Şimdi Ara

İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ - 2017

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okul Adı : İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ
    Okul Türü : Fen Lisesi
    Öğretim Süresi : 4 Yıl
    Öğretim Şekli : Kız/Erkek
    Yabancı Dili : İngilizce
    Kontenjanı : 120
    Pansiyon Durumu: Kız/Erkek
    Okul Adresi : EĞİTİM MAH. SARAYÖNÜ CAD. ATATURK FEN LISESI BLOK NO: 1 İÇ KAPI NO: 1 KADIKÖY / İSTANBUL
    (E)n (D)üşük (P)uanlı Öğrencinin Yüzdelik Dilimi : 0,25
    (E)n (Y)üksek (P)uanlı Öğrencinin Yüzdelik Dilimi : 0,01

    Okulun temel bilgileri bunlar. Aşağıdaki linkte daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Gelmeyi düşünen varsa bu sene 12. sınıfa geçtim. Her türlü yardımda bulunmaya çalışırım.

    https://www.aflim.org/iafl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • merhaba ben burayı kazandım, acaba okul hakkında bilgi verebilir misiniz?
    öğretmenleri nasıl?
    sosyal ortamı nasıl?
    derslerde çok zorluyorlar mı?
    sosyal faaliyetleri var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedr03 -- 18 Ağustos 2017; 0:12:54 >
  • öğretmenleri nasıl?

    Proje okulu olmasi dolayisiyla okulumizin öğretmenlero geçen sene rotasyonla değişti. Kaliteli hocalarimizdan olduğu kadar artık gitmesi gerek hoca sayısı da oldukça fazlaydı. Yeni gelen öğretmenlerimiz de seçilerelek alındı. Genel itibariyle kadronun eskisine nazaran daha dinamik ve daha ilgili olduğunu gördük geçen sene. Sadece yeni geldikleri için bir takim uyum&kültür problemleri yasandi biraz. Bu sene o da aşılacaktır.



    sosyal ortamı nasıl?

    Arkadaş ortamı konusunda da kurumsal kimliğinin fazla olmamasindan dolayi daha samimi ve sıcak bi ortam bulunabiliyor :) Kıyafet serbest. Telefon serbest. Hatta derste bile acip uluorta oyun falan oynamadigin surece cogu hoca pek bisey demez. Öyle herkesin inek olduğunu sanma. Her türder öğrenci var okulda. İstediğin ortami bulabilecegini dusunuyorum.



    derslerde çok zorluyorlar mı?

    Derslerde konular işlenebilecek en zor seviyede işleniyor. Fakat ödevler az ve gereksiz uğraşlar verilmiyor. Sınav haftalarına kadar rahatsın. Fazla çalışmana gerek olmaz. Hatta bilim olimpiyatlari, proje veya herhangi bir calismada yer aliyosan derslerden cikmana bile izin veriliyor. Sınav haftaları ise oldukça yoğun geçiyor maalesef. Ama sözlülerde hocalar oldukça cömert. Kolay kolay notunu düşürmez kimse.



    sosyal faaliyetleri var mı?

    Sosyal faaliyet beklentisi genel itibariyle Fen Liselerinde düşük tutulur. Ama diğer Fen Liselerine kıyasla bu konuda oldukça üstün. Hatta muadil anadolu liseleriyle (istanbul erkek, kabataş) yarişir düzeyde bu konuda. Özellikle ikinci dönemde baharın gelmesiyle etkinliksiz, gezisiz, partisiz, eğlencesiz, turnuvasız, yarışmasız hafta geçmiyor neredeyse. Ve bu etkinliklerde idare sadece izinleri ayarlıyor. Bütün organizasyonlardan öğrenciler sorumlu. Yani istediğiniz düzeyde yapılır. Genelde organizasyonlari 11. sınıflar yapıyor. Biz gecen sene cok aktiftik. Dolu dolu bir yıl oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cevaplar için çok sağ ol tam istediğim tarzda olmuş
    onların dışında sormak istediğim iki soru daha var:
    okulun servisi var mı?
    bir de okulun yıkılıp yeniden yapılma ihtimali varmış, bu konu hakkında detaylı bilgin var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedr03 -- 18 Ağustos 2017; 21:46:24 >
  • sedr03 S kullanıcısına yanıt
    Hahahah okulun yıkılma mevzusu 2007 yılından beri varmış. Biz yazarken de yıkılacak dediler. 3 senedir de diyolar yıkılmadı. Yıkılacağını sanmiyorum yakın zamanda. Ki yeniden yıkılıp yapılmasi avantajina olur 1 senede tamamliyorlar okul ihaleden sonra.



    Servis var İstanbul içi evet. Ama tavsiyem her ne kadar imkanlar cok iyi olmasa da kalabiliyosan yurtta kalman. Lise'ye gecerken verdigim en iyi kararlardan biriydi. Gerçi cinsiyetini bilmiyorum. Erkek yurdu icin bu dedigim. Kız yurdu çok çok lüks.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkeğim, okul evimize yakın olduğu için servisle gitmeyi düşünüyorum.
    bu arada sorularıma cevap verdiğin için sağ ol

    EDIT: Aslında bu konuşmalar öncesinde Kabataş a nakil istemiştim bile(büyük ihtimalle gelmeyecek) ama şu an bu okulda da kalsam olur diyorum.(büyük ihtimalle kalacağım)

    Not: Kabataş a nakil istememin nedeni tm mi yoksa mf mi seçeceğime tam karar verememem ve teog öncesindeki hedefimin Kabataş olması(Atatürk fen ve hasal gibi liseleri teog a kadar bilmiyordum bile)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedr03 -- 18 Ağustos 2017; 23:53:26 >
  • sedr03 S kullanıcısına yanıt
    Benim puanım da İstanbul Erkek tutuyordu ama çok memnunum okuldan açıkçası. 4 sene olması cazip etmişti. İngilizcem fena değil. Bu arada okulun deniz manzarasi olmasa da 45 dönüm ormanlık içinde okul binasi, yemekhane, spor salonu, tiyatro salonu ve lojman binalari cok guzel dagilmis bi sekilde bulunuyo. Meybe agaclari, çiçekler, böcekler falan. Güzel mekan anlayacagin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece boğaz manzarası eksik desene
    büyük ihtimalle Kabataş ilk nakillerde olmayacak, peki sence Kabataş ı diğer nakillerde denemeli miyim?(denesem de büyük ihtimalle olmayacak zaten)
    çünkü tm mi seçmeliyim mf mi hiç karar veremedim eğer ileride tm ye karar verirsem Atatürk fen den nakil istemek durumunda kalır mıyım?

    gerçi Atatürk fen in tm başarısı da hiç fena değilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedr03 -- 19 Ağustos 2017; 15:20:59 >
  • sedr03 S kullanıcısına yanıt
    Denesen olabilir belki ama bu konuda yönlendirmek, sorumluluk almak istemem açikçasi. Okulda TM sınıfı açılması gibi bir durum yok. TM'den tercih yapanlar ise az değil ve dediğin gibi başarıları da iyi. Tek dezavantajın 11 ve 12'de fizik, kimya ve biyoloji görmek zorunda olman olur. 12'de sınavlarda yardimci oluyolar bu arada. Ama genelde mf/tm arasinda kalanlar mf tercih ediyor. TM'ciler daha kararli olanlar oluyo genelde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bende kesin tm ciyim demiyorum hatta iki sene öncesine kadar mimar olmak istiyordum sadece son zamanlarda kararsız kalmaya başladım.
    Aslında bencede lisede ne seçeceğime kesin karar veririm ve Anadolu ya da fen lisesi olması benim için pek fark etmez.
    Nakil konusunda ise belki nakil denerim ama dediğim gibi benim için pek de fark etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedr03 -- 19 Ağustos 2017; 20:21:33 >
  • Ben de burayı kazandım, geçen sene yüzdelik diliminin 0,04 üzerindeydim ama Kabataş'a giremedim. Yakın zamanda iki okulun başarıları arasında pek bir fark olmadığını gördüm ve hazırlık olmadığı için bir yıl kazanmış oldum. Zaten üniversitede tıp istiyorum,mezunlarının yarısından fazlası da tıp tercih etmiş.Tek korkum okulun aşırı zor olması. Bu doğru mu, yoksa giremeyenler mi taş atıyor?



    Not: Okulun zaten zor olmasından yana bir kuşkum yok(495 puanlı basit Fen lisesi mi olur?!). İmkansız derecesinde mi zor,sınav notları aşırı mı kıt yoksa yapılabilecek bir seviyede mi zor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkay420 B kullanıcısına yanıt
    Hoş geldin :)

    Ben Listeye almamıştım bile Kabataş'ı :) Yüzdeliğim: 0,06

    YGS&LYS anlaminda Kabataş'tan çok daha iyidir bizim okulun başarısı merak etme. Sosyal başarısı Kabataş'in daha iyidir. Bir şey diyemem ona.

    Okulda anlatılan dersler müfredatin bir tık üstünde olabiliyor (özellikle biyoloji). Ama bu imkansızlık seviyesinde değil kesinlikle. Sınavlar derste anlattıkları kadar zor olmuyor ama kolay sınav da bekleme yani. Ama 11 ve 12'de sayısal derslere agirlik arttigi icin sözel sınavlar çook basit oluyor. Sözlülerde ise oldukça yardımcı olurlar. Çok göze bayacak bir sey yapmadiysan 100 bile verirler. Hatta ortalaman dusukse seve seve proje bile verirler. Ben okulda ilk 20'deyimdir genel anlamda. Ortalamam 96 civarı. Kafanda somut bir sey olustursun. Dediğin gibi biraz giremeyenlerin taş atması da söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yufas -- 30 Ağustos 2017; 16:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, benim de zaten sosyal başarıyla fazla alakam yok işime gelmiş oldu. Anladığım kadarıyla aşırı inek tipler de değil millet, artık geriye 20 gün sonrasını beklemek kaldı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.