Şimdi Ara

Istanbul Severler derneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşler yeryüzünün en güzel şehrine sahibiz.Nice yüzyıllar uğruna nica canlar verilmiş,orayı fethetmek için nice sayısız planlar,savaşlar yapılmış bir şehir.Yüce Peygamberimizin(s.a.s.)Hadis-i Şeriflerine konu olmuş bir esrar Istanbul.
    Yüzyıllar boyu ülkemizi ziyarete gelen seyyahların,içli şairlerin üzerine aşk yaşadıkları dünya'nın incisi.
    Fransız İmparatoru Napolyon'un''Dünyada tek bir devlet olsaydı onun başkenti Istanbul olurdu''sözüne pelesenk olan bir afettir Istanbulumuz.
    Geçmişten geleceğe giden yolda nazikeda vasfını ve pembe fistanını ,mavi hareli gözlerle hala bir aşk ruhaniyeti olan aziz ıstanbulumuz için Üstad Yahya Kemal Beyatlı bir şiirinde şöyle demiştir:
    sana dün bir tepeden baktim aziz istanbul
    gormedim gezmedigim, sevmedigim hic bir yer
    omrum oldukca, gonul tahtima keyfince kurul
    sade bir semtini sevmek bile bir omre deger

nice revnakli sehirler gorulur dunyada,
    Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan
    yasamistir derim, en hos ve uzun ruyada,
    sende cok yil yasayan, sende olen, sende yatan
    Şimdi dünyaları kendisine hayrette bırakan bu şehir için ne denli resmler,düşünceler,şiirler,sözler varsa Istanbullu olun veya olmayın lütfen burada paylaşın...
    Bu topiğe bütün Istanbul Severleri bekliyor ve sözü Necip Fazılın bir şirinden alıntı yaparak bitiriyorum:
    ...ANA GİBİ YAR OLMAZ
    İSTANBUL GİBİ DİYAR
    GÜLENİ ŞÖYLE DURSUN
    AĞLAYANI BAHTİYAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 12 Kasım 2007; 2:09:36 >

• İstanbul'a sahip çıkalım arkadaşlar
    quote:

Orjinalden alıntı: magnum_1453

Kardeşler yeryüzünün en güzel şehrine sahibiz.Nice yüzyıllar uğruna nica canlar verilmiş,orayı fethetmek için nice sayısız planlar,savaşlar yapılmış bir şehir.Yüce Peygamberimizin(s.a.s.)Hadis-i Şeriflerine konu olmuş bir esrar Istanbul.
    Yüzyıllar boyu ülkemizi ziyarete gelen seyyahların,içli şairlerin üzerine aşk yaşadıkları dünya'nın incisi.
    Fransız İmparatoru Napolyon'un''Dünyada tek bir devlet olsaydı onun başkenti Istanbul olurdu''sözüne pelesenk olan bir afettir Istanbulumuz.
    Geçmişten geleceğe giden yolda nazikeda vasfını ve pembe fistanını ,mavi hareli gözlerle hala bir aşk ruhaniyeti olan aziz ıstanbulumuz için Üstad Yahya Kemal Beyatlı bir şiirinde şöyle demiştir:
    sana dün bir tepeden baktim aziz istanbul
    gormedim gezmedigim, sevmedigim hic bir yer
    omrum oldukca, gonul tahtima keyfince kurul
    sade bir semtini sevmek bile bir omre deger

nice revnakli sehirler gorulur dunyada,
    Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan
    yasamistir derim, en hos ve uzun ruyada,
    sende cok yil yasayan, sende olen, sende yatan
    Şimdi dünyaları kendisine hayrette bırakan bu şehir için ne denli resmler,düşünceler,şiirler,sözler varsa Istanbullu olun veya olmayın lütfen burada paylaşın...
    Bu topiğe bütün Istanbul Severleri bekliyor ve sözü Necip Fazılın bir şirinden alıntı yaparak bitiriyorum:
    ...ANA GİBİ YAR OLMAZ
    İSTANBUL GİBİ DİYAR
    GÜLENİ ŞÖYLE DURSUN
    AĞLAYANI BAHTİYAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 13 Kasım 2007; 12:55:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [DH] MALATYALILAR Grubu ###
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.