|
Aynı dönemde de açılmışlar. Muhtemelen öyle evet < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Aynı dönemde de açılmışlar. Muhtemelen öyle evet < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
3 bitti stj.dr. olduk |
|
|
Tıp fakültelesi sıralamaları son yıllarda çok düşüyor. 2020 ve öncesinde 7-7.5k arası sıralamalarda alıyordu. çapa bile 5k’dan öğrenci alıyor artık. Kontenjan artışları da durduğuna göre zamanla tekrar yükselir diye düşünüyorum. Binalarımız yeni, deprem açısından endişeniz olmasın. Konum olarak da riskli bir bölgede değiliz. KYK yurt imkanları İstanbul genelinde iyi. Ulaşımı en rahat olan Maltepe Mimar Sinan kyk yurdunda kalıyor kyk’da kalan birçok erkek öğrenci. Mimar Sinan yanlış hatırlamıyorsam otelden dönen bir yurt. Sağlam büyük bir binası var ve kalanlar memnundu. Kız öğrenciler için de daha yakın mesafede yurtlar var. Tıp fakültesi öğrencisi oldukları için kyk çıkma ihtimali çok yüksek. Onlar dışında yakın mesafede özel yurtlar da mevcut.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoilist -- 12 Temmuz 2025; 13:50:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Çok benzerlikler farkettim de < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhabalar, İMÜTF ile alakalı birkaç sorum olacak müsaadenle;
Şimdiden teşekkür ederim. |
|
Merhaba. Çok güzel sorular, teşekkürler katkın için. Memnuniyetle yanıtlarım. Sınavlarımız kurul kurul oluyor genel olarak tüm fakültelerde olduğu gibi entegre. Sınav zorlukları ortalama düzeyde. Kurul konusunun zorluğuna göre değişiyor tabi çok zor sınavlarla da karşılaşabilirsin ama genel olarak düzenli çalışan bir öğrenci 65-70 üzerinde notlar alır. Merak eden varsa yine kurul zorluğuna bağlı olarak son 10 günde başlasan bile 60-65 almak zor değil 1. dönem olarak. 2. dönem ve 3. dönem kurullara son ay sağlam çalışmak gerekir. Çıkmışlara çok sorulmuyor, belki maksimum 10-15 tane. Ama konulardan sonra eski yılların çıkmışlarını çözmek sınav geçirtir. Dönem içi kurulların ortalamasının %60’ı, finalin %40’ı hesaplanarak yıl sonu ort hesaplanıyor. Finalsiz geçiş için 80 gerek. Ayrıca pdö, ihu gibi programlarımızdan ek puan geliyor, 3. dönem pek etkilemese de 1 ve 2’de sınıf geçmeyi kolaylaştırıyor bunlar. Kalma oranı tahmini %10-15dir. Anatomide zilli sınavımız var. Pratik sınavları kurula ekleniyor. Mikroskop herkese yetecek kadar var. Kadavra geçen yıl gelmişti. Bizim zamanımızda olmadığı için çok inceleyemedik ama şimdikilere kadavra üzerinden ders anlatımı yapılıyordur mutlaka. Tam sayısını bilmiyorum ama 2 veya daha fazla olması lazım. Akreditasyonu olan bir fakülteyse zaten lab yeterliliklerinden kuşkun olmasın. Biz de birinci dönemi konferans salonunda işledik. 2-3ü kendi binamızın amfilerinde işledik. Ders konusunda bir sorun olmuyordu, hatta koltukların katlanabilir masaları olduğundan tablet, pc, not defteri vs rahat kullanılabiliyor. Klimalar, ışıklandırma vs ferah bir ortam ama koltuklar çok rahat olduğu için uykun gelebilir :D. O bina da güzel. Vakıf yurtlarını bilmiyorum. Özel yurtlar güzeldir ama pahalı. 2 arkadaş daha bulur o fiyatlara eve çıkarsın ilerleyen aşamada. Vakıf dernek vs yurtları var ucuz da oluyor ama dediğim gibi bazı derneklere bağlı. Bilgim yok onlar hakkında. Belki 1 yıl kyk denersin veya imkanın varsa özeller de iyi olabilir. TUS başarısında en önemli etken 6. sınıfta okulun seni ders çalışman için serbest bırakması. İMU’nun TUS başarısının yüksek olmasının sebebini biz bu sanmıştık ama değilmiş. 6’da bizi de yoruyorlar, ben henüz intörn değilim ama arkadaşlardan biliyorum. Bizde asıl etkili kısım hocaların teşviki diye düşünüyorum. Daha ilk dersinizde sınıf görevlisi hocanız sizi darlayacak, siz artık doktorsunuz her boşlukta textbook okuyacaksınız vs :D. Ayrıca derslerde hocalar da arada dipnot olarak bakın bu tus’ta çıkmıştı veya çıkabilir diye söyler. İstanbul’da da dershaneler iyi çalıştığı için başarı yüksek bence. Üniversitenin en iyi yönleri binaların yeni ve çok bakımlı olması. İstanbul’da merkezi bir konumda oluşu güzel. Kütüphanemiz çok iyi. Tıp fakültesi özelinde, hocalarımız kalifiye ve çok ilgililer. En malign hoca bile daha iyi öğretmek için çok çabalıyor. En kötü yönleri bence 15 yıllık bir üniversite oluşu. Tıp fakültesinde bunun etkisini pek hissedemesen de diğer fakülteler hissettiriyor. Bir Medeniyet Üniversitesi kültürü oluşmuş değil, benim fikrim böyle. Ayrıca kampüsümüz de yetersiz. Park, bahçe vs İstanbul’da olduğun için çok da önemli değildir belki ama kapalı havuz, spor kompleksi vs olsaydı daha iyi olurdu. Sadece futbol, basketbol sahaları ve tenis kortu var. Size yetişir mi bilmiyorum ama fakülte göztepe hastanesinin yanındaki boş alana taşınacak diye bir söylenti var, ortada henüz inşaat yok vakti belli değil. Sıralamanı bilmiyorum ama önceliğin akreditasyonu olan bir fakülte olsun. Kafana yatan diğer fakülteleri de iyice araştır. Çok zor bir fakültede hevesin kırılmasın ama kolaycı da olma. Bu yüzden vakıflardan uzak dur. Zorluk ve kolaylık kalite göstergesi değildir. Zor olmayan bir fakültede okursam iyi doktor olamam diye düşünme. Sebebini fakültedeyken daha iyi anlarsın. Gelecek planlarını düşünerek tercih yap. Şehir seçimi çok önemli ama şehir seçerken tamamen öğrencilik hayatına bağlı kalma, eğitimine yapacağı katkıları veya negatif etkilerini de düşün. Daha fazla sorun olursa beklerim. Başarılar dilerim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
vakit ayırıp sorularımı cevaplandırdığın için çok teşekkür ederim, şu an soracaklarım bu kadardı tekrardan teşekkürler ve başarılar |
|