Şimdi Ara

ISTAKOZ NEDEN CANLI CANLI PİŞİRİLİR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
27.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaynar suyun icine atildigi anda viyk viyk sesler cikiyormus. kimisi bu sesin birden sicaga giren kaslarin kasilmasindan geldigini soylese de bence can cekiserek oluyor hayvancagiz
  • Sorun acı çekmek ise bunun süresi, uzunu kısası olmaz. Boğazı kesilen hayvan da acı çeker, suya canlı canlı canlı atılıp pişirilen de. Ya da denizden çıkarıldığında dakikalarca ağzını açıp kapayarak hava almaya çalışıp ölen balık da. Sonuç da hepsi acı çekiyor ama ıstakoz psikolojik olarak bizi daha çok etkiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OHYP!

    kaynar suyun icine atildigi anda viyk viyk sesler cikiyormus. kimisi bu sesin birden sicaga giren kaslarin kasilmasindan geldigini soylese de bence can cekiserek oluyor hayvancagiz

    Kabuklu deniz canlılarının ses telleri sanırım yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Sorun acı çekmek ise bunun süresi, uzunu kısası olmaz. Boğazı kesilen hayvan da acı çeker, suya canlı canlı canlı atılıp pişirilen de. Ya da denizden çıkarıldığında dakikalarca ağzını açıp kapayarak hava almaya çalışıp ölen balık da. Sonuç da hepsi acı çekiyor ama ıstakoz psikolojik olarak bizi daha çok etkiliyor.

    Süresi olmaz kısmına kesinlikle katılmıyorum.

    Öte yandan verdiğiniz balık örneği de mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Çünkü deniz eklembacaklılarında memelilerden farklı olarak ölümden hemen sonra beyinden salgılanan kimyasallar bedenin çok hızlı bir şekilde bozularak çürümesine neden olur. Bu şekilde tüketilirse ciddi besin zehirlenmesine neden olabileceği gibi tadı da çok kötü olur.
    Bunu engellemek için beyinden evvel tüm vücudu haşlayarak öldürme yöntemi tercih edilir.



    Hocam her yerde seni görüyorum her konuda da bilgilisin tebrik ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Pekin'de, Wangfujing adlı (Taksim-İstiklal Caddesi tadında ama çok daha pahalısı ve lüksü) yaya yoluna doğru giderken, yolun karşısında seyyar kebapçılar vardır. Bunlar bir nev'i "Uzakdoğu kokoreççisi" olarak adlandırılabilirler ve resimde gördüğünüz böcükleri pişirirler.

    Bu böcükler genelde besi çiftliklerinde yetiştirilir ve kokoreç tezgahlarının yanında, plastik kaplar içerisinde canlı canlı bekletilir ki, gelen müşteriler bunların taze olduğunu anlayabilsin.

    Çeşitler arasında yılan, akrep, çekirge, ipekböceği kozası gibi mahsuller vardır ve tercihinizi yaptığınız anda, eğer şişe takılı olarak bekletilmiş olanından istemiyorsanız, özel olarak kutudaki canlı durumda olanlardan bir miktar şişe takılır ve kaynayan yağın içerisine sokulur. Piştikten sonra, şişi elinize alıp, Wangfujing'e doğru yürürken, protein oranı dana etinden çok daha yüksek olan ve tadı da fena olmayan, o andaki açlığınızı bastıracak bir eğlenceye sahip olursunuz.

    Şimdiden Pekin'i özledim...




  • denizden sadece balığa benzeyen canlıların yenebildiğini biliyorum,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinlilerinde bizim yoğurt-süt ürünlerine iğrenç gözüyle baktıklarını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C2H5OH

    Çinlilerinde bizim yoğurt-süt ürünlerine iğrenç gözüyle baktıklarını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum

    Aslında, doğrudan "Çinliler" diye bir kavram kullanmak çok da doğru olmaz. Çin'in kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısı birbirinden çok farklı özelliklere sahip bölgeler ve kendi içlerinde bile birçok farklı konuda farklı tepkileri var. Kuzey Çin'de köpek yenmez ama Güney Çin'de köpek çok değerli bir yiyecektir. Aynı şekilde, Kuzey Çin'de böcükler de çok tercih edilen bir gıda türü değildir ama Batı Çin'de kokoreç misalidir.

    Süt ve süt ürünlerine karşı bir nefretten ziyade, peynir türevlerini bilmezler ve batı kültürünün artmasıyla, yukarıdan aşağıya doğru peynir yeme alışkanlığı da başlamış durumda benim gözlemlediğim kadarıyla.

    Peynir sadece Çin'de değil, Orta Asya'da da üretilip tüketilen bir gıda türü değildir.




  • 8-9 yaşlarında bir çocukken alt komşumuzun kızının can hıraş bağırışları ile kapıyı çalmasına şahit olmuştuk.

    Babasının , pişirmek için tavaya (ya da kaynayan suya tam hatırlamıyorum) atıp can havliyle elini kıskaca alıp bırakmayan pavuryalardan kurtulması için babamdan pense vb ile yardım istiyordu.

    Hemen aşağıya koştuk, sene 1982 o zamana kadar (etrafta yiyen -pahalı olduğu için) bu tür deniz ürünleri de görmediğimden hiç unutmuyorum, gerçekten de hemen mutfağa koşmuştuk babam resmen komşumuzun parmaklarını kıskaçları ile koparacak derecede sıkmış zavallı hayvandan pense ile arkadaşını kurtarmıştı. Alt komşularımızın durumu o zamanlar oldukça iyiydi bu arada.

    Kırmızı kıpkırmızı pavurya idi söz konusu hayvan ve o zamandan beri bu tür hayvanlardan hem görüntü olarak iğrenirim hem de ''bu şekilde pişer onlar'' geyiğinden olsa gerek hep uzak dururum.

    Tadı güzelmiş ,olabilir, komuşumuz da sürekli yer rakısı ile eşlik ederdi ve lezzetli olduğundan bahsederdi.

    Hele bu tarz deniz ürünleri yemenin dinimizce uygun olmadığını öğrendikten sonra tamamen uzak duruyorum bu hayvanlardan istediği kadar lezzetli olsun.

    Ama ne olursa olsun bu şekilde öldürmek bana hoş gelmiyor.

    Bu arada2 Çin gezimde de köpek yiyenlere rastlamadım belli bir bölgede bazı kişiler yada grupların tükettiği bir şey sanırım. Ama yukarıdaki resimlerin çok benzeri bende de mevcut, resmen hamam böceklerini , çekirgeleri , akrepleri şişe diziyor , seçtikten sonra adana kebap tarzında atıyorsun ağzına, iğrenç ötesi bir şey resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 31 Mayıs 2012; 9:32:48 >




  • 17-18 yasina kadar hic yemedigimdem olsa gerek. Denedigimde hic sevmemistim. Cok yagli bir et yiyor gibi hissediyorum her seferinde ve pek hazetmiyorum.
  • Çok fena
  • Daha kötüsünü japonlar yapıyor canlı canlı ahtapotu yiyorlar bu nasıl bir insanlıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TBB

    8-9 yaşlarında bir çocukken alt komşumuzun kızının can hıraş bağırışları ile kapıyı çalmasına şahit olmuştuk.

    Babasının , pişirmek için tavaya (ya da kaynayan suya tam hatırlamıyorum) atıp can havliyle elini kıskaca alıp bırakmayan pavuryalardan kurtulması için babamdan pense vb ile yardım istiyordu.

    Hemen aşağıya koştuk, sene 1982 o zamana kadar (etrafta yiyen -pahalı olduğu için) bu tür deniz ürünleri de görmediğimden hiç unutmuyorum, gerçekten de hemen mutfağa koşmuştuk babam resmen komşumuzun parmaklarını kıskaçları ile koparacak derecede sıkmış zavallı hayvandan pense ile arkadaşını kurtarmıştı. Alt komşularımızın durumu o zamanlar oldukça iyiydi bu arada.

    Kırmızı kıpkırmızı pavurya idi söz konusu hayvan ve o zamandan beri bu tür hayvanlardan hem görüntü olarak iğrenirim hem de ''bu şekilde pişer onlar'' geyiğinden olsa gerek hep uzak dururum.

    Tadı güzelmiş ,olabilir, komuşumuz da sürekli yer rakısı ile eşlik ederdi ve lezzetli olduğundan bahsederdi.

    Hele bu tarz deniz ürünleri yemenin dinimizce uygun olmadığını öğrendikten sonra tamamen uzak duruyorum bu hayvanlardan istediği kadar lezzetli olsun.

    Ama ne olursa olsun bu şekilde öldürmek bana hoş gelmiyor.

    Bu arada2 Çin gezimde de köpek yiyenlere rastlamadım belli bir bölgede bazı kişiler yada grupların tükettiği bir şey sanırım. Ama yukarıdaki resimlerin çok benzeri bende de mevcut, resmen hamam böceklerini , çekirgeleri , akrepleri şişe diziyor , seçtikten sonra adana kebap tarzında atıyorsun ağzına, iğrenç ötesi bir şey resmen.

    Uygun olup olmadığını din değil din adına ilmihal yaptığını iddia edenler söylüyorlar.
    Aynı kişiler koç yumurtasının da yenmesini uygun bulmazlar. Halbu ki koç yumurtası 1001 derde deva.

    Çok yakında patlayan insan nüfusu karşısında yiyecek yetiştirilemeyip radikal çözümler bulunacak. Böcek yemek gibi. O durumda da istedikleri kadar dine uygun değil desinler, aç insanın dini olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 8 Haziran 2012; 9:52:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    quote:

    Orijinalden alıntı: TBB

    8-9 yaşlarında bir çocukken alt komşumuzun kızının can hıraş bağırışları ile kapıyı çalmasına şahit olmuştuk.

    Babasının , pişirmek için tavaya (ya da kaynayan suya tam hatırlamıyorum) atıp can havliyle elini kıskaca alıp bırakmayan pavuryalardan kurtulması için babamdan pense vb ile yardım istiyordu.

    Hemen aşağıya koştuk, sene 1982 o zamana kadar (etrafta yiyen -pahalı olduğu için) bu tür deniz ürünleri de görmediğimden hiç unutmuyorum, gerçekten de hemen mutfağa koşmuştuk babam resmen komşumuzun parmaklarını kıskaçları ile koparacak derecede sıkmış zavallı hayvandan pense ile arkadaşını kurtarmıştı. Alt komşularımızın durumu o zamanlar oldukça iyiydi bu arada.

    Kırmızı kıpkırmızı pavurya idi söz konusu hayvan ve o zamandan beri bu tür hayvanlardan hem görüntü olarak iğrenirim hem de ''bu şekilde pişer onlar'' geyiğinden olsa gerek hep uzak dururum.

    Tadı güzelmiş ,olabilir, komuşumuz da sürekli yer rakısı ile eşlik ederdi ve lezzetli olduğundan bahsederdi.

    Hele bu tarz deniz ürünleri yemenin dinimizce uygun olmadığını öğrendikten sonra tamamen uzak duruyorum bu hayvanlardan istediği kadar lezzetli olsun.

    Ama ne olursa olsun bu şekilde öldürmek bana hoş gelmiyor.

    Bu arada2 Çin gezimde de köpek yiyenlere rastlamadım belli bir bölgede bazı kişiler yada grupların tükettiği bir şey sanırım. Ama yukarıdaki resimlerin çok benzeri bende de mevcut, resmen hamam böceklerini , çekirgeleri , akrepleri şişe diziyor , seçtikten sonra adana kebap tarzında atıyorsun ağzına, iğrenç ötesi bir şey resmen.

    Uygun olup olmadığını din değil din adına ilmihal yaptığını iddia edenler söylüyorlar.
    Aynı kişiler koç yumurtasının da yenmesini uygun bulmazlar. Halbu ki koç yumurtası 1001 derde deva.

    Çok yakında patlayan insan nüfusu karşısında yiyecek yetiştirilemeyip radikal çözümler bulunacak. Böcek yemek gibi. O durumda da istedikleri kadar dine uygun değil desinler, aç insanın dini olmaz.

    Peki o zaman Koç yumurtası yemenin caiz olduğunu gösteren bir yorum söyleyin de biz cahil cühela kesimde öğrensin sayın Tuvnera..

    1001 derde devası olabilir ayrıca , dinen yenmesi sakıncalı ise yenmez , koç yumurtası neden yemiyoruz diye de kimsenin aklına gelmiyordur eminim.

    Zaten açlıktan ölecek bir halde bulunuyorsan ona bakarsan domuz eti de yenebilir, ancak zaruretin olması lazım.

    Koskoca Çin ülkesinde kusura bakmayın ama yemek için insanlar böcek yemeyi uygun görüyorlarsa bu yiyecek başka şeyleri olmadığından değildir dikkatinizi çekerim.

    Bu arada çekirge yemenin helal olduğunu belirtmem gerekiyor. Yersiniz yemezsiniz (şahsen ben yemem) ancak helaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 8 Haziran 2012; 12:35:55 >




  • Çekirge neden helaldir?Aklıma bir şüphe ile hemen Hicaz bölgesinde bolca bulunduklarından dolayıymış gibi görünüyor?
  • din bahane edilerek ilyonlarca hayvanın kesilmesi problem değil 2 ıstakozun canlı pişirilmesi mi problem?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G-ASTRONOM

    din bahane edilerek ilyonlarca hayvanın kesilmesi problem değil 2 ıstakozun canlı pişirilmesi mi problem?

    müslüman olmayanlar et yemiyormu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C2H5OH

    quote:

    Orijinalden alıntı: G-ASTRONOM

    din bahane edilerek ilyonlarca hayvanın kesilmesi problem değil 2 ıstakozun canlı pişirilmesi mi problem?

    müslüman olmayanlar et yemiyormu?

    Ya okuduğunu anlayamıyorsun, ya da kasti olarak onu çarpıtmaya çalışıyorsun. Ne demiş tekrar bakalım; "Din bahane edilerek milyonlarca hayvanın kesilmesi" demiş. Büyük küçük demeden yüzlerce hayvanı, bilen ya da işten hiç anlamayan milyonlarca adamın sırf "dini" olduğu için senelik bir ritüel, bir bayram haline getirip bunu kutlama havasında yapmasından, bundan keyif duymasından ve bunun garipsenmeyip de suya atılır atılmaz ölen ıstakozun mu sorun haline geldiğinden bahsediyor ki kesinlikle katılmaktayım.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.