Şimdi Ara

İSRAİLİ PROTESTO ETMEYECEK MİYİZ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef bizim almayacağımız 3-5 amerikan malıyla olacak iş değil bu.

İsraille yapılan milyar dolarlık askeri ihaleler, modernizasyon anlaşmaları var. Bununla birlikte israil ve abd stratejik ortağımız ve müttefiğimiz.(bunu ben demiyorum, gerçek bu, bu konuda tepkilerinizi bana değil ülkenin başındakilere iletiniz) Birine düşman olmak için önce onunla olan dostluğunuzu bozmanız gerekir. Tabii bu da yakın zamanda mümkün gözükmüyor.
    3 kuruşluk abd malı almayıp birşeyleri değiştirebiliceğimizi düşünmek yerine bunları düşünmek gerekir. Masum insanların katledilmesine tabii ki sonuna kadar karşıyım ama tavrımı abd malı almayarak koymam.
  • Öyle yorumlar yapmışsınız ki ben sanki israili haklı buluyorum. Onların toptan Allah belasını versin. Ama hiç bir şekilde barışa yanaşmayan 2 ülke var ortada. Orada son zamanlarda değil ilk din indiğinden beri savaş var. Ayrıca Filistin'e 3 yıldır ambargo var, ülkemizi kaç yıldır aynı insanlar yönetiyor? Birgün olsun çıkıp demez mi insan kardeşim sen ne yapıyorsun diye? Neyse konumuz bizim acizler değil.

Kesinlikle sivillerin aç susuz bırakılmasını ve hunharca öldürülmesini desteklemiyorum. Ama halkın seçtiği yönetim hiç bir suretle rahat durmuyor. Daha önceden terör örgütüyken şimdi yerel yöneticiler. Filistin devlet başkanı Hamas için ne diyor hiç duymadınız mı?

http://www.haberalemi.net/66863_Mahmud-Abbas-Hamas-i-sucladi.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: mromer911

yok birseyden haberiniz havaya konusuyosunuz

israil kuruldugu tarihten beri filistinle savaş içersinde

hadi onu gectim 6 aylık ateskes suresinde tam 180 kez ateskesi ihlal etti ve 40 tan fazla insanı öldurdu

bunun hamasla ne ilgisi var adamlar acık acık soykırım yapıyolar

hamas dediginin elinde 2 tane keleş var israilde nukleer fuzenin sayısı belli degil hamastan mı korkacak kendine haması mı tehtid olarak gorecek sanıyorsun sen

adamlar acıkca muslumanları ortadan kaldırıp ordaki tum topraklara sahip olmak istiyolar bu kadar basit

yahudiler israil ogulları kuran da lanetlenmiş ırktır ve öyle de kalacaklardır

Peki İsrail nasıl kuruldu, İsrail'in kurulmasında Filistin'in rolü nedir?

Bence olaya sadece Allah belanı versin İsrail çerçevesinden bakmayın. Orada İsrail değil de Misrail olsaydı bence değişen bir eşy olmazdı. Sonuçta savaşın temel nedeni ekonomik çıkarlar.

Ya da bugün ABD olmasa Irak, Vietnam, Afganistan, Körfez Savaşları olmayacak mıydı?

Emin olun ki Türkiye'nin de çıkarı gerektirse Türkiye de yapar bunları.

İnsanlığa sığıyor mu, hayır. Ama ne yazık ki devletler arası ilişkiler çok sert, düşenin dostu olmuyor.

Bu yüzden İsrail'e tepki göstermektense savaşa tepki gösterin. İsrail bugün yok olsa o boşluğu başka bir devlet doldurur. ABD çökse yerine süper güç olmak isteyen devletler hazır.

Bush doktirini denen şey uluslararası hukuku alt üst ediyor. Ha Bush olmasa Pusth olurdu, ABD olmasa Sikimiki Birleşik Devletleri olurdu, ama olurdu. Devletler çıkarları için her şeyi yaparlar, olay bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Maalesef bizim almayacağımız 3-5 amerikan malıyla olacak iş değil bu.

İsraille yapılan milyar dolarlık askeri ihaleler, modernizasyon anlaşmaları var. Bununla birlikte israil ve abd stratejik ortağımız ve müttefiğimiz.(bunu ben demiyorum, gerçek bu, bu konuda tepkilerinizi bana değil ülkenin başındakilere iletiniz) Birine düşman olmak için önce onunla olan dostluğunuzu bozmanız gerekir. Tabii bu da yakın zamanda mümkün gözükmüyor.
    3 kuruşluk abd malı almayıp birşeyleri değiştirebiliceğimizi düşünmek yerine bunları düşünmek gerekir. Masum insanların katledilmesine tabii ki sonuna kadar karşıyım ama tavrımı abd malı almayarak koymam.

hatirlatmaliyim ki italya boykotunda italya kopek gibi Fatih Terim i transfer etti ve ortami yumusatti. o 3 kurusluk mallari toplu tepki bir gelsinde gor bakalim neler oluyor. ayrica benden kazandiklari 1 kurusla bile kucucuk bebekleri olduruyorlarsa bundan sahsi olarak rahatsizlik duyarim.
  • quote:

bence yanlıs dusunuyosun kardesim buyuk adımları önce halk almalı devlete yetkiyi veren bazı seylerde ilk adımı atıp gerekirse devlete sesinin cokluguyla yaptırması gerekende yine halktır

bu yuzden halk miting yapar protesto gosterisi yapar kisimi maaşına zam ister kimisi insan hakları ister kimiside devletin bu politikasının degişmesini ister

aslında haklı oldugun yer ulkemizin devlet politikası yıllardır abd ve israille muttefik olmak ve buna zorunlu gibi bir durumumuz var hersey yazılıp anlatılmıyoda...

ama bence herseye ragmen elimizden geleni yapmalıyız hepimiz...
  • quote:

Nemrut; dağlar gibi “ateş”i yakmış. Hazreti İbrahim'i de içine atmış!..

Cayır cayır yanıyor odunlar!..

Aaa, o da ne.

Bir karga... Ağzında da bir “dal” parçası...

Uçuyor ateşe doğru.

Soruyorlar “karga”ya.

“Ateş, zaten volkan gibi!.. Bu senin gaganda taşıdığın dalın ne etkisi olacak ki?”

“Olsun” diyor karga:

“Maksat, düşmanlığım belli olsun!”

Sonra, bir güvercin.

Onun da, gagasında “bir damla su” var...

Uçuyor “ateş”in üzerine doğru.

Belli ki;

Ateşin üzerine dökecek!..

Ona da soruyorlar:

“Senin gaganda taşıdığın bir damlacık su, yanardağ gibi fokurdayan şu ateşi nasıl söndürür ki?”

“Olsun” diyor, güvercin.

“Dostluğumuz belli olsun!”
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Öyle yorumlar yapmışsınız ki ben sanki israili haklı buluyorum. Onların toptan Allah belasını versin. Ama hiç bir şekilde barışa yanaşmayan 2 ülke var ortada. Orada son zamanlarda değil ilk din indiğinden beri savaş var. Ayrıca Filistin'e 3 yıldır ambargo var, ülkemizi kaç yıldır aynı insanlar yönetiyor? Birgün olsun çıkıp demez mi insan kardeşim sen ne yapıyorsun diye? Neyse konumuz bizim acizler değil.

Kesinlikle sivillerin aç susuz bırakılmasını ve hunharca öldürülmesini desteklemiyorum. Ama halkın seçtiği yönetim hiç bir suretle rahat durmuyor. Daha önceden terör örgütüyken şimdi yerel yöneticiler. Filistin devlet başkanı Hamas için ne diyor hiç duymadınız mı?

http://www.haberalemi.net/66863_Mahmud-Abbas-Hamas-i-sucladi.htm

hala aynı şeyleri söylüyorsun

tek cümle sana açık ceza evinde yaşamak hoşuna gider miydi?

tabiki hamas bu şekilde hareket edecek adam gibi konuşmaktan anlamadıkları kesin gavurların
  • Bu arada birleşmiş milletler her zamanki gibi olayı sözde kınıyor ama bir yaptırım yok ortada. Güçlü yine güçlünün yanında. Maalesef dünya böyle acımasız. Almayacağım abd malının bunu değiştirebileceğini bilsem almam ama %0.00000001 bile katkısı olmayacak.
  • http://www.haberalemi.net/66863_Mahmud-Abbas-Hamas-i-sucladi.htm

Habere baktım.

Atatürk kurtuluş savaşını başlattı ve bu savaş başlayınca doğal olarak ecdadımız şehit oldu.Halbuki istanbul hükümeti kukla bir hükümet olup kefereye teslim olmayı düşünmüyormuydu ve hatta Atatürk ün idam emrini verdirmediler mi istanbul hükümetine kefereler.Bunu neden yaptılar halkı korkutmak için, bunu neden yaptılar halk savunmaya kalkmasın diye bunu niye yaptılar işgalleri sonucunda böyle bir direnişin olması sonucu ölecek olanların ölme sebebini Atatürk olarak göstermek için.Aynı senerya tarih tekerrür ediyor.İsrail işgal ediyor bebekleri öldürüyor kendini dünya önünde haklı saydırmak için kukla mahmud abbasa da bebekler hamas yüzünden ölüyor dedirtiyor.Bunu bile mi anlayamıyoruz acaba.....
  • Alın o zaman size hamasın kurtuluş savaşı. Gücü neydi, elindeki imkanı neydi? Küçücük bir yerde dünyanın belki de en güçlü 2. ordusuna karşı açtılar bu savaşı. Evet bizim dedelerimiz şehit oldu, hem de nicesi. Peki şu an Gazze'de kaç bebek öldü?

İşte düşüncesiz, mantıksız iş yaparsan sonuçlarına katlanırsın; olan da çoluğa çocuğa olur. Hamas düşünemedi mi bunlara savaş açarsak bizi diri diri yakarlar, kimse de birşey demez diye. Bilmiyor muydu, hiç başlarına gelmemiş miydi niceleri? Hamas bir seçim yaptı ve şimdi cezasını kundaktaki bebek çekiyor, olan biten bu.
  • @ joskun @polemik

israile tum dunyada tepki gosteren 2 ulke var diplomatik olarak biri iran biri bizim ulkemiz

ama @joskun siz tayyip erdoganın acıkmalarında buyuk ihtimalle tv kanalını degiştirdiginiz için simdiye kadar yapmıs oldugu yani bu 6 yıllık surecte hiç goremediniz demek

hatta israile gosterdigi buyuk tepkilerin ardından pkk buyuk bir saldırı duzenlemiş ardından istanbulda bombalar patlamıstı ve bunun basbakanın sert acıklamalarına israilin bir misillemesi olarak yorumlayan onlarca insan cıkmıstı tv de ama siz onları da zaplamıs olabilirsiniz...

@polemik

osmanlıda da yuzyıllarca cok buyuk guc vardı ve kime zulmetti ??

şu anda bir tek silah gucu abd ve israildemi? almanya fransa italya turkiye bu ulkelerde de yuksek silah gucu var ve kime zulmediyolar??

abd ve israil olmasa yerlerine baska ulkeler olacak onlar zulmedecek diyorsunuz ne kadar abzurtce bi dusunce bu?

savas her daim olmus ama savasın bir adabı ve standartı vardır 2 ulke savasırlar ve askerleriyle savasırlar halka karsı asker le degil

rusya gurcistana saldırdıgında tum dunya tepki gosterdi orantısız guc var diye cunku savas ahlakına aykırıdır orantısız guc

ama filistin israil olayında orantısız bile denmez cunku karsıda bir guc bile yok halk var ve halka bomba yagıyo ambargo uygulanıyo senelerdir

kimse sesini cıkarmıyo heleki sizin gibi dusunenler olduktan sonra sesin cıkmamasıda pek bi normal gorunuyo zaten
  • Hamas PKK vs.. gibi dinci bölücü (artık ne derseniz diyin her ülkeye göre farklı tipteler) örgütler İsrail Amerika gibi devletlerin amaçlarına zemin yaratmak için kullandıkları kuklalardır. Onlar olmazsa saldıramaz, öldüremez, hak iddia edemez.

O kuklaları kullanıp ortalığı kızıştıracakki haklı durumda gösterebilsin kendini. Dünyanın çivisi çıkmış yazık valla insan ne yapaağını şaşırıyor kendi ülkendeki dincileremi baksam bölücüleremi baksam israilin katliamınamı baksam bizim başımızdaki kuklalaramı baksam... Of of.
  • kimse düşüncesini söyleyemeyecek mi ya,bu nasıl bir düşünce tarzı. aslında aynı şeyleri söylüyoruz ancak bazıları sadece onların söylediği kelimelerle ifade edilmesini istiyorlar,gerçekten garip.
  • quote:

Alın o zaman size hamasın kurtuluş savaşı. Gücü neydi, elindeki imkanı neydi? Küçücük bir yerde dünyanın belki de en güçlü 2. ordusuna karşı açtılar bu savaşı. Evet bizim dedelerimiz şehit oldu, hem de nicesi. Peki şu an Gazze'de kaç bebek öldü?

İşte düşüncesiz, mantıksız iş yaparsan sonuçlarına katlanırsın; olan da çoluğa çocuğa olur. Hamas düşünemedi mi bunlara savaş açarsak bizi diri diri yakarlar, kimse de birşey demez diye. Bilmiyor muydu, hiç başlarına gelmemiş miydi niceleri? Hamas bir seçim yaptı ve şimdi cezasını kundaktaki bebek çekiyor, olan biten bu.

hala anlamıyorsun dimi hamas yarın tamamen teslim olsa bile israil durmayacak

israil 1940 yıllarda kuruldugundan beri filistine saldırıyo diyorum ozmnlar hamasmı vardı israile ilk savası onlar mı actı?

simdiye kadar yapılan yuzlerce kez ateskes i ihlal eden hep hamas mı oldu yoksa israilin bozmasına karsı hamas cvp mı verdi misilleme mi yaptı

azcık acın gozunu ya 3 kurusluk hamas yuzunden mi saldırıyo oraya israil?

yani sen insansın bir karıncayı kendine tehtid gorup hergun ona bir fiske atarmısın ya???

offf off diyorum zaten içim kac gundur sıkıntıda yuregim sızlyo birde kendi ulkemde böyle dusunen insanlar var rabbim herkese gormeyi gorupte idrak etmeyi nasip etsin ne deyim...
  • quote:

Alın o zaman size hamasın kurtuluş savaşı. Gücü neydi, elindeki imkanı neydi? Küçücük bir yerde dünyanın belki de en güçlü 2. ordusuna karşı açtılar bu savaşı. Evet bizim dedelerimiz şehit oldu, hem de nicesi. Peki şu an Gazze'de kaç bebek öldü?

İmzanıza Atatürk ün resmini koymuşunuz ama onun egemenlik anlayşını keşke yüreğinize koysaydınız daha iyi olurdu.Kurtuluş savaşında hiç mi bebekler ölmedi sanıyosunuz siz.Kefereler geçtikleri yerleri yakıp yıkmadılar mı.Çok mu dürüst savaştılar sanıyosunuz.Eğer tarihi tarih kitaplarındaki büyük taarruz ile düşman geri püskürtüldü diye yazdığında düşmanın sanki üzerine üflenmiş gibi sırt üstü düştüğünü mü sanıyosunuz.O düşman kaçarken kaç kadına tecavüz etti kaç bebeği öldürdü bunları tarih kitapları yazmaz ama yazmadı diye de olmadı anlamı çıkmaz.SAVAŞ eğer zalimlerle yapılırsa aklımıza gelemeyen neler olmuştur daha.
  • quote:

@ joskun @polemik

israile tum dunyada tepki gosteren 2 ulke var diplomatik olarak biri iran biri bizim ulkemiz

ama @joskun siz tayyip erdoganın acıkmalarında buyuk ihtimalle tv kanalını degiştirdiginiz için simdiye kadar yapmıs oldugu yani bu 6 yıllık surecte hiç goremediniz demek

hatta israile gosterdigi buyuk tepkilerin ardından pkk buyuk bir saldırı duzenlemiş ardından istanbulda bombalar patlamıstı ve bunun basbakanın sert acıklamalarına israilin bir misillemesi olarak yorumlayan onlarca insan cıkmıstı tv de ama siz onları da zaplamıs olabilirsiniz...

muhtemelen o sırada okulda ya da trafikteydim. ama televizyondaki açıklamaları genelde biz izliyoruz ve Türkçe olduğu için rahatça anlayabiliyoruz ama israilliler kendi dillerinde yazılmış notalardan anlayabilirler diye düşünüyorum.

üstteki yazdıklarıma eklemek istiyorum

benden yaptığınız alıntıları okudum sinirim tepeme vurdu. siz beni afedersiniz ama kı.ınızla mı anlamaya çalışıyosunuz kardeşim?

israili haklı bulan mı var?

savaşı haklı bulan mı var?

bu kadar insanın öldürülmesini haklı bulan mı var?

kendiniz benim hakkımda bir profil oluşturmuşsunuz ha babam saldırıyosunuz. başlarım böyle işe adamın asabını bozmayın.

ne sıkıyosunuz anlamadım ki? oturun dua edin işte başka yapılabilecek bişey varsa bize de söyleyin yapalım, tamam boykot edelim. ama rahat durmayan herifler her zaman için acı çekerler.

biz 60larda filistinde israillilere kurşun sıkan denizlerin çocuklarıyız. bana direniş anlatmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 4 Ocak 2009; 14:40:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

quote:

hatirlatmaliyim ki italya boykotunda italya kopek gibi Fatih Terim i transfer etti ve ortami yumusatti. o 3 kurusluk mallari toplu tepki bir gelsinde gor bakalim neler oluyor. ayrica benden kazandiklari 1 kurusla bile kucucuk bebekleri olduruyorlarsa bundan sahsi olarak rahatsizlik duyarim.

İtalya boykotunda devlet olarak tavır alınması sonuç getirdi. Askeri anlaşmalar, ekonomik işbirlikleri askıya alındı. Böyle sonuç alındı. Halkın 3-5 tane italyan malı almamasının farkına bile vardığını zannetmiyorum italya'nın. Tabii italya'nın kulağının bazı güçler (kim olduğunu biliyorsunuz) tarafından çekilmesi sonuç getirdi diyenler de var.

Neyse sonuç olarak ben cebimi düşüneceğim. En kaliteli ve en ucuz malı alırım hangi ülkede üretildiğine bakmaksızın. Çünkü bugün bir malı amerikan diye almazsın, atıyorum gider alman diye opel alırsın ama yine amerikanın ve daha birçok ülkenin cebine para girer. Amerikan diye coca cola almazsın ama bursa'daki fabrika zarar eder.

Global dünya'da bu böyle. Bir maldan o kadar çok kazanan ülke var ki... Neyin nerede üretildiği, kimlerin ürettiği, kimlerin kazandığı belli değil.
  • ARKADASLAR BURADA KİM SUÇLU TARTIŞMASI YAPMANIN BİR ANLAMI YOK
    SONUÇTA ORTADA DİREK OLARAK HALKIN ZARAR GÖRDÜĞÜ BİR DURUM VAR

BURDA BELA OKUMANINDA BİR ANLAMI YOK

NE YAPABİLİYORSAK BU KONUDA FİKİR BELİRTELİM

KENDİ ÇAPIMIZDA ÜRÜNLERİNİ ALMAYALIM (BİR ARKADAŞIMIZ LİSTE VERSİN MESELA KISACA)

YADA ZARAR GÖREN HALKIN YARALARINI SARMAK İÇİN YAPILAN BİLDİĞİNİZ BİR YARDIM KAMPANYASI VARSA LİNKİNİ YADA HESAP NUMARALARINI VERİN YARDIM ETMEK İSTEYEN DUYARLI ARKADAŞLARIMIZA KOLAYLIK OLSUN

BURDA BİRBİRİMİZE KİM SUÇLU SORUNUSU SORMAK YERİNE ORADAKİ KARDEŞLERİMİZİN YARALARI NASIL SARILIR BİZLERE DÜŞENLER NELERDİR BUNLARI TARTIŞALIM KENDİMİZDE DUA EDELİM
  • quote:

@polemik

osmanlıda da yuzyıllarca cok buyuk guc vardı ve kime zulmetti ??

şu anda bir tek silah gucu abd ve israildemi? almanya fransa italya turkiye bu ulkelerde de yuksek silah gucu var ve kime zulmediyolar??

abd ve israil olmasa yerlerine baska ulkeler olacak onlar zulmedecek diyorsunuz ne kadar abzurtce bi dusunce bu?

savas her daim olmus ama savasın bir adabı ve standartı vardır 2 ulke savasırlar ve askerleriyle savasırlar halka karsı asker le degil

rusya gurcistana saldırdıgında tum dunya tepki gosterdi orantısız guc var diye cunku savas ahlakına aykırıdır orantısız guc

ama filistin israil olayında orantısız bile denmez cunku karsıda bir guc bile yok halk var ve halka bomba yagıyo ambargo uygulanıyo senelerdir

kimse sesini cıkarmıyo heleki sizin gibi dusunenler olduktan sonra sesin cıkmamasıda pek bi normal gorunuyo zaten

Öncelikle düzelteyim, orantısız güç ahlaka değil hukuka aykırıdır, burada bir yanlış anlaşılma olmasın.

Ben açıkçası tarih kitaplarımızdan öğrendiğim Osmanlı'ya tam olarak inanmıyorum. Asla demiyorum ki Osmanlı zulmetti, ama ben Osmanlı'nın da sütten çıkmış ak kaşık olduğuna inanmıyorum. Bir de Osmanlı bünyesinde yaşayan toplulukların tarihçilerine sormak gerek, neyse bu ayrı bir konu.

Benim yazdıklarımdan İsrail'in yaptığı şeyin doğru olduğu gibi bir sonuç çıkarmışsın sanırım ama İsrail'in yaptıklarını doğru bulanların insan haklarından haberi yok demektir, asla da İsrail'in yaptıklarını doğru bulmuyorum.

Ama ne yazık ki devletler arası ilişkiler çok acımasız. Savaşlar kolayına bitmez.

1. Dünya Savaşından sonra Cemiyet-i Akvam kuruldu barışı sağlamak için, sonuç: 2. Dünya Savaşı.

Şimdi de Birleşmiş Milletler var. Sonucu hep birlikte görüyoruz. Savaşlar (hatta savaş modern uluslararası hukuk doktrinine göre doğru değil, silahlı çatışma olarak literatürde yer alıyor çünkü uluslararası hukukta savaş yasağı var) bitmeyecek kolayına ne yazık ki.

Ben de senin yazdıklarından şöyle bir anlam çıkarıyorum: ABD ve İsrail, hatta bunlara İngiltere'yi de ekleyelim, dünyada silahlı çatışma kalmayacak mı? Her şey toz pembe mi olacak?

Bir de İsrail'in kuruluşunda Filistin'in etkisinden bahsetmedin.
  • Kul Sıkışmayınca Hızır Yetişmez.

Şafağın en yakın olduğu zaman, gecenin en karanlık olduğu andır.

Allah inanlarla beraberdir.

Sabır...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.