Şimdi Ara

İstanbul'da okumak çook mu pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunun cevabını biliyorum sanki fakat bilgi almak için sormak istiyorum. İTÜ EHM okumak istiyorum, sıralamamla yazabileceğim en güzel bölüm gibi görünüyor, ailem maddi sıkıntıdan dolayı -eve giren para 3700- ODTÜ'de(havacılık veya makine) veya Hacettepe'de(EEM) okumamı daha uygun buluyor ama bu sıralamayla Hacettepe yazmak istemiyorum(6300). ODTÜ'deki bölümler de İTÜ'dekine göre daha iyi değil diye biliyorum. sizce ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 29 Temmuz 2021; 21:37:16 >

• Hocam kardeşim İTÜ de okuyor henüz başlamadı ama İstanbulda artık her şey çok pahalı özellikle İTÜ nün yakınlarında daha da pahalı

• Öncelikle sıralamamı çöpe atacağım mantığıyla daha üst sıralardaki üniversiteyi yazmak gibi bir şey var bizde ancak Hacettepe, ODTÜ, İTÜ bunlar sıralama konusunda birbirinin üstü olsa da her biri iyi üniversite o yüzden akademik kadroyu biraz araştır.

• Hocam sana o paradan ne düşecek ki? Yani ev mi Ankara’da? Yoksa hiçbir yerde pek yetmez bence. Ben itüde okuyorum. Ailemden almıyorum ben veriyorum. Gerçi şu an online diye. Ama açılınca burslar masraflarımı karşılamaz gibi. Muhtemelen ek iş yaparım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul zor olur hocam o zaman yetişmez diye düşünüyorum.Ama hacettepe yazmayın derim.17k değil mi elektriği boşa gider.odtüdeki bölümler gayet iyi.

• elektrik elektronik bu yıl 10k olur diye düşünüyorum. geçen sene 12.5 imiş.

• air raid siren A kullanıcısına yanıt

hacettepe balon olmalı.yani endüstrisi ve makinesi çok daha geriden alıyor.hacettepe gazi aybü ankara klasmanında.odtü itü etmez diye düşünüyorum.sizin mekanik ilginiz varsa odtü makine çok iyi aslında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ablam 650 lira kyk bursuyla gecinebiliyor, tabi bunda aile evinde kaldığı için belli masraflar yok. Gece hayatım olsun, surekli dışarlarda dolaşayım diyen birisiyseniz gecinemezsiniz. Dışarda kahve içmek bile çok pahalı. Diğer şehirler nasıldır bilmiyorum ama çoğu şey lüks İstanbul'da.

Yine de eğer kyk yurdu çıkarsa gerekirse kyk kredisi alarak kendinizi sıkarak da olsa geçirebilirsiniz diye düşünüyorum. Yurt çıkmazsa sorun yaşayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 29 Temmuz 2021; 22:14:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İzmir de 1 lira olan şey , İstanbulda 1.75 veya 2 lira öyle diyim sana

Herşey aşırı pahalı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam odtü makine çoook zormuş deniyor ya. ekşi sözlükte falan çok kötü yorumlar var. normalde yazmak istediğim bir bölümdü aslında.

• Ben Manisa da okudum , geçen yıl okulum bitti . Sana şunu diyim öyle gece hayatım falan olmadığı halde ve İzmir’de ailemin yanında kaldığım halde ayda 1500 TL masrafım oluyordum . Gurbette özellikle İstanbul’da okumak ne kadar masraflı sen düşün . İlla okucam dersen maddi durumun iyi değilse part time iş yapman gerekebilir . Tabi pandemiden dolayı işsizlik de olduğuna göre durum baya zor .

Güzel düşünüp karar ver

• Odtü itü karşılaştırmasından öte anladığım kadarıyla aileniz Ankara'da yaşıyor. Istanbul 2 3 sene önce pahalıydı, artık akıl almaz boyutlara ulaştı yaşam giderleri. Ha İstanbul yazsanız da bir yol bulunur, kyk yurdu + bulabilirseniz ekstra burslar falan öğrenci hayatı biraz sıkıntılı da olsa okursunuz.

Yalnız maddi sıkıntı çoğu şeyin önüne geçebiliyor, ben sizin yerinizde olsam aileniz de Ankara'da yaşıyorsa aile evinden gidip gelirdim okula. Barınma ve yemek gibi giderler olmayacağı için elinize geçen para direkt sizin olur(burs, kredi vb.) . Güzel bir öğrenci hayatı yaşarsınız. Ben olsam asla hacettepe ee yazmam bu sıralamadan, odtü ie, makine, havacılık ve bir ihtimal TOBB ie falan düşünülebilir.

• Helbram kullanıcısına yanıt

hayır ankarada yaşamıyoruz, istanbula kıyasla yaşam daha kolay olur diye. ben de şehir olarak ankara istiyorum fakat İTÜ EHM tam istediğim bölüm gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 29 Temmuz 2021; 22:26:21 >
  • Kyk yurt ve bursuyla okuyabilirsiniz ama yaşam standardınız yüksek olmaz ne yazık ki. Yine de istediğiniz bölümde okumak için değer bence. Bu arada sıralamanız iyiymiş. Mutlaka ve mutlaka burs araştırın.

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamazsanız 1500 lira neye harcıyordunuz? Benim de şehir dışında okuma ihtimalim var, aileme kaldırabileceklerinden fazla masraf olurum diye korkuyorum :/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ozyegin ee yazin hocam hem yurt bursunuz olur hemde aylik 1650tl bursunuz olur. Ozyeginin konumu da istanbulun pahali yerlerine uzak diyebilirim itunun cevresi ozyegine gore çok daha pahali. Itude en ucuz yurt 500desek ayda 2.150tl karınız olur ciddi bir miktar acikcasi ozu de iyidir bence.
    Yada tobb yazip 1.5k burs da mantikli olur yemek bursu var mı esktra bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: patheticmuggle

Hocam yanlış anlamazsanız 1500 lira neye harcıyordunuz? Benim de şehir dışında okuma ihtimalim var, aileme kaldırabileceklerinden fazla masraf olurum diye korkuyorum :/

sabah 8.5 da okula gidip akşam 5-6 bazen 8-9 a kadar okulda kaldığım oluyordu . Öğle yemeği zaten kesin okulda yiyordum işte akşam yemeğini de geç saatlere kadar kalırsam okulda yiyordum . İnşaat Müh okuduğum için dersler projeler falan okulda çok vakit geçiriyordum .

daha sonra Yol masrafım falan İzmir’den git gel

sosyalleşme ihtiyacı oluyor insanda gezip tozuyorsun abartmadan da olsa kafeye gitmek bile masraf yani .

sigara masrafı oluyor tabi bide . Günde 1 paket

hafta sonları bazen kızlar diyor hadi alkole oraya gidince zaten total miktar 1500 ü bile geçiyor

şu pandemiden dolayı birde herşeyin fiyatı uçtu onu da hesaba katmak lazım bu benim harcamalarım pandemi öncesindeki hayatımdan

• air raid siren A kullanıcısına yanıt

türkiyenin en zor bölümü diyorlar.harbiden zor olmalı.ama bilemedim ben olsam kesin yazardım.

• Bölümleri kendi alanında değerlendirmek daha doğru olur. Aynı üniversitenin x bölümü ile y bölümünü karşılaştırmak pek mantıklı değil. Hacettepe ee ye gelirsek kadrosu gayet iyi. Eğitiminin de abet ile akredite olarak belirli standartların üstünde olduğunu kanıtladığını düşünüyorum. Odtü kadar iyi olmadığı doğrudur ama gazi ve aybü ile aynı kefeye koymayı da mantıklı bulmuyorum. Sıralamasının son yıllarda artmasına gelirsek itü ehm ile en yakın ee-ehm bölümü arasında uçurum vardı bu uçurum yavaş yavaş kapanıyor. Tabi hacettepenin son yıllarda bölüm reklamlarını iyi yapmasının ve hacettepe cengin yükselişinin de bu uçurumun kapanmasında etkisi büyük.

• Hocam bölüm olarak ehb istiyorsan bence net itüyü seç ama sevdiğin bir alansa cs’ye kayarımcılardan değil. Ek olarak kalender bir insansan içki-sigaran olmayıp ayrıca orta sosyallikteysen İstanbul sizi sarsmaz . Ama ben şunları yapmazsam olmaz dediğin şeyler varsa ve dışarı çıkınca para harcayan bir insansan önermem. İtünün içinde harcamalar sorun olmaz tamam da misal canın çekti dışardan bir şey yiyeceksin Sarıyer’de hayat pahalıdır keza Beşiktaş da öyle. Yani nefsine hakim de olman lazım parayı denk getirmek için o yüzden ne kadar ekonomik bir insan olduğun burada daha çok önemli . Genel olarak zaten istanbul pahalı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 30 Temmuz 2021; 0:42:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.