Şimdi Ara

İstanbul’a havaray geliyor: İşte hizmete gireceği tarih ve güzergah (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
2.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: RealW

    Teror eskinin simdiye oranla beste biri kadar bile yoktu. Sadece kopruden bahsetmiyoruz. Eski hukumetlerin tum buyuk projelerinden sadece o iki kopru var dedim. Bu hukumetin ise kopru disinda ne icraatleri var. Bunlari buraya yazmak en az yarim saatimi alir.

    Benimde eski hükümetlerin icraatlerini yazmam belki 2 saatimi alır. O hidroelektrik santralleri, kullandığın internetin altyapısı telefon hatları hangi hükümetler zamanı yapıldı?
    Eğer eski hükümetler yatmış olsa türkiye 1979 yılında dünyanın 16. büyük ekonomisi nasıl oldu? Şu an bile 18. O 1979 yılında sürekli söylediğin tüp kuyrukları vardı.
    Eski hükümetlerde akp gibi vergi alsaydı onlar da daha fazlasını yapardı. Biz akp döneminde daha önce olmayan vergilerin icadını gördük.

    Eskisiyle simdikinin teknolojisini bir dusunenlere ne anlatacaksin? Bilgisayardan tut insaata kadar son 15 yilda tarihte olmadigi kadar gelismeler yasandi. Bu gelisen teknoloji sayesinde hem internetten, cep telefonundan yapilan uygulamalar gibi imkanlar var hemde gelisen teknoloji sayesinde urunler daha ucuz daha kolay uretilebiliyor(Hatta teknoji disinda cinin ucuz uretiminin de bunda etkisi buyuk) Yani 20 sene 10 x'e mal olup 15x e satilan urun simdi 1x e mal olup 5x e satiliyor. Simdi internetten, bilgisayardan islerimi hizlica hallediyorum, ayni urunu 20 seneye onceye gore daha ucuza aliyorum diyenler bunu sadece hukumete bagliyor.

    Ayrica vergiler cok daha fazla. Neredeyse aldigimiz havaya bile vergi koyacaklar. Otv gibi yuksek vergiler akp ile geldi. Mesela arac alirken en az aracin fiyati kadar vergi veriliyor. Buna ragmen vergiler ayni denir mi?

    Suanda gecmise bakip gunu degerlendirmemek 50 sene sonra bugune bakip "proje diye kopru yapmislar, simdi uzaya cikiyoruz, onlarin zamaninda niye yapmadilar. iste bu hukumet sayesinde ne gunlere geldik" demekten farki yok. Bugun bu laflari eden 50 sene sonra da benim yazdiklarimi der cunku mantik ayni.

    Birde "ulkede teror artmis, feto guclenmis bunlar daha onceki hukumetlerde yoktu, bunlarla ugrasiyoruz" diye bahane soyleyenler sorumlulugun kendilerinde oldugu seyleri bahane olarak kullamamasi gerektigini bilmiyorlar. Once sorunu uret sonra o sorun var, o yuzden boyle de.

    Ayrica o tup kuyruklari falan diyenler ambargo nedir bilmiyorlar. Simdi musulu gidip alalim diyorlar ama o yuzden ambargo yersek "tup olsa da kuyruklara girip alsak" diyecekler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    Ben doğuştan gözleri bozuk biriyim. Her yıl muayene olurum.

    Farkı söyleyeyim. Sadece 1-2 yılda değişen şeyler.

    Gece 3-4 gibi kalkıp hastaneye giderdik. Yine de öyle bir sıra olurdu ki akşam saatlerinde ancak işimiz biterdi. İki asgari ücret parsını gözlüğe verirdik.

    2002 sonrasında ise.

    Randevumu aldım. Vaktinden önce gittim. 2 saatte işimi halletim. Asgari ücretin 3 te birini gözlüğe verdim.

    Yıl 2015 e geldiğinde ise. Randevumu aldım. Vaktinde gittim. 2 dakika sıra bekledim. 15 dakika muayene oldum. 17 dakikada hastaneden ayrıldım. Normalde tamamen ücretsiz gözlük alabiliyordum. O gözlüğü yedek olarak aldım. Bir de asgari ücretin 5 te biri gibi bir rakama ekstra inceltilmiş. Buğu yapmayan yansıma yapmayan camlı bir gözlük aldım.

    2002 öncesinde. Eve içki de alsan aynı vergiyi ödüyordun. Ekmek alsan da. 2002 den sonra içkinin vergisi artarken temel gıdanın vergisi %1 ve %8 gibi rakamlara düşürüldü %18 lerden.

    2002 öncesi. Annem liseye giriş törenine ve mezuniyet törenime katıldığı kıyafet ile. Hak ettiğim üniversiteye giriş sırasında sanki bir suçluymuş gibi. Sanki yanlış bir şey yapmış gibi. O en mutlu günümde içeri alınmadı. Herkesin annesi yanında geldi ve ben buruk bir sevinç yaşadım. Ötekileştirildim ve aşağılandım. Üniversite benim bildiğim liseden daha fazla özgürlükçü olmalı. Daha fazla düşünceye sahip olmalıydı. Oysa üniversite yönetiminin YÖK ün ve devletin üniversitede özgürlük anlayışı. Kçını başını açmak. Kafasına göre okuldan ayrılıp nargile içip uyuşturucu ile kafa yapmaktan ibaretti. Yüzlerce parlak zekalı kızımız başı örtülü diye eğitimden mahrum bırakıldı. Bu söz konusu vatandaşlar yurt dışında başları örtülü bir biçimde sorunsuzca eğitim aldılar.

    2002 sonrası olarak bakarsak ta. Çok şükür kimsenin kimsenin tavuğuna kışt dediği yok. İsteyen istediği gibi giyiniyor.

    Hocam çok güzel yazmışsın. Bunun üstüne daha ne cevap verilirki. Ne söylesek anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Dalga geçer gibi yok dini kullanıyorlar yok rant yapıyorlar yok bilmem ne diye söyleniyorlar. Şimdiye kadar rant yapmıyan hükümet vardıda biz mi görmedik ? Şimdiye kadar gelenlerin ve bazılarının hatası olmasına rağmen en iyi hükümet diyoruz. Bunlar zamanında geçim sıkıntısı bir yana başta gelen öz hakları millete yaşattırmadılar. Gelmişler burada neyden bahsediyorlar. Senin söylediklerine bir örnek başka bir konuda vermiştim. Yine tekrarlayayım bir tane daha örnek vereyim.



    Şehit annesini başı kapalı diye cenaze törenine almadılar. Ayrıca bir kardeşimizde sırf o zamanlar imam hatibe gidiyordu diye hacettepeye gidecek kişi puanı kısıtlanıyor diye gidemedi. Bunlar bu millete bunu yaşattılar gelmişler ekonomiden falan bahsediyorlar. Bu söylenen haklar ekonomiden önce gelir. Siz daha bunu başaramamışsınız gelmişler burada ekonomi uzmanlığı yapıyorlar. Geçmişte böyleydi ekonomi şöyleydi diye anlatıyorlar. Anca kendilerini inandırırlar bunlara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankara keçiören metrosu açılmadi hala

  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Sonunda bunu diyebilen birisini gördüm helal olsun. Zira ben " chp mhp bir şey yapmıyor" dediğimde sanki akp yi savunuyormuşum gibi görünüyordum.

    Şu anki hükümet proje atıyor ortaya yapıyor ediyor bilmem ne diyoruz fakat bu projeler zaten çok çok uzun süre öncelerinden planlanan ama faaliyete geçilmeyen şeylerdi.

    Örneğin Karadeniz Otoyolu. Benim bildiğim Mesut Yılmaz döneminden beri vardı. Kimse bir çivi atmayı denemedi. AKP aldı götürdü yaptı etti.

    Hızlandırılmış tren, süper hızlı tren de ha keza öyle.

    Tüp geçit, 3. Köprü, Körfez geçişleri de hep önceden beri tasarlanan ama kimsenin bir şey yapmadığı projelerdi.

    Asıl sorunumuz bu projelerin hep aynı yerlere yapılması. Ekmeğin hep güzel tarafının yenmesi.

    Dediklerinizde haklısınız. Bu projelerin faaliyete geçmesi çok bir şey ifade etmiyor. Çünkü doğru dürüst kullanan çıkmıyor.

    Yeni yapılan deniz alt geçit de aynı şekilde. Bazıları " zaten zengine yapıyorlar size ne?" diyor da şunu düşünmüyorlar. Hizmet halka yapılır. Zengin fakir ayırt edilmez. Oradan sadece parası olan değil, geçme ihtiyacı duyan herkesin geçmesi, hizmetten herkesin yeri geldiğinde faydalanabilmesi gerekir.

    3. Köprü belki benim işime yarayacak ama yüksek fiyattan dolayı geçemiyorum. Veya körfez köprüsü. Yolumu kısaltacak belki ama ben ücretinden dolayı dolanmayı tercih ediyorum. Zira oraya vereceğim 90 lirayla ben körfezi 3 kere turlarım. ha 1 saat önce gitmişim ha 1 saat sonra. Kimse oturup bunun hesabını yapmıyor.

    Proje yapmak iyi bir şey. Tabii mantıklı mali verilerle, mantıklı insanlarla yapılırsa.

    Çok şükür bugüne kadar hiçbir hükümette bunu görmedik.




  • AKP li belediyeleri adam eden ondan önce hiç bir iş yapmıyan belediyelerdir
    millet ne yapsın denize düşen yılana sarılır kimse memnun değil ama ne yapsın

  • Haber fotoğrafı da paint terk resmen :D

  • Palavra atmak serbest nasıl olsa salla yavrum salla..

    Ben bazen Zincirlikuyu -Avcılar hattını en yoğun zamanda kullanıyorum.. Eğer oturmak istersem en fazla beklediğim zaman 10 dk dır.. Önümdeki sıra zaten bitmis oluyor.. 10 dk da en az 3 metrobus geliyor durağa..

    Ne çabuk unuttunuz şu an 40 dk da gittiğiniz yolları 2.5 saatte gittiğiniz günleri..

    Ayrıca metrobus 24 saat çalışıyor..

    Hatta ne çabuk unuttunuz gece taksime gidip dönecek vasıta bulamayınca taksicilere gündüz tarifesi actirabilmek için kıçınızı yırttığınız günleri..

    He bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim ; gece tarifesini de bu hükümet iptal etti..

    Yapılan bazı şeyler basit ya da gereksiz görülebilir ama dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar olmasa da yolunda bulunmak lazım memlekette haberi çıkmışsa illa ki yapılacaktır. Er geç yapılır. Türkiye dünyanın gerisinde kalamaz

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.