Şimdi Ara

İSTANBUL MASLAK'TA ÖĞRENCİ HAYATI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğrenci için yaşam nasıldır ? Orada yaşayanların yaşam standartları nasıl, birçok şey pahalı mı ? En önemlisi ulaşımı nasıl, merkezi yerlere giderken bir sıkıntı yaşanıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes kıyısından köşesinden bir şey biliyordur, yardımcı olan yok mu ?

• İstanbulda eve çıkmak zor iş. En dandik evler bile uçmuş durumda. Sahibinden falan bakın. Yiyecekler pahalı, ulaşım pahalı trafik zaten başlı başına bir sorun. Çoğu ilçe konyadan farksız. Devlet yurdu barınmak için en mantıklısı. Eve çıkmak falan istanbulda zor işler. Özellikle merkezi yerlerde. Soru varsa söyleyin hocam çoğu yeri biliyorum.

• Casper1907 C kullanıcısına yanıt
    özel bir durumdan dolayı şahane bir yerde kalacağım o sorun değil de. kadıköyde mi daha iyi öğrencilik hayatı geçirilir maslak taraflarında mı ? kadıköy'ü aşağı yukarı biliyorum ama sarıyer çevresi hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. ankaradan buraya gelmeye değer mi :) bir de şunu merak ediyorum. ulaşım+yemek ne kadar gider, diğer masrafların ne kadar tutacağını az çok tahmin ediyorum. çok soru sorduysam kusura bakmayın

• Maslak daha ziyade plaza ve is hayatinin mekani. Kadikoyde daha samimi bir mekan bulunabilir.

Ogrenciliginizi orada gecirecekseniz muhtemelen okula da toplu tasimayla gidersiniz. Yolunuz iki aktarmali olursa haftasonu da gezerim derseniz aylik abonmanlik daha mantikli oluyor. 200 basim 85 tl. Dolmuslar 2-2.25 arasi alir

yemek olayi cok goreceli ne diyecegimi bilemedim. Fast food takilirim derseniz 15. Sokakta doner moner takilirim derseniz gene bi 8-15 i bulur. Tavuk doner derseniz 4 tl ye vile bulursunuz. Kendim yapicam derseniz en asagi 10 tl gibi olur. Simit ayran derseniz simit de ayran da bolgesel olarak 1-1.5 arasi degisiyor.

• birsalkimuzum kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)

ulaşım ankara'dan hayli hayli ucuzmuş. aynı yeri tercih edeceğimi düşünürsek sizce ankara'dan gelmem mantıklı mı ? aslında istanbul'u istiyorum ama her şey çok pahalı, emin değilim o yüzden. beklentiler herkese göre değişse de aşağı yukarı aynı oluyor. istanbul'u öneriyor musunuz öğrenci olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: gallantt

özel bir durumdan dolayı şahane bir yerde kalacağım o sorun değil de. kadıköyde mi daha iyi öğrencilik hayatı geçirilir maslak taraflarında mı ? kadıköy'ü aşağı yukarı biliyorum ama sarıyer çevresi hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. ankaradan buraya gelmeye değer mi :) bir de şunu merak ediyorum. ulaşım+yemek ne kadar gider, diğer masrafların ne kadar tutacağını az çok tahmin ediyorum. çok soru sorduysam kusura bakmayın

Yukarıda arkadaş güzel anlatmış. Hocam vallaha eğer gerçekten gelmek istiyorsanız gelin bir şey diyemem tabi de ankarayı da bilen biri olarak ankara, istanbuldan daha iyi şehirdir bu kadar net.

Sarıyerin uçlarında köyler bile var hocam ama uzak oralar tabi. Maslak, kadıköy ikisi de güzel yerler eğer fiyat problem değilse. Kadıköyü ben tercih ederim orası ayrı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gallantt

teşekkürler :)

ulaşım ankara'dan hayli hayli ucuzmuş. aynı yeri tercih edeceğimi düşünürsek sizce ankara'dan gelmem mantıklı mı ? aslında istanbul'u istiyorum ama her şey çok pahalı, emin değilim o yüzden. beklentiler herkese göre değişse de aşağı yukarı aynı oluyor. istanbul'u öneriyor musunuz öğrenci olarak

Hocam hangi üni olacak bu arada? Metrobüs falan kullanıcaksanız 200 basım yetmiyor. Ben 2 otobüs 1 metrobüsle okula gidiyordum. 20 günde bitiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper1907 -- 19 Temmuz 2017; 1:58:14 >
    Merhabalar arkadaşım Konyadan farksız derken ne demek istediniz merak ettim? (Konya akşehirliyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutarga

Merhabalar arkadaşım Konyadan farksız derken ne demek istediniz merak ettim? (Konya akşehirliyim)

İnsanların gelişmemişliğinden dolayı öyle bir benzetme yaptım.

• Ben ogrenciyken soyle bi istanbulu gezip gormenin eglenceli olacagini dusunuyorum ama maddi durumlardan dolayi bogazdan eglenceden yoldan kısınca geriye sadece 4 yilda ileri geri yurumekten bikacaginiz bir bogaz kaliyor.

Ankarada okuyup arada tatile gezmeye vs gelmeyi tercih ederdim ben.

Her şey için teşekkür ederim. Karar vermek çok çok zor. Ankara'da çok rahat olacağım, istanbul ailemi zorlayacak ama gitme demiyorlar. Maslak'ta sanırım öğrenci için yapılacak bir şey yok. Okul bana kalsın ama metrobüs kullanmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallantt -- 19 Temmuz 2017; 2:21:15 >
    Gelişmemişliği derken ne şekilde açarmısınız biraz daha ?
    İstanbul'da okumayacaksınız galiba, nereyi düşünüyorsunuz

• gallantt G kullanıcısına yanıt
    Odtüye gidiyorum hocam ben. Bu lanet şehri bırakıp

• quote:

Gelişmemişliği derken ne şekilde açarmısınız biraz daha ?

Gayet açık bir şekilde belirttim. Gelişmemişlikten ne anlıyorsanız o. İç anadoludan farksız olarak değiştireyim bari örnek vermiştim konyayı.

• birsalkimuzum kullanıcısına yanıt
    Güzel bir cevap vermişsiniz :) bazı insanlar anlamıyor. Maddi durum yeterli değilse birçok şeyden fedakarlık yapmak gerekiyor istanbul için. o zaman öğrenciliğin de bir anlamı kalmıyor. galiba ankarayı tercih edeceğim ama işte insanın içinde ukte kalması kötü bir şey.

teşekkürler tekrardan :)
    İç anadolu dediniz ama sizde ankarada okuyacakmışsınız siz gelişmemiş bir yerdemi okumak istiyorsunuz? :D
    Değmeyin keyfinize :) şunu merak ediyorum. aile yanında istanbulda okumak varken neden ankara ?

ankara için sorunuz varsa yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallantt -- 19 Temmuz 2017; 2:23:3 >
  • quote:

İç anadolu dediniz ama sizde ankarada okuyacakmışsınız siz gelişmemiş bir yerdemi okumak istiyorsunuz? :D

Hocam boş yapmayalım allah aşkına ne demek istediğimi anladınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.