Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
590.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar adım onur koç bende iç güvenilk eğitim ve tab.40.p.eğt.k.lığı.p 101.p avcı eri oldum burdaki durumum ne olur bilen varsa yazsın hayırlısı ile gidip geleceğiz kimsenin kuşkusu olmasın herkeze hayırlı teskereler orda görüşmek üzere allaha emanet olun
  • Arkadaşlar benim erkek arkadaşım acemi birlikte Isparta 40. piyade er eğitim komutanlığı'na avcı olarak düştü. Avcının görevi nedir bilen varmı, bir de 5 6 tane dövmesi var, dövmeli olanlara ne yaptırıyorlar? Orada tanıdık bir uzman çavuş varmış tanıdık olması işine yarar mı? Cevap verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccc16

Arkadaşlar benim erkek arkadaşım acemi birlikte Isparta 40. piyade er eğitim komutanlığı'na avcı olarak düştü. Avcının görevi nedir bilen varmı, bir de 5 6 tane dövmesi var, dövmeli olanlara ne yaptırıyorlar? Orada tanıdık bir uzman çavuş varmış tanıdık olması işine yarar mı? Cevap verebilirseniz sevinirim.

Avcı eri bildiğin asker ekstra bi görevi yok.
    Dövme sorun olmaz rehberlik danışma mekezine gönderirler piskopat ayağına yatmasın fena öperler.
    uzmanın pek faydası olmaz arkadaşının komutanı ile tanıdık veya devresi değilse pek işine yaramaz.
  • isparta40.piyade eğitim alayı ic güvenlik eğitim ve tatbikat merkeez komlutnlaığı ... düsen arkadaslara geçmis olsun... gideceniz yer ya GÜNEY DOĞU YADA DOĞU ANADOLUDUR...
  • refize olmanın ne gibi faydaları var? refize olanların da hepsi doğuya mı düşüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccc16

refize olmanın ne gibi faydaları var? refize olanların da hepsi doğuya mı düşüyor?

eskiden onları başka illere gönderiyorlardı 30 günde acemilikleri bitiyordu ama şimdi ıspartada kalıyorlar eğitimleri biraz daha hafif geçeblir sonuçta aynı geminin yolcuları.
  • usta birliğinde refize olanlar ıspartadamı kalıyorlar? Erkek arkım 3. birlik 3. tabura düşmüş refize taburu oluomuş 3. tabur.
    Bide madde bağımlısı olarak göstermiş kendisini doğrumu yapmış yanlışmı bilmiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar

Kardeşim 90/2 24 mayıs ta teslim oldu ısparta 40.piyade alayına. Görevi mayın dedektörü operatörüymüş. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Forumdan öğrendiğim kadarıyla eğitimi 4 hafta yani daha uzun sürüyormuş. Peki başka zorluğu var mı? Nasıl bir görev? Mayın dedektörü operatörü olmak iyi mi, kötü mü?aceme birliginden snra orda kalırmı veya ne tarafa gider bir bilgisi olan var mı acaba?bütün asker ve asker yakınlarına rabbim bol sabırlar versin.
  • meraba,
    benim de nişanlım acemiliğini ıspartada yaptı. o da mayıncı. evet 4 hafta eğitim alıyolar. mayın eğitimleri ağır olmuyo, intikaller çok zor o da hepsi için geçerli zaten. nişanlım şuan şırnak/besta da. mayıncı olmanın en büyük sıkıntısı şu oldu: nişanlımı bestadaki tabur komutanı postası olarak seçti fakat mayıncı olduğunu öğrenince ayıramadı koldan, yeri doldurulamayacak bi branşmış çünkü. buna üzülmüştük. 2-3 haftalığına dağa gidiyolar, mevziye. 12 saat nöbette oluyolar. mayıncılar bi de yol emniyetine, araziye mayın aramaya gidiyo hergün. bu açıdan zorlukları var yani. ayrıca en kötüsü de, ıspartada aldıkları eğitimi pratikte uygulatmıyolarmış. yani mayıncının mayın arayarak yavaş ilerlemesi gerekiyoken acele ettiriyomuş komutan ve hızlı bi şekilde ilerliyolarmış. şunu da belirteyim, dağda askerlerin ayağının yarasından, sırtındaki yükün ağırlığından, yorgunluktan canını falan düşündüğü yokmuş. hatta ölsek de kurtulsak diyenler varmış. inanın tüm zorluklarına rağmen ıspartayı mumla arıyorlar. en azından çarşıları vardı, burda 7/24 görevdeler. telefon konusunda da sakkın umutlanmayın, çok sıkı tutuyolar emniyet açısından. bizimkilerin teli var ama kullanamıyolar, komutan izin verirse (saolsun veriyo) onun telini alıp haberdar ediyolar durumlarından o kadar. askerlerimiz Allah'a emanet olsun, sevenlerine de Allah sabır versin. ÇOK ZOR!

• arkadaşlar öncelikle herkese çok slm.ben acemiliğimi 1988/2 tertip olarak ısparta 40.piyade alayında yaptım.ihtisasım mayın dedektör ve operatör çavuşuydum.bölükler 4 takımdan oluşur.takımlardan refüze olarak ayrılanlar olur.daha sonra tim oluşur.arkadaşlar timde en zor görevi olanlar, mayın dedektörcü,mg3 nişancısı,havancı,bixci,sıhiyeci,roket atar nışancısıdır.diğer saymadıklarım usta birliklerinde timden ayrılıp karargah bölüğünde kalabiliyor.karargah bölüğünde kalanlar rahat ediyolar.yani operasyon,pusu ve yol emniyeti gibi görevlere gitmiyolar.benim usta birliğim trabzon çıkmıştı tim olarak.çok sevinmiştik ama trabzon kaydırma birlikmiş.1 hafta trabzonda kaldıktan sonra şırnak besta derelere gittik.allah kimseyi kaydırma birliklerine düşürmesin.çünkü çok zor.koğuşun yok yemekhanenen yok banyon yok.çadırda veya konteynırda kalıyosun.Isparta da yemin töreninden sonra intikaller başlar.gece yürüyüşleri başlar.biraz zordur.Mayın dedektörcü arkadaşları kesinlikle usta birliğinde timden ayırmıyolar.

Arkadaşlar benden bu kadar merak ettiğiniz birşey olursa sorabilirsiniz.
    Allah asker yolu bekleyenlerin yardımcısı olsun.Dualarımız onlarla!!!!

• selamün aleyküm arkadaşlar.benim birkaç sorum olacak.ben 1986 doğumluyum fakat okul,üniw filan derken hala askere gitmedik üniwde.bitmedi yarıda bıraktık askere gitmeye karar verdim ve birliğim iç güvenlik.eğt.ve tatb.mrk.40.p.eğt.a.2.p.eğtm.tb.2.bl-ISPARTA die yazıyor.geçen sene yani mayıs 2009 da askere gitmem gerekirken kalp ritim bozukluğum nedeniyle istanbul kadıkoy gata tarafından 1 yıl sevk geciktirmesi verildi.bu süre içerisinde kalp ritim bozukluğu hastalığımın tedavisini yaptırmam gerektiğini söylediler ve istanbul üniw.çapa tıp fakültesince kalp operasyonu geçirdim diğer adıyla (ABLASYON).fakat operasyondan 1 ay sonra kalp ritim bozukluğu tekrar baş gösterdi ve biçok uzamana gözüktüğümde tekrar bir operasyon daha geçirmemi söylediler.2.operasyonumu gata dan alb.doç.dr.ata kırılmaz tarafınfan özel yeditepe üniw hastanesinde yapıldı.şuanda kalp ritim bozukluğum yok fakat arada bir tekleme oluyor kalbimde.1 sene m doldu şuanda ısparta da olmam gerekiyor fakat gata beni tekrar kontrolden geçiriyor.buyuk bir ihtimal pazartesi.07.06.2010 tarihinde sonucu acıklanır.şayet ıspartaya gidersem benim akibetim ne olur?refüze durumum ne olur?ayrıca Hepatit B taşıyıcısıyım.bilgilendirirseniz sevinirim.

• 3. tabur ne taburu oluyo arkadaşlar?
  • bakın kardeslerım ıspartayı aranızda en ıyı ben bılırım ıyı dınleyın benı ben 2. komando taburu 3. komando bolugundeydım muhtesem bır yer refuze olmak ıstıyorsanız kesınlıkle kolunuzda cızık amelıyat dovme ve benzerı seyler olması lazım ayrıca sıze kagıt doldurttururlar kısıles bılgı formu en az 1 sıkkı evet olarak ısaretleyın antalya yada amasyaya gıdersenız yasadınız amasya degılde antalya cok daha keyıflı olur sonrasında kesınlıkle ya kıbrıs yada ıstanbula gıdersınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: k000ray

bakın kardeslerım ıspartayı aranızda en ıyı ben bılırım ıyı dınleyın benı ben 2. komando taburu 3. komando bolugundeydım muhtesem bır yer refuze olmak ıstıyorsanız kesınlıkle kolunuzda cızık amelıyat dovme ve benzerı seyler olması lazım ayrıca sıze kagıt doldurttururlar kısıles bılgı formu en az 1 sıkkı evet olarak ısaretleyın antalya yada amasyaya gıdersenız yasadınız amasya degılde antalya cok daha keyıflı olur sonrasında kesınlıkle ya kıbrıs yada ıstanbula gıdersınız

refüze olmuş bi askerin ıspartadan batıya düşme ihtimali varmı?
  • ARKADAŞLAR HERKESE HAYIRLI TESKERELER BENİM NİŞANLIMINDA USTA BİRLİĞİ VAN ERCİŞ E ÇIKMIŞTI.
    FAKAT BİTLİS-MUTKİ İKİZLER DE KALIYORLAR.ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN. BEKLEYEN İÇİN DE GİDEN İÇİN DE ÇOK ZOR. AMA GEÇİYOR GÜNLER. NEREDEN NEREYE ŞAFAK :70 :)
  • ARKADAŞLAR BENDE İÇ GÜVENLİGİ EGİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIGI 40 PİYADE EGİTİM ALANI 3 ÜNCÜ PİYADE EGİTİM TABURU/ISPARTAYA ÇIKTIM BENLE BERABER GELEN TÜM ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN BAŞARILAR İHŞLALH ASKERLİGİMİZ GZÜZEL GEÇER SAYGILAR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnURsÖyler

ARKADAŞLAR BENDE İÇ GÜVENLİGİ EGİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIGI 40 PİYADE EGİTİM ALANI 3 ÜNCÜ PİYADE EGİTİM TABURU/ISPARTAYA ÇIKTIM BENLE BERABER GELEN TÜM ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN BAŞARILAR İHŞLALH ASKERLİGİMİZ GZÜZEL GEÇER SAYGILAR.

BİRDE BURDA ÇAVUŞ OLMA İHTİMALİM VARMI BEN SAĞLIÇIYIM NORMALDE VERDİM AMA REVİR FLAAN GELMEMİŞ BU NASIL BİR İŞ ANLAMADIM ŞİMDİ PİYADE NE DEMEK:))
  • İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40'INCI P.EĞT.A. 2'NCİ P.EĞT.TB./ISPARTA

arkadaşlar bundan başka ayrılcak yer varmı çavuş mayıncı falan silisü henüz almadık elektronik teknik lise mezunuyum bi de cok mu kötü ya yapan arkdaşlar hep kötü demiş... by_box.mynet.com msn adresim buraya gidecek arkadaşlar gitmeden bi sohbet edelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_box

İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40'INCI P.EĞT.A. 2'NCİ P.EĞT.TB./ISPARTA

arkadaşlar bundan başka ayrılcak yer varmı çavuş mayıncı falan silisü henüz almadık elektronik teknik lise mezunuyum bi de cok mu kötü ya yapan arkdaşlar hep kötü demiş... by_box.mynet.com msn adresim buraya gidecek arkadaşlar gitmeden bi sohbet edelim...

ekledim kardeşim aynı yerdeyiz cover365@windowslive.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 1 Eylül 2010; 18:49:16 >
  • bende buraya düştüm ama silüsü vermediler sodyum355@windowslive.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliss -- 2 Eylül 2010; 0:43:32 >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.