Şimdi Ara

İstanbul Bilişim batıyor mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
45.410
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biri yurtdışından getiriyorlar demiş ama 15 günde ürün yurtdışından gelmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 999999

Biri yurtdışından getiriyorlar demiş ama 15 günde ürün yurtdışından gelmez.
    Evet yurt dışından getiriyorlar. Bizzat satış elemanıyla bu konuyu konuştum. Finansal yönden sıkıntı yaşaıyolar ve bu yüzden stok yelpazeleri eskisi gibi değil.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • Sen buna inanıyor musun ? Mesela ben philips Ütü aldım ( aldığımı sandım). Philips Türkiye varken, yurtdışından mı alacak ? Her marka buna izin verecek mi ? Kaldı ki Global bir firma değil, merkezi depodan getirsin..

Orijinalden alıntı: 999999

Sen buna inanıyor musun ? Mesela ben philips Ütü aldım ( aldığımı sandım). Philips Türkiye varken, yurtdışından mı alacak ? Her marka buna izin verecek mi ? Kaldı ki Global bir firma değil, merkezi depodan getirsin..
    Varsayım üzerine konuşmak kişisel fikirdir.
    Yabancı bir firmada Lojistik koordinatörüm, yurt dışından bir malzemenin kaç günde geleceğini ve nasıl geleceğini çok iyi bilirim. Sen 15 günde gelemez demişsin onun için yazıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Ben genel işleyiş bakımından söylüyorum. Ben bir ütü sipariş geçtim, hemen bir ütüyü yurtdışından mı getirecek hayır, sipariş toplayacak, rakam belli olduktan sonra sipariş geçecektir. Yurtdışı üretici satıcı herneyse, hemen siparişi alır almaz mı gönderecek, muhtemelen bir hafta sonra gönderecek. Ticari gerçeklere göre tüm unsurları göze alarak 15 günde gelmez dedim. Yoksa verseniz bir paleti nakliyeciye, o tarihten itibaren 5-6 günde getirir, gümrüklemesini de sorunsuz 2 günde yapar çekersiniz. Ama ticari gerçekleri gözönünde bulundurduğunuzda, bu inanılacak bir senaryo değil...
  • uzak durun yakınım ipohone 8 pulas şipariş etmişti eiline 15gün beklemesine rağmen ulaşmamıştı 15, 20 günde iade olayı.. Parayı aldı ama .bulaşmayın macara aramıyorsanız.. Niye böyle yapıyorlar bilemem ama ucuz deyip insanları sitrese sokuyorlar .. :(
    MSI B450 GAMING PLUS MAX B450 AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart ,AMD Ryzen™5 3600X Soket AM4 + Wraith Spire 3.8GHz 32MB 95W 7nm İşlemci ,Adata XPG Spectrix D41 16GB (8x2GB) 3200MHz DDR4 Ram AX4U320038G16A-DR41 ,Asus TUF VG249Q 23.8" 144Hz 1ms (HDMI+Analog+Display) FreeSync Full HD IPS Monitör ,XIGMATEK X-POWER 650W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI , A4TECH BLOODY T60 MULTI-CORE GAMING MOUSE ( BATTLEFIELD 2 BAD COMPANY.. BATTLEFIELD 3 .. BATTLEFIELD 4 ..[TR] suleyman1970 )
  • Çağlayan adliyesinin karşısında yıllarca mağazasının tabelasıyla bilindik bir markaydı. Geçtiğimiz ay buradan taşındılar. Dükkan boşta şuanda.

Adamlar günde binlerce araç geçen yolun kenarından gittiklerine göre pek yakında ortadan kaybolacaklardır.

Alacak olanların bilgisine sunarım. Zaten dükkanda 5-10 çalışan vardı hergün geyik yapıyorlardı. İş güç yok..
    kendi isteğimle uzaklaştım
  • Siparişin iptali vepara iadesi için adamlara faks çektim, 5-6 kere email attım. Telefonlarını zaten açmıyorlar. Umurlarında değil!!! Tüketici hakem heyetine yazdım. Ayrıca Cimer'ede yazdım. Cimer cevap verdi, yazısında kısaca hakem heyeti 6 ay içinde cevap verecek. bu kararı bekleyin diye....

Ya arkadaş bu ne böyle... Valla bu ülkede yaşamak için çok açıkgöz olmak gerekiyor... Konu açacağım istanbul bilişim mağdurları diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu şirket gerçekten batmış olabilir. Ben bir TV aldım. 2. Taksidide kredi kartına yansıdı.12. iş gününde baktım 5 iş günü içinde kargoda diyordu bir gün sonra baktım 6 iş gününde kargoda dedi bir gün sonra baktım 7 iş gününde kargoda diyordu. Yani her geçen gün azalacağına artıyordu. Para iademde 10is gününde zor elime geçti. 1 ay sonra aynı hataya düştüm ve uygun diye aynı üründen 2 tane sipariş verdim. 13. İş gününde ürünü tedarik edemediklerini beyan edip kendileri iptal etti. Param gelir mi bilmiyorum. Müşteri hizmetlerini arayıp ürünün hala satışta olduğunu söyledim. Kaldıracağız diyorlar ama ürün 3 gündür hala satışta.

• Keşke bugün sipariş vermeden yorumları araştırsaydım. Telfon için ödeMe yaptım. 15-20 gün sonunda genel itibariyle ürün gelmese bile para iadesi yapıyorlarmı. Beklemelimiyim yoksa hakem heyetinemi hemen gitmeliyim. Tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterirmisiniz.

Önceki ay pahalı bir ütü sipariş ettim. Sonradan yorumları okuyunca sizin gibi dehşete düştüm. Olan oldu artık diyerek beklemeye koyuldum ve siparişim orada belirtildiği gibi 15 iş günü içinde teslim edildi.

Benden sonra iş yerindeki bir arkadaşım tüm uyarılarıma rağmen ucuz fiyatından dolayı bir telefon sipariş verdi ama telefon söylendiği tarihte geldi.

Tekrar bu riske girer miyim bilmiyorum ama bekleme süreci sıkıntılı geçti ama sonu iyi bitti.

Mustafa Kemal Atatürk
  • ben de ürün sipariş etmiş oldum 19 kasımda ama tabi ki gelen giden yok hala 10 aralıkta kargoya vermeye çalıaşcağız diye not var ama şikayetleri okuduktan sonra hiç umudum yok.
    çünkü şikayetvar da şikayetler 55 katına kadar artmış durumda son 3 ayda

burayı okusam hiç almazdım

Kesinlikle bulaşmayın. siparişimi 23 gün bekletip sonra talebiniz üzerine iptal edilmiştir diye mesaj gönderdiler.Oysa öyle bir talebim yok idi. Son 3 aydır aylık ortalama 1500 şikayet ile gidiyorlar. bu da son üç ayda yaklaşık 5-10bin kişiyi mağdur ettikleri anlamına geliyor.
    Ellerinde olmayan malı piyasanın altı bir fiyatla satıyorlar.Sonra hiç bir şekilde iletişim kuramadığınız bir süreç başlıyor.
    Ama sikayetvar.com a yapılan şikayetlere direk altına yoğunuz vs şeklinde milleti kandırmaya oyalamaya yönelik cevaplar yazıyorlar.Bir yandan da ellerinde olmayan ürünleri satmaya devam ediyorlar. Gerçekten binlerce kişi mağdur.
    Bir de taksitle aldıysanız 3-5 ay garanti paranız içerde kalıyor bu sürede bu sıcak para ile faize mi oynuyorlar altın mı alıyorlar dolar mı bilmem....

Devlet araştırsın diye ben CİMER'e yazdım herkes yazsın.

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Zaten distribütör garantili diye telefon satıp ithalatçı garantili gönderiyorlardı bir süredir.
    Bu durumu fark edenlere İ. B'de kullanmak üzere 200 liralık çek teklif ediyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.