hocam soğuklar başlamadan kalacaksan, otelde kal derim(otellerde malum sadece gece 12-sabah 6 arası kaloriferler çalışır, donarsın..).. ama uygun fiyatlı otel bulmak güç olabilir.. ben 2-3 yıl önce, güzel kaliteli bir otelde sabah kahvaltısı dahil günlüğü 22,5 liraya(normalde günlüğü 30 lira demişti), 20 gün kadar kalmıştım.. sirkecide.. öyle çok lüks olmadığı kesindi ama o fiyata da daha iyisi zaten yoktu.. 30 liraya bayosu ortak olan pislik içinde oteller gördüm mesela.. ama geze geze ve pazarlık ede ede buldum.. ismini hatırlamıyorum şimdi yalan olmasın.. netten bakacağım senin için belki aklıma gelir yad denk gelirim diye.. ama imkanın varsa, sende git otellerin toplandığı çevreleri gez, pazarlık yapmaktan da çekinme..
şu konuda baştan anlaş otelde kalacaksan: "beni yarın bigün işte şu turist grubu gelecek o gelecek bu gelecek, daha önce anlaşmıştık seni şu otele göndereyim orası da güzeldir 1-2gün orada kal sonra dönersin" gibi şeylerden taviz vermeyeceğini söyle.. bana yaptılar mesela.. gerçi 3 yıldızlı otele yolladı eşdeğer kalitede olsun diye ama benim kaldığım otelden daha vasattı, kahvaltı da vermedi üstelik.. 2.ye yapmaya kalktılar aynısını ben gitmem dedim.. bende bedava kalmıyorum sizde dedim.. parayı da peşin ödemişim.. ya ama biz turistlerle anlaştık da kem küm felan, filan etti.. ilkinde belki olabilir dedim ama belli ki bunun sonu yok.. ben enayi değilimki, bedava da kalmıyorum dedim.. ödediğim para kadar anlaştığımız gün kadar burada, bu otelde kalacağım. eğer bir durum olursa da direk bakanlığı arayıp sizi şikayet edeceğim. çünkü buna hakkınız yok.. madem turist grubunuz girecek ona göre ayarlamalıydınız boş odalarınızı.. mevcut müşteriyi çıkarıp onları zaten alamazsınızki dedim.. kalakaldı öyle.. çektim gittim odama ogünden sonra hep somurttu ama umurumda da olmadı.. banane.. ben paramı vermişim, anlamışım seninle.. sende taviz verme kesinlikle otelde kalırsan..