Şimdi Ara

Isparta'da düşen uçaktaki bilimadamları!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerikada meydana gelen bir uçak kazasının bakım ihmallerinden(parasal kaygılar sonucu) kaynaklanan bir kaza olduğu ortaya çıkmıştı.uçaklar ile ilgili ciddi iddialar var.şirket ile ilgili iddialar var.bunların araştırılması
    gerekir.şoruşturmaların sonucu bakalım ne çıkacak.bu kadar iddia varken ölenlerin yakınlarına çok önemli
    bir şey düşüyor.biraraya gelerek bu işin peşine düşmeleri.
  • Bir şey sormak istiyorum karakutu çözümlemelerinin Türkiyede yapılamadığı ve yurt dışına (Amerika) gönderilerek çözdürüldüğü söyleniyor bu gerçekten böyle mi?
  • Evet doğru.prosedürü nedir bilmiyorum ama uluslararası yetkili bir havacılık kuruluşu olabilir bu çözümlemeyi yapan.
    quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

Bir şey sormak istiyorum karakutu çözümlemelerinin Türkiyede yapılamadığı ve yurt dışına (Amerika) gönderilerek çözdürüldüğü söyleniyor bu gerçekten böyle mi?

• Allah rahmet eylesin :(
  • Madem bu kadar önemli kişiler neden korumasız dolaşıyorlar?
  • Üzücü bir kaza. Çok değerli bilim insanlarını kaybettik. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin.
  • komplo olayını en sona atın.uçakta bir imalat hatası varmı?
    pilot hatası varmı,havaalanında bir eksiklik var mı?hava alanında aletli iniş yokmuş zaten.
    uçağın bakımları yapılıyormu?işte burası önemli.uçağın bağlı olduğu şirket bir zamanlar zor durumda
    kalmış.o zamanlar neler oldu?bakım yapıldı deniyor.fakat nasıl yapıldı?kim yaptı?
    ortada 57 kişinin sönmüş hayatı var.
  • "Son derece kuşku uyandırıcı bir uçak kazası oldu önceki gün.

Kazaların oluşması için bazı koşullar vardır. Bunların hiçbirisi var olmadığı halde kaza olması tuhaftı.

Hafta içinde ziyaretine gittiğim THY Genel Müdürü sayın Temel Kotil’e hem mesleki bilgi olarak hem de konum gereği en iyi bildiği uçuş güvenliği konusunu sorduk.

Sayın Kotil, bana uçuşlarda kaza riskinin bir buçuk milyon uçuşta bir oranında olduğunu söyledi. Anlaşılacağı üzere hayli düşük bir risk var. THY’nin uyduğu ve uluslararası düzeyde de övgü almış kriterlere dikkat edildiğinde uçuşlarda risk olması ihtimali hayli düşük.

Atlasjet’in düştüğü sabah, kaza olması için gerekli olabilecek şartlardan hemen hiçbir tanesi yoktu.

Kontrollerin ve hazırlıkların nasıl sıkı tutulduğunu gösterebilmek açısından yine Sayın Kotil’den dinlediğimiz şu bilgileri de aktarayım:

Pilotları en çok korkutan durum her şeyin normal gözüktüğü iniş durumunda uçağın piste dokunmasından hemen önce motorlardan bir tanesinin susmasıymış. Bu durumda uçağın kontrolü çok zorlaşırmış ve tepeteklak dönmesi ihtimali bile varmış.

THY, bu durumda bile riskleri minimize etmek için uluslararası kriterde olan şu uygulamayı yapıyormuş: Kendi pilotlarını tabi tuttuğu periyodik eğitimlerde, simülatörlerinde son iniş anında motorlardan bir tanesinin durması senaryosunu programlıyorlarmış. Bu eğitimi başarıyla geçemeyen pilotlar uçuştan men ediliyormuş.

Ya işte böyle... Pilot olmak işte bu yüzden zor. THY olmak da yine bu nedenden zor.

Yani diyeceğim; pilotlar yeterince deneyimli ve eğitimli, teknik bakım doğru, dış koşullar da müsait olduğu takdirde uçakla seyahat dünyanın en güvenli işlerinden bir tanesi.

Detayları bilmiyoruz ama Atlasjet pilotlarının da aynı eğitimden geçtiklerini tahmin ediyoruz.

Teknik bakım şimdilik ortaya çıkan raporlara göre tamam ve hava şartları da iyi.

Yani düşmek için ortada neden yok.

Bu durumda bizde zaten var olan hayli kuvvetli komplo teorisyeni yanın ortaya çıkmaması için bir neden de yok.

Komplo teorilerini saçmalamak olarak nitelendiren insanlar yazının bundan sonrasını okumayabilir.

Bazı ülkelerin elinde uçaklara dışarıdan müdahale teknolojisi var. Bu müdahale ise yönetimi pilotun elinden alıp uçağı dışarıdan yönlendirmek anlamına geliyor.

Bu teknoloji 11 Eylül saldırısında kullanıldı. Denenmesi ise daha önce New York ve New Foundland üzerinde iki uçağın düşürülmesindeydi.

Anlayacağınız o sabaha karşı düşen uçağın Atlasjet olması tamamen tesadüftü.

O uçuşun sonu hangi şirket hangi uçak olursa olsun böyle olacaktı.

Çünkü Türkiye’nin geleceği açısından çok ama çok önemli olan altı bilim adamı da o uçaktaydı ve bir kaza ile önemli bir proje ortadan kaldırıldı.

Kim neden yapar bu işi, bilemeyiz. Bu sorunun cevabı bizi aşar. Komplo teorisyenleri böyle meselelerde sadece fantezi kurabilir. Ayrıca korkaktırlar da... İstemeden gerçeği buluverirsek diye korkarlar.

Öyle ya; operasyon yapacağım diye 51 de masum insanı bir anda harcayıp onlara da operasyon zayiatı ile bakan bir düşünceyle uğraşmak o kadar kolay değil.

‘Karakutuyu çözelim meseleyi anlarız’ diye bekleyenler bence hiç beklemesin. Olağandışı bir şey duymayacaklar. Belki sadece pilotların ‘kontrolü kaçırdık’ son sözleri kayıtta olabilir.

Bu olay üzerine Dan Brown bence bir kitap yazsın. Çünkü o da konu sıkıntısı çekiyor bu ara.

Ben, -Ayn Rand’in kulağı çınlasın-komplonun adını ‘ATLAS silkindi’ diye koyarken bile korktum ya istemeden doğru bir şey söyledim diye.

Hani ‘Akbabanın 3 Günü’ adlı istemeden doğru bir operasyonu bulan kitap okuyucunun başına gelenler benim de başıma gelir mi diye endişelendim."

Akşam / Serdar Turgut

• Kaza için gerekli şartlar ne demek? Az önce bir belgeselde izledim. Pilotlar kabin basınç ayarı düğmesini yanlışlıkla otomatikten "elle kontrole" getirdikleri için düşen bir uçağı anlatıyordu. Düşünün uçaktaki yüzlerce düğmeden sadece bir tanesinde bir hata bile uçağın düşmesine sebep olabiliyor. İşin içinde insan ve makina faktörü olduğu sürece herşey olabilir. O yüzden hava güzeldi kaza imkansız demek çok saçma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

tamam ya sen çözmüşsün bütün dünyayı , ayrıca karadeniz in uranyum yatağı olduğunu bi istihbarat, bi de sen biliyosun. bravo.

ben daha da bişey yazmıyorum bu konuda. yok yanlış anlamayın fikrim değiştiğinden değil, burda kaybettiğim zaman bi daha hiç geri gelmiycek o bakımdan.

peki kimsenin dünyayı çözdüğünü kabul etmiyosun da sen mi çözdün dünyayı.. çözmediysen nerden biliyosun boyle olmadığını yada en azından olamayacağını?..
  • quote:

Orjinalden alıntı: desci

quote:

tamam ya sen çözmüşsün bütün dünyayı , ayrıca karadeniz in uranyum yatağı olduğunu bi istihbarat, bi de sen biliyosun. bravo.

ben daha da bişey yazmıyorum bu konuda. yok yanlış anlamayın fikrim değiştiğinden değil, burda kaybettiğim zaman bi daha hiç geri gelmiycek o bakımdan.

peki kimsenin dünyayı çözdüğünü kabul etmiyosun da sen mi çözdün dünyayı.. çözmediysen nerden biliyosun boyle olmadığını yada en azından olamayacağını?..

Dünyayı çözdüğünü iddia eden ispatla yükümlüdür.Öyle olup olmadığını ispatla yükümlü olan ,iddia sahibidir.Ben siz yalancısınız desem ;siz mi iddia ya ispatla yükümlüsünüz ben mi?Herkes afaki konuşabilir.Mesela ben sizi "boş" konuşmakla itham edebilirim.Ama iddia mı ispatla yükümlüyüm.Eğer her iddia sahibi haklı olsa; yalanın dibi bulunamazdı :)

Saygılarımla,

• o zaman kimsenin dunyayı çözmemiş oldugunu idda etmek de afakidir.. hatta ilgili önermeye ters kalır eğer kendinin dunyayı çözdüğünü kabul etmiyosa.. ha kendinin dünyayı çözdüğünü kabul ediyosa ben zaten kendisini burdan selam ederim o kadar.. arkadaş bunların komplo teorisi olmadıgını gerçek olabileceğini soylemiş.. biri de cıkıp hayır oyle değil sen dünyayı mı çözdün demiş.. şimdi bi iddaa var, iddaa yı destekleyen bilgiler verilmiş.. biri de cıkmıs yok oyle değil demiş.. hangisi afaki
  • Sabotaj iddiaları, bence, gündem bulamayan medyanın her büyük kazada yaptığı çığırtkanlıktan başka bir şey değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bitter

Sabotaj iddiaları, bence, gündem bulamayan medyanın her büyük kazada yaptığı çığırtkanlıktan başka bir şey değildir.

Medya için gündem, bol merak etmeyin. Hiç bir şey bulamasalar, ABD'deki bir adamın kulağından süt çıkartmasını haber yaparlar. Mevzu medya değil. Medya kimin elindeyse onun sözünü dinler.

Mevzu Türkiye'nin bir şekilde, her defasında önünün tıkanmaya çalışılmasıdır. 1945'den beri Türkiye'nin bir rahat günü var mı acaba? Tesadüfe bakın; 1945. İşte biz söyleyince, dünyayı çözmüş oluyoruz. Neyse, tatlı uykular...
  • Hala uyku filan diyorsun. Sanki ölen bilimadamları 3-5 kere nobel alıcak kadar önemli ve kilit kişilerdi. Tamam yetişmiş her beyin bu ülke için çok önemlidir ama bu kişilerin çalıştıkları gibi bilimsel projeleri bitirmek için 3-5 bilim adamını ortadan kaldırmak yetmez. Böyle araştırmalar onlarca kişinin çalıştığı araştırma grupları tarafından yürütülür.

Ayrıca tek bir parçacık hızlandırıcı kurulsa Türkiye şahlanıp durdurulamaz hale mi glecek? İTÜ'de onlarca yıldır nükleer araştırma reaktörü var ama radyoaktif teknoloji konusunda elle tutulur birşeyimiz var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Hala uyku filan diyorsun. Sanki ölen bilimadamları 3-5 kere nobel alıcak kadar önemli ve kilit kişilerdi. Tamam yetişmiş her beyin bu ülke için çok önemlidir ama bu kişilerin çalıştıkları gibi bilimsel projeleri bitirmek için 3-5 bilim adamını ortadan kaldırmak yetmez. Böyle araştırmalar onlarca kişinin çalıştığı araştırma grupları tarafından yürütülür.

Ayrıca tek bir parçacık hızlandırıcı kurulsa Türkiye şahlanıp durdurulamaz hale mi glecek? İTÜ'de onlarca yıldır nükleer araştırma reaktörü var ama radyoaktif teknoloji konusunda elle tutulur birşeyimiz var mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_19363546/tm.htm#19391477

İyi oku. Sonra yorum yaz. Yine böyle düşünüyorsan sadece "tamam ya, dünyayı çözmüşsün sen" diyip işin içinden çıkabilirsin...

• Vasago arkadaş güzel bir noktaya işaret buyurmuşlar katılıyorum ben ce pilotaj hatasından kaynaklı bir durum ortaya çıkacak ve bu yazılanlar tamamen senaryo olarak kalacak Allah ölen tüm kardeşlerimize rahmet eylesin dileğimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata orkun -- 7 Aralık 2007; 0:29:09 >
  • İyi okudum ve ona göre yorum yazdım.

Öncelikle uranyum yerine toryum ile çalışan nükleer santral, nükleer atık üretmiyor değil. Sadece daha az nükleer atık üretiyor. Ayrıca söylediğinin aksine toryum reaktörlerinden çıkacak atıkların nükleer silah haline getirilebilme potansiyalleri daha düşük. Daha sonra bu toryum reaktörleri konusunda bir tek CERN de mi çalışılıyor sanıyorsun? Hindistan bile bir prototip reaktör kurmayı planlıyordu hatta kurmuş bile olabilir. Ayrıca CERN'de çalışan Türk bilim adamı toryum reaktörü geliştirse ne olacak ben onu anlamış değilim. CERN Türk hükümetine gelip "yav sizin ülkeninizin bir evladı bu projede çalıştı çok yardımcı oldu alın buyurun toryum reaktör teknolojisi emrinize amadedir" mi diyecekler?

Kendi yazdıklarınızı mutlak doğrular olarak bizlere kabul ettirmeye çalışmadan önce biraz araştırın bence. Google'a girin "thorium reactor" yazın okuyun neymiş ne değilmiş. Sizin dediğiniz gibi mucizevi birşeymiymiş yoksa sadece daha güvenli ve daha temiz bir nükleer teknolojimiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasago -- 7 Aralık 2007; 0:48:58 >

• Tabi tabi. Ben sallıyorum devamlı zaten. İyi oku diyorum, yine iki cümle üzerinden resmen ahkam kesiyorsunuz. Şimdi de toryum'a takmış. Lacrima haklıydı;

quote:

• Bana ahkam kesiyorsun diyorsun ama ben kaynağı ve dayanağı olan şeyler yazıyorum. Aksini idda ediyorsan sende birşeyler yaz. Toryumun Türkiyeyi kurtarabileceğini göster. Deniz altından uranyum çıkartmanın petrol çıkartma maskesi altında yürütülebileceğini ispatla. Çünkü uranyum öyle kömür gibi damarlar şeklinde bulunabilen bir element değil. Toprakta eser miktarda bulunan bir madde. Yani 1 ton toprağı işlersin ve elde ettiğin uranyum gramlarla ifade edilir. Bu yüzden deniz altından binlerce ton toprak çıkartman ve bunu karadaki bir işleme tesisine sevk etmen gerekir. Aksi bir teknolojiyi biliyorsan yaz'ki bizde birşeyler öğrenelim. Sonra sen bu bilgileri nereden edindin. Madem ruslar ve MİT bunu saklamak için o kadar çaba harcıyor sen nasıl öğrendin? Bir kaynaktan edindiysen o kaynak hala hayata mı? Çünkü böyle birşey gerçekten varsa ve bu kadar gizli ise bunu açığa çıkartanın hala hayatta olması çok büyük bir şans olur.

Ayrıca "takmışsın 2 cümleye" demişsinde bana okumamı söylediğin yazının 2 paragrafı toryum hakkında.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.