Şimdi Ara

İstanbul-Ayvalık, Ayvalık-Datça yol durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 gün içinde bu yolların hepsinden geçeceğim. istanbul'dan ayvalığa bildiğim bir tane yol var o da Balıkesir merkezden çanakkale yoluna saparak gidilen. ama o yol benim sinirimi bozan bir yol çünkü ağır tonajlı kamyonların yokuşları çıkamadığı yer yer 3 şeritli genelde 2 şeritli beni çok yoran bir yol. edremit kavşağından ayvalığa doğru olan kısımda da yol çalışması vardı 1.5 ay öncesine kadar.

alternatif yol biliyorsanız çok makbule geçecektir.

ayvalık-datça yolunu ise izmir çanakkale yolu üzerinden katetmeyi düşünüyorum. o kısmın yolu hakkında bir bilgiye sahip değilim. tamamen duble midir, yol çalışması var mıdır? o yoldan gidince izmir'in içine girmek zorunda mı kalıyorum?

• İstanbuldan ayvalığa gitmenin en güsel yolu trakya üzerindendir , heç balıkesirle felen uğraşma derim ben , hem balıkesir edremit arasındaki dağ yolu çok sıkıntılı ben iki rotayıda kullandım benim favori rotam, istanbul-tekirdağ-malkara -keşan-gelibolu-lapseki-ezine-edremit-ayvalık bu güzargah çok rahattır tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

İstanbuldan ayvalığa gitmenin en güsel yolu trakya üzerindendir , heç balıkesirle felen uğraşma derim ben , hem balıkesir edremit arasındaki dağ yolu çok sıkıntılı ben iki rotayıda kullandım benim favori rotam, istanbul-tekirdağ-malkara -keşan-gelibolu-lapseki-ezine-edremit-ayvalık bu güzargah çok rahattır tavsiye ederim

yol 70 km daha da uzamış olacak ama. bide 500kmlik bir yolum daha var. bide anadolu yakasında oturuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 30 Temmuz 2009; 12:51:30 >
  • Arkadaşım, bende Anadolu yakasındayım. Ve tam 2 yıl üst üste Altınoluğa gittik. Her gidişte Çanakkale üzerinden gittim. Eceabat yolu ve Çanakkale boğazının havası ve İzmir yolundan giderken yolun sağında durup kafamı geriye çevirip ŞEHİTLİK ABİDESİ'ne bakmak inan beni mest ediyordu. Ve şu an yazarken bunu o anı yaşadım. Dönüşü de Balıkesir/Bursadan yapardım. Tabi Ayvalığa günü birlik gidip geldik o vakit o ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 30 Temmuz 2009; 13:10:44 >
  • 20 senedir istanbul ayvalık yaparız
    bir tek deprem olduğunda hatırlarım çanakkale üzerinden gelmiştik...
    onun dışında bursa balıkesir ayvalık şeklinde gideriz...
    kalabalık olunca biraz o dağ yolunda sıkıntı oluyor ancak çok uzun bir yer değil orası....
    müsait olan yerler de var .. tırmanma şeridi açılmış yerlerde var...

ben bu yolu geçen cumartesi günü gittim salı günü geldim...
    giderken çok kalabalıktı... yanlış olmasın bursa çevre yolunu indikten bir kaç km sonra bir yol çalışması vardı bütün yol tek şerit karşı yoldan geçiyordu 15 dakika civarı kuyruk bekledim...

yolda 3-4 radar görürsünüz rahat ...

aysonu olması ve haftasonu olması nedeniyle bu aralar aşırı kalabalık olacağını düşünüyorum...
    sabah 5.30 gibi istanbuldan çıktık ona rağmen yol baya kalabalıktı ... daha bile erken çıkılabilir...
    hayırlı yolculuklar dilerim.

• Whisper 911 arkadaşım; cumartesi günü Bodrum'dan dönüyorduk ve o yol çalışmasına denk geldik Bursaya girerken. Birden kaza sandık ve moralimiz bozuldu. Resmen arabalar kontak kapamıştı. Epey kalabalıktı. Sonradan öğrendik ki yol çalışmasıymış şükür kaza değilmiş dedik.
    Evet, yollarda radar var dikkatli olun bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Whisper 911 arkadaşım; cumartesi günü Bodrum'dan dönüyorduk ve o yol çalışmasına denk geldik Bursaya girerken. Birden kaza sandık ve moralimiz bozuldu. Resmen arabalar kontak kapamıştı. Epey kalabalıktı. Sonradan öğrendik ki yol çalışmasıymış şükür kaza değilmiş dedik.
    Evet, yollarda radar var dikkatli olun bu arada.

sormayın bende bir gördüm şok oldum o kadar araç birde tam rampa inişiydi yaktım hemen 4 lüleri arkamdan kim gelse hemen yaktı onlarda..
    etraflıca bir çalışma var o yolda...asfaltı çok kötüydü ama iyi olmuş...
    yazın isyan ediliyor ancak kışın çok sorun oluyor o yollar sık sık gidip geliyoruz iş nedeniyle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de bu gece Akçay'a gidiyorum. Oradan da Ören'e geçeceğim, kısmet olursa. Uzun yolculuklarımda yıllardır gidişte -özellikle yazın-gece araba kullanmayı tercih ederim. Gece 23.00 -24.00 arası yola çıkarım. Çok sık mola veririm. Yollar hem sakin oluyor, hem de Temmuz- Ağustos sıcağını yemiyorsunuz. Sabaha karşı bir kır kahvehanesinde tost, çay, ayran acayip keyifli oluyor...

Tatil dönüşü - yolun uzunluğuna bağlı olarak- akşam üstü yola çıkmayı tercih ederim.

Sevgili opeth arkadaşımızın bahsettiği yolun dışında daha pratik bir seçenek bilmiyorum. Geçen yaz Cunda Adasına giderken ben de aynı güzergahı kullanmıştım.

İyi yolculuklar, kazasız - belasız sürüşler...

• seyahat edecek arkadaşlara tekrar hayırlı yolculuklar dilerim...
    bu aralar yollar çok kalabalık olucaktır dikkatimizi yoldan biran olsun ayırmaylım.. aceleci olmayalım ...
    yorgun ve uykusuz asla yola çıkmayalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

seyahat edecek arkadaşlara tekrar hayırlı yolculuklar dilerim...
    bu aralar yollar çok kalabalık olucaktır dikkatimizi yoldan biran olsun ayırmaylım.. aceleci olmayalım ...
    yorgun ve uykusuz asla yola çıkmayalım...

Teşekkürler...
  • ben şu an dikilideyim cumartesi sabahı kocaelinden geldim susurluktan sonra yol çok kalabalıktı tek şerit olan yerlerde 60-70 le anca gidebildik.
    salı günüde izmire geçtim menemende yol çalışması var yol tek şerite düşüyor tam akşam trafiğine denk geldim 1 saatte anca çıkabildik.
  • radar işini dert etmem istanbul balıkesir arasını ezberledim artık gözüm kapalı bile gidebilirim zaten 100'le gittikten sonra sorun olmaz. yine bildiğim yoldan yani balıkesir üzerinden ayvalığa gitmem daha iyi olacak gibi.

bursadaki yol çalışması nisandan beri var ona da alıştım blmediğim kesim bi tek ayvalık izmir arası. izmirden datçaya giden yoluda 20 senedir otobüsle filan giderdik ondan onda da sıkıntı yaşayacağımı sanmam.

gece 3 gibi istanbul'dan çıkmayı düşünüyorum. öğleden sonra datçaya varmış olurum heralde
  • Arkadaşlar önümüzdeki 10 gün içinde İstanbul(avrupa yakası)'dan ayvalığa gitmeyi düşünüyoruz tamamen karadan gideceğiz.İstanbul-yalova-bursa-balıkesir-ayvalık şeklinde bi yoldan gidicektik fakat bu ilk gidişimiz yollarda nerelere dikkat etmemiz gerekir hangi yollar tek şerit geliş-gidişdir?Nerelerde radarlara daha çok dikkat etmek gerekir biri beni aydınlatırsa çok memnun olurum

Yola haftaiçi bi gün sabah erken saatlerde çıkmayı planlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 30 Temmuz 2009; 22:51:05 >
  • bütün yol boyunca radar var o yüzden 100 ü geçmeyin bursa girişinde çevre yoluna gireceksiniz orada sürat yapabilirsiniz.bence gece 4 gibi yola çıkın sabah 11 gibi ayvalıkta olursunuz balıkesir edremit arası yolun büyük bir kısmı tek şerit en önemlisi bu yolda bir dağ inişi var ve virajlar çok keskin o kısımda yol işaretlerini hafife almayın (gerçi yol kalabalık olacağından önünüzdekilere göre ayarlasınız ) ve yavaş olun lütfen.
    quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Arkadaşlar önümüzdeki 10 gün içinde İstanbul(avrupa yakası)'dan ayvalığa gitmeyi düşünüyoruz tamamen karadan gideceğiz.İstanbul-yalova-bursa-balıkesir-ayvalık şeklinde bi yoldan gidicektik fakat bu ilk gidişimiz yollarda nerelere dikkat etmemiz gerekir hangi yollar tek şerit geliş-gidişdir?Nerelerde radarlara daha çok dikkat etmek gerekir biri beni aydınlatırsa çok memnun olurum

• arkadaşlar ayvalığa giderken feribot sonra balıkesir istikameti. radar çok mu diyorsnz? birde ayvalık amasya yolu naısldır bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bütün yol boyunca radar var o yüzden 100 ü geçmeyin bursa girişinde çevre yoluna gireceksiniz orada sürat yapabilirsiniz.bence gece 4 gibi yola çıkın sabah 11 gibi ayvalıkta olursunuz balıkesir edremit arası yolun büyük bir kısmı tek şerit en önemlisi bu yolda bir dağ inişi var ve virajlar çok keskin o kısımda yol işaretlerini hafife almayın (gerçi yol kalabalık olacağından önünüzdekilere göre ayarlasınız ) ve yavaş olun lütfen.
    quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Arkadaşlar önümüzdeki 10 gün içinde İstanbul(avrupa yakası)'dan ayvalığa gitmeyi düşünüyoruz tamamen karadan gideceğiz.İstanbul-yalova-bursa-balıkesir-ayvalık şeklinde bi yoldan gidicektik fakat bu ilk gidişimiz yollarda nerelere dikkat etmemiz gerekir hangi yollar tek şerit geliş-gidişdir?Nerelerde radarlara daha çok dikkat etmek gerekir biri beni aydınlatırsa çok memnun olurum

Bahsettiğiniz tek şeritli yol sanırım balıkesir-edremit karayolu değil mi?Bu yol nerden baksan en az 50-60km ve tek şeritli bi yolmu?Bu kötü oldu işte sanırım balıkesire kadar yollar hep çift şeritli.Bursaya kadar hep çift şerit onu biliyorumda.Acaba çanakkale yolu üzerinden gitsek daha mı iyi olur?

• çanakkale yolunu bilmiyorum. aslında bu yol çok kötü bir yol değil.ama siz bilirsiniz.
    ilk uzun yol deneyiminizmi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

çanakkale yolunu bilmiyorum. aslında bu yol çok kötü bir yol değil.ama siz bilirsiniz.
    ilk uzun yol deneyiminizmi olacak.

Daha önce yalovaya ve bursaya gitmiştim körfezi dolaşarak o kadarSanırım en mantıklı ilk sölediğim yoldu artık tek şeritli kısmında daha fazla dikkat ederiz olur biterTeşekkürler yardımların için.
  • söylediğim dağ inişinde yavaş ol yeter iyi yolculuklar
  • konuyu tekrar canlandırayım,
    bu aralar ayvalık-istanbul yolunu kullanan varmı,
    yol yapımı varmış, bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.