Şimdi Ara

İşsizlik--üni okumak cok gereksizmis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Everythin is Bullshit'in 78.sayfasındaki "IS COLLEGE WORTH IT" bölümünün sadece ilk sayfasına bakmak yeterli. Diger kitaplarda da sadece önsöz veya ilk 1-2 sayfasına göz gezdirmek yeterli. Öyle saatler harcanacak birşey değil sen bunu başka sekilde anlıyorsan bu senin problemindir. Bu kitapların tümü ePub (Apple) veya PDF olarak ücretsiz bulunabiliyor, zengin ettiğimiz birileri yok.

>> sen madem o kadar kitap okudun,madem bilgilendin, adamın durumunda olsan ne yapardın onu söyle.
    Bunu konu sahibi bile bana sormuyorken sen neden bana soruyorsun ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 31 Ocak 2020; 13:53:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Galiba vizyonsuzum herkes yurtdışını düşün diyor. İktisat okumus biri ne yapar ne eder oralarda bilmiyorum araştırdım ama somut bir şey oluşmadı kafamda. Ama benim korkum İngilizce.. gerçekten kötü konuşuyorum taksim dayı gibi bişeyim. Geliştirmeye çalışıyorum online uygulamalarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: criminalminds

Tesekkür ederim bu arada, üşenmeyip yüklemissiniz hocam. Birkaçı dikkatimi çekti

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Bu kitaplardan sadece birkaç paragraf, birkaç cümle dahi bakmak üni (college) üzerine büyük resmi görmenizi sağlıyor. Nitekim o yüzden gönderdim; yaşadığımız problemlerin kaynağını bilmek açısından.

Galiba vizyonsuzum herkes yurtdışını düşün diyor. İktisat okumus biri ne yapar ne eder oralarda bilmiyorum araştırdım ama somut bir şey oluşmadı kafamda. Ama benim korkum İngilizce.. gerçekten kötü konuşuyorum taksim dayı gibi bişeyim. Geliştirmeye çalışıyorum online uygulamalarla
    12 sene İngilizce görüp bir şey ögrenemeyen birisinden ne köy ne kasaba olur kusura bakma. İşsiz kalman çok dogal.
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    Kpss den 90 üstü almak gerekiyor. Bazı müfettişlikler 95le kapadı bu yıl. Ondan sonra kurum sınavı ve mülakat. Kpssden düşük aldım hiçbir şeye yetmedi. İdari hakimlik, dışişleri bakanlığı sınavları vb. kpss istemeyen sınavları da geçemedim.

• bi işletme mezunu olarak işletme, iktisat, kamu yönetimi bu tarz bölümleri hep boş görmüşümdür. ben ticaret lisesi mezunuyum. işletmeyi lisans mezunu olmak için ve askerlik için bitirdim. eğer liseyi düz lise okuyup ta üniversiteyi işletme iktisat gibi bölümlerde okuyanların iş bulmaları çok zor. zaten üniversiteyi bitiriyorsunuz 22-24 yaş arasında hayata eksi ile başlıyorsunuz, bide elinizde meslek de yok, mağlum bide üni mezunu olunca iş beğenmeme bide maaş beğenmeme mevcut. ama şunu hiç sormuyorsunuz kendinize benim elimden ne iş geliyor? özel sektör için geçerli bu dediklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 31 Ocak 2020; 14:27:18 >
    orta sınıftan kim İngilizce konuşabiliyor kim iyice İngilizce öğrenmiş bu ülkede? Şartlar cok mu iyi? Sanki lisede deli gibi ygs kasmadık, vaktimiz vardı da keyfimizden öğrenmedik. Üniversitede anca grameri oturtuyor insanlar. Herkes Üsküdar Amerikana gidip İngilizce üstüne Fransızca şakıyamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criminalminds -- 31 Ocak 2020; 14:31:5 >

Kpss den 90 üstü almak gerekiyor. Bazı müfettişlikler 95le kapadı bu yıl. Ondan sonra kurum sınavı ve mülakat. Kpssden düşük aldım hiçbir şeye yetmedi. İdari hakimlik, dışişleri bakanlığı sınavları vb. kpss istemeyen sınavları da geçemedim.
    Anladım hocam, bende Gelir uzmanı yardımcısı olmak için KPSS'ye girmeyi düşünüyorum. KPSS en az 70 şartı var ama o yeterli olmuyor sanırım. 2017'de Ankara'dan işe alınan en düşük 79.5 almış kpss'den. Günceli bulamadım ama şimdi dediğiniz gibi 85-90 olmuştur.

orta sınıftan kim İngilizce konuşabiliyor kim iyice İngilizce öğrenmiş bu ülkede? Şartlar cok mu iyi? Sanki lisede deli gibi ygs kasmadık, vaktimiz vardı da keyfimizden öğrenmedik. Üniversitede anca grameri oturtuyor insanlar. Herkes Üsküdar Amerikana gidip İngilizce üstüne Fransızca şakıyamıyor.
    Düz liseye gittim. Ortaokulda su gibi konuşuyordum. Uzaylı gibi bakıyordu millet bana nasıl diye? Ama tabi biz armut piş agzıma düş stili çalışmadık 7-8 yaşında elimde sözlük kelime ögrenirdim ben oynadıgım oyunları anlayabileyim diye Şu an çevirmenim. Ama benim seni suçlamamam lazım. Lisede İngilizce Ögretmeni(!) ne bilmedigi kelmeleri ben söylüyordum. ODTÜ'de okuyup iş konuşmaya gelince iki kelimeyi bir araya getiremeyenleri biliyorum. Onu geç Mütercim tercümanlık bölümünde sınıfın yarısı lise seviyesinde bilmiyordu İngilizceyi Gramer bile yok adamda. Yani malzeme ortada. Çok da yadırgamamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 31 Ocak 2020; 14:40:45 >

• Bence fiyatı çok düşünmeden (tabi rencide edecek bir fiyat olmaması da önemli) öncelikle bir işe girmeye bakın. Tecrübe arttıkça özel sektörde o maaşlar da artıyor. Çok da stres yapacak bir durum değil bence özellikle işe girme şansı varken. Ben de 3 yıl boyunca aldığım maaşa söverek çalıştım ama gün geldi elle tutulur birşeyler almaya başladım. Önemli olan bir iş bulup da tecrübe kazanma şansı. Tecrübeli eleman zaten açıkta kalmıyor.

Okumayıp sanayiye verilseymişim mantığı bence çok yanlış. Birkaç yıl çalıştıktan sonra zaten okumayıp çalışsaydım 3-5 birikim yapardım dediğin birikimi birkaç ayda yaparsın. Diploma = Nitelikli iş ŞANSI! (yüksek kazanç) ama biraz sabır gerekiyor.

Bu sekilde bahaneler uretmekten vazgecmelisin. Ben de ingilizce iktisat mezunuyum, ilkokul - lise - universite devlette okudum. Oyle mezun oldugumda sadece grameri oturtmusum gibi bir durum yoktu, zaten 6 ay yurtdisinda yasamistim bile. Konu para bile degil Erasmus ile gidip devletten burs alarak kaldim sonucta.

1- mezun olmussun ama hangi isleri yapabilecegin hakkinda bile bilgin yok.
    2- ingilizce iktisattan mezun olmussun ama ingilizcem cok kotu diyorsun.
    3- konuyu detayli okumadim ama universite'de calisip herhangi bir meslek hakkinda tecrube sahibi oldugunu zannetmiyorum.

Bu durumda hangi isveren seni hangi pozisyonda neden ise alsin? Cok acil bir sekilde bahaneler uretmeyi birakip cozumlere odaklanmalisin.

1- Cok hizli sekilde ingilizceni ilerletmen lazim. Ben mezun oldugumda ingilizce yanina 2.bir yabanci dil katamadigim icin hala cok pismanim. kimse akici ingilizce konusup/anlayamayan calisani ise almiyor.
    2- Acilen hangi alanda calismak istedigini kesfedip ciddi seviyede kendini gelistirmeye baslamalisin. Ingilizce Iktisattan mezun oldugunda elinde hicbir meslegin olmuyor, bunu senin kazanman lazim. Forex'de ilerlemek istiyorsan dergilere abone olacaksin, tonla analist yazisi okuyacaksin, isi ise girmeden once ogreneceksin. Denetci - muhasebeci olmak istiyorsan acilen SMMM sinavina calismaya baslayacaksin. Ic denetci olacaksan acilen ic denetim ile ilgili herseyi ogreneceksin. Audit departmani disinda kimse seni is bilmeden ise almaz, staj yapmadan ise almaz. gec kalmissin bu konular icin ne yazik ki.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    yurt dışında yaşadığını mı sanıyorsun?

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Yukarda bi arkadaşın da bahsettiği gibi artık bankacılık, işletmecilik, muhasebebecilik işleri bilgisayar yazılımları tarafından yapılıyor. Bankacılık tümüyle dijital ortama kaydı, kredinizi bir yazılım hesaplıyor, kredibilitenizi ıkarıyor, bankacıya gerek yok. İşletmecilik ücretsiz Magento gibi e-Ticaret yazılımları ile yapılıyor, işletmeciye gerek yok. Bu yıl, e-arşiv uygulaması ile faturalar elektronik ortamda diretk maliyeye iletilmeye başlandı, muhasebeciye gerek yok. Aslında öğretmenlik, avukatlık, hakimlik gibi meslekler de bitmeye başladı. Adli davalar falan hep Internet üzerinden takip ediliyor geçen bi davaya gittim, mahkeme sonucunu duruşma salonundaki bir HP lazer yazıcıdan basıp verdiler! Öğretmenlik ise coktan bitti fakat ilan edilmedi, artık Internetten herkes herşeyi hem de cokd aha iyi öğreniyor. İsviçrede öğretmenler için copy&paste çalışanı deniliyor. Bu durum biraz keyif kaçırıcı olsa da başımızı kuma gömerek bi yere varamayız.

• Bir an önce işe gir 4 bin diye küçümseme yoksa işin biter

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • criminalminds C kullanıcısına yanıt
    Sac dokulmesinin dokuldukten sonra bir caresi yok. Cok dokulmeden durdurmana yarayabilecek iki ilac var ama ikisinide omrun boyunca kullanman lazim.

Agizdan gunde 1mg alinan Finasteride etken maddeli ilaclar ve gunde 2 defa bir sabah bir aksam kafaya surulen minoxidil etken maddeli topikal ilaclar. Ingilizcen varsa reddit r/tresless'tan arastir daha.
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    zibidi gonzales
    31 Ocak 2020 Cuma 16:03:30 (4617 mesaj)

0
    Bu kişi block listenizde. Bloğu kaldır

Hele hele bizim gibi Ortadoğu ulkelerinde tam kölelik

Zaten çalışanların %40 asgari maaşlı

Geri kalan da 3000-6000 arası maaş alıyor.

Az bir kesim 8000 ve üstü alıyor.

Para ticarette , ne adamlar gördüm ilkokul mezunu ama Mercedes e250 ile geziyor, Ne okumuşlar da gördüm albeaya biniyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.