Şimdi Ara

İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
33.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tam 100 km olan körfezi dolanmak en uygunu, pusudaki radarlara dikkat.
    körfez köprüsü 103 + otoban kullanırsanız 33,50 tl.
    negmar feribot kış tarifesi tek yön 50, gidiş dönüş 90 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

Ben de tatillerde İzmir İstanbul yapıyorum. Daha önceleri direk köprü kullanıyordum. Ama vakit varken feribotu da denedim.

Ara tatilde İzmir'den çıkıp Bursa girişinde otobana girmeyi Bursa çıkışında da çıkıp devlet yolundan Yalova'ya oradan da feribotla Pendik'e geçmeyi düşünüyorum. En makul çözüm bu geliyor. Yanlışım yoksa köprüye girmesen bile 100 km otoyol 30 küsür lira oldu.

Başka tavsiyesi olan varsa memnun olurum.
    Doğru, o otoyol 100 km bile yok, Gemlik ve Orhangaziye girmiyorsun sadece ve ücreti 30 küsür TL oldu. Çok saçma, otoyolda hız sınırı 120 ve 30 küsür TL. Eski yolda hız sınırı 110 ve bedava. Eski yolun tek dezavantajı Gemlik-Orhangazi-Yalova hattında bikaç kere rampa inip çıkacaksın.

• Bu arada ben 3 yıl öncesine kadar düzenli körfezi dolaşarak giderdim, ama radar yoktu. Şimdi herkes radarlara dikkat yazmış. Nerelerde var? Hem gece, hem gündüz mü? EDS mi? Trafik arabasında mı radarlar?
  • Feribotla bandırma veya bursaya inmek daha mantıklı sanki ordan sonrası İzmir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

Feribotla bandırma veya bursaya inmek daha mantıklı sanki ordan sonrası İzmir
    Ne alaka? Burada hangisi ekonomik diye tartışılıyor. Şu an Yenikapı-Bandırma 241 TL, bir dönüşü ekle...!!! Bir de mazotu ekle. Sizin söylediğiniz seçenek en hızlı nasıl gidilir sorusuna cevaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Ne alaka? Burada hangisi ekonomik diye tartışılıyor. Şu an Yenikapı-Bandırma 241 TL, bir dönüşü ekle...!!! Bir de mazotu ekle. Sizin söylediğiniz seçenek en hızlı nasıl gidilir sorusuna cevaptır.

Alıntıları Göster
    O kadar olmuş mu fiyatlar bilmiyordum. Benim dediğim feribot avcılardan kalkıyordu fiyatıda daha uygundu sanki bir sürü kamyon tır giriyordu içine

• DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Çakallar derken ?

• Yalova-Pendik feribot hattı da 60 liradan 70 liraya çıkmış. Topçular da tek gidiş 50 lira. Köprü zammı azcık onlara da yansımış. Yine de İzmir-İstanbul Anadolu yakası için en uygun Bursa içine
    girmeden paralı otoban oradan devlet yolu ile Yalova Pendik gitmek. Otoyol ve köprü kullanılırsa aşağı yukarı 120 lira, feribot güzergahı 75 lira. Bir de feribot kullanınca 60 km az yol yapılıyor, onun yakıtı da cebe. Kabaca 60 lira daha karlı.

Elbette gece gidenler için körfezi dolaşmak da iyi alternatif.

Bu arada Osmangazi Köprüsü için zamdan sonra indirim haberleri yapılmıştı ancak kendi sitesinde halen 101 lira.

• istanbullines kapanmadıysa gidiş geliş 70 mi 80 mi ne bilet alabiliyordun. eskiden izmir'de arkadaşlarım varken kullanıyordum. şimdi olsa körfez kullanırım ama, acele giden ecele gider. yavaş gidiyorum zaten az yakar daha karlı olur.
  • Köprü ve devamindaki otoyolu kullanmada,istersen feribot isterse de korfezi dolan...

• gece 12 gibi çıkın yola. körfezde trafik olmuyor o saatte. rahat rahat geçersiniz. köprü olmuş 103 lira. feribotta 55 miydi 60 mıydı neydi. 30 liraya dönersiniz körfezi..
  • Koşullar bizi çakallıklara itiyor

Yarın akşam yolculuk yapacağız hayırlısıyla, feribot kullanmayı düşünüyorum. Akşam 8 gibi çıkacağımız için körfezi dolaşmaktansa feribot daha mantıklı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Koşullar bizi çakallıklara itiyor

Yarın akşam yolculuk yapacağız hayırlısıyla, feribot kullanmayı düşünüyorum. Akşam 8 gibi çıkacağımız için körfezi dolaşmaktansa feribot daha mantıklı geliyor.
    Arada bir gidiliyorsa o yol için feribot en mantıklısı. Benim gibi düzenli gidenler için feribot bile pahalı geliyor, en ekonomik çözüm düzenli olarak körfezi dolaşmak. Şu aralar Karamürsel ve Gölcük'teki yol inşaatından dolayı çok trafik oluyor, ama başka seçenek yok:(:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

gece 12 gibi çıkın yola. körfezde trafik olmuyor o saatte. rahat rahat geçersiniz. köprü olmuş 103 lira. feribotta 55 miydi 60 mıydı neydi. 30 liraya dönersiniz körfezi..
    Feeibot 65, gidiş dönüş 120.

Körfezi dolaşsak 100km de 5 litre yakıyor aracım. 35 tl maksimum çıkar. Süre olarak feribot ile hemen hemen aynı olur.

• Eskıhısar-topcular 55tl dıyor ama baska hat mı var 65tl ye ?

• Körfezi dolaş hocam, navigasyonda komple ücretsiz olan fakir rotayı seç, kamyoncularla tırcılarla yol boyu konforsuz yolculuğunda görüşmek üzere kolay gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Eskıhısar-topcular 55tl dıyor ama baska hat mı var 65tl ye ?
    Dün gittim geldim hocam. 65-120 oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BigMuffin

Körfezi dolaş hocam, navigasyonda komple ücretsiz olan fakir rotayı seç, kamyoncularla tırcılarla yol boyu konforsuz yolculuğunda görüşmek üzere kolay gelsin
    Konfor olarak çok fark yok, ayrıca belediye otobüsünde ayakta gitmiyorsun:) Ücretli otoyol da olsa, eski yolda olsa arabada aynı koltukta oturuyorsun... ama cebinde kalan para ile bir sonraki gün güzel bir restoranda rakı-balık sofrasına da oturursun...
  • Eger paran varsa gaza gelip o korfezi dolasma.Gercekten uzun suruyor.Bunu korfezi dolanip Yalova’ya yaklastiginda anlarsin.

Otoyola girmeyip ucretsiz yolda devam edersen de inanilmaz fazla radar var.Ben daha gecen hafta bi korfezi doneyim dedim Yalova’ya gecene kadar radarlar yuzunden gerildim,sinirim bozuldu.Direkt otobana gectim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda bır defa kullanıyorum onda da kopruyu tercıh ederım ferıbot da pahalanmıs olmamıs bu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.