Şimdi Ara

İstanbul'da iş konusunda yardımcı olacaklar bir bakabilir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce mezun oldum ve 10 gün önce İstanbul'a yerleştim. Şu anda işsizim. Uluslararası ilişkiler (ingilizce) bölümünü bitirdim. Geldiğimden beri internet üzerinden sürekli başvuru yapıyorum fakat daha sadece 1 tane geri dönüş aldım ve o da benim tercih ettiğim alanlarla uzaktan yakından alakası yok. En büyük kariyer hedefim ileride ihracat yapmak bu yüzden şu anda dış ticaret (ithalat-ihracat) departmanında iş arıyorum. Ama bir yerden başlamak için şu anda iş ayırt etmiyorum. Başlayacağım işin bana katkı sağlaması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir şirketin muhasebe departmanı, insan kaynakları vs vs. Bu yüzden iş ararken ilk baktığım şey maaşı değil bana ne katacağıdır. Yani parası benim masraflarımı çıkarsın gerisinde gözüm yok. Bunun için stajyer başvurularını da kovaladım ama daha herhangi bir geri dönüş olmadı. Şimdi bu yoldan yürümüş insanlardan, abilerimden tavsiyeler bekliyorum. Malum herhangi bir tanıdık ve torpil olmadığı için zorlu bir süreç. Her türlü tavsiyelerinize, önerilerinize ve eleştirilerinize açığım. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.







  • Çevre edinmeye bak.. bir arkadaşım hiç donus beklemeden Hazar strateji Enstitüsüne başvurmuştu ve birlikte çalışmak için cagirmislardi mesela. Bu tür yerleri deneyebilirsin başlangıç olarak. Seçkin ve değerli araştırma kuruluşlarıdır..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trustem.111

    Çevre edinmeye bak.. bir arkadaşım hiç donus beklemeden Hazar strateji Enstitüsüne başvurmuştu ve birlikte çalışmak için cagirmislardi mesela. Bu tür yerleri deneyebilirsin başlangıç olarak. Seçkin ve değerli araştırma kuruluşlarıdır..

    Hocam maalesef burada bir çevrem yok birkaç arkadaşımdan başka. Zaten kurum ayırt etmeden başvurularımı yapıyorum. Fakat bazen aklım duruyor ve iyice olumsuzluk hissine kapılıyorum. Bu yüzden neler yapabilirim diye sormuştum.
  • malesef her şey torpil veya tanıdıkla ilerliyo derecen falan iyi ise zaten kaparlar seni ama zar zor mezun olduysan tanıdık olmadan rahat bir iş bulman zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakebig

    malesef her şey torpil veya tanıdıkla ilerliyo derecen falan iyi ise zaten kaparlar seni ama zar zor mezun olduysan tanıdık olmadan rahat bir iş bulman zor

    Hocam yanlış anlama ama bunları bende biliyorum zaten önemli olan bundan sonra neler yapılabileceği. Yoksa pes edip bankaya girmek veya vasıfsız bir iş yapmak en kolayı. Zor olacağını bende biliyorum fakat dediğim gibi yol gösterecek birisi varsa hiç değilse işimi biraz daha kolaylaştırır.
  • İnce bir sitem ile yukarı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.