden hiç bir şey anlamıyor. Ayrıca ben bütün dersleri kendim çalışarak öğreniyorum sanmayın bu çocuk geri zekalı felan genel not ortalamam 3,60. Yani sorun bende değil.
    *Ayrıca okul ücretleride sandığınız gibi değil başta ne ödüyorsanız bütün yıl aynı ödemiyorsunuz.İlk yıl okula senede 10 bin ödeyenler ertesi yıl zamlı fiyat ödüyorlar yani sürekli zam geliyo.
    *ikinci sınıfa geçince seçmeli yabancı dil dersi var tabi mühendislik tek bir dille olmaz lakin sevgili okul yabancı dil derslerini sütlücede verir.mühendislik kampüsü(küçükyalı/maltepede) fakat sütlüce kampüsü Sütlüce beyoğlundandır.Buda hiç söylenmez kayıt yapılırken bakın burası özel Üniversite öğrencilere göre şekillendirilmeli.
    *Okul şenlikleri yapılmaz , yani yıl oldu bi kez yaptılar.
    *Gelelim okulumuzun kütüphanelerine Sütlücenin kütüphanesi güzeldir 7/24 açık bölüm vardır fakat küçükyalı kampüsüne geldiğpimizde deyim yerindeyse berbattır.Kütüphane saat 5 te kapanır(bakın eğitim yuvasının durumuna 5 te kütüphane mi kapanır bi projeniz olsa çalışmak isteseniz 5'ten sonra sizi postalayacaklar hadi git nerede çalışıyorsan çalış).Ayrıca sınav haftası (vize/final) kütüphaneler hafta içi hep açıktır ama hafta sonu kapalı olur finaller iki hafta olur ama hafta sonu okula ders çalışmaya gelirseniz sizi içeri almazlar.(kime şikayet ediyorsanız edin bi dönüt alamayacaksınız rektörden dahi).
    *okulda dersler bittikten sonra sınıflar kilitlenir yani oturayımda az ders çalışayım diyemezsiniz.
    *Bir yıl fazla para alalım diye Türkçe bölümlere %30 ingilizce ekleyip hazırlık okuturlar.
    *Size takan , olumsuz hareketi olan bi öğretim görevlisini haklı olsanız dahi şikayet etseniz hiç bir işlem yapılmaz.
    *Okulda hiç sosyal aktivite yoktur.(langırt,playstation hariç(tabi buna aktivite derseniz)).Sosyallik sıfırdır.

Yani anlayacağınız Ticaret üniversitesi pişmanlıktır Hayat enerjinizi sömürür.Burayı yazdığım güne lanet olsun dedirttirir.Bakın çok samimi söylüyorum gelmeyin.

Hocam bende Ticaret üniversitesinde okuyorum sizin aksinize Hocaların çok iyi olduğunu düşünüyorum (En azından işletme fakültesi öyle) valla bugüne kadar Öğrenci belgesini aynı gün veya diğer günün sabahı almadığım olmadı Sütlücede işler gayet hızlı Mühendislikte pek prof vs olmayabilir ama bizde her dönem (işletme okuyorum) en az 2 hoca genelde prof oluyor zaten onun haricindeki dersler genelde İletişim Lojistik vs dersler

ben özetleyecek olursam Sadece eğitim için okul gayet iyi (İşletme Fakültesi ve Hukuk Fakültesinde hocalar gayet iyi okulun sitesinden bakabilirsiniz) ama sosyal aktiviteler vs olsun diyorsanız tercih listenize eklemeyin :D

• bekkonetto B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. :) .
    Ramazan bayramında önce ki hafta transkript istedim 2 gün sonra fakülteye gittim gelmemiş bayram tatiline girdik bayramdan sonraki hafta tekrar gittim salı günü transkriptim hala gelmemiş.Öğrenci işlerinde ki kadın beni sütlüceye yolladı ve aradı öğrenciyi yolluyorum diye çıkartın belgesini diye.Ben 1 buçuk saat yol gittim vardığımda belgem hala çıkmamış ve 40 dk da orda belge çıkmasını bekledim yani düşünebiliyor musun yavaşlığı.İnsan nasıl delirmez bu okulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tika34 -- 19 Temmuz 2017; 21:39:46 >
  • tika34 T kullanıcısına yanıt
    Valla dediğim gibi okul adı üstünde Ticaret üniversitesi Hukuk İşletme İktisat vb bölümlerin akademik kadrosu gayet iyi ve sütlücede genelde kağıt vs işleri hızlı yürüyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekkonetto

Valla dediğim gibi okul adı üstünde Ticaret üniversitesi Hukuk İşletme İktisat vb bölümlerin akademik kadrosu gayet iyi ve sütlücede genelde kağıt vs işleri hızlı yürüyor bence

Öyle Kardeşim.Burayı yazan kafamı sikiim zaten. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tika34

quote:

Orijinalden alıntı: bekkonetto

Öyle Kardeşim.Burayı yazan kafamı sikiim zaten. :)

Alıntıları Göster
    Bende hukuk tam burs kazandım sütlücedekiler pmm:)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.