Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
590.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branşı -
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi K.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 6'NCI MÜHT.DP.K.LIĞI 61'İNCİ MÜHT.BL.K.LIĞI BOZÜYÜK BİLECİK
  • eveeeet sormak ıstedıgınız bırsey varsa sorabılırsınız bugun carsıdayım... yalnız tek sunu soyleyebılırım gercekten cok agır egıtımı var burasının.. intikaller=ölümmmm
  • Arkadaşlar merhaba. Ben şuan 89/1 İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Tugayı , 40. Piyade Er Eğitim Alayı'nda vatani görevimi yapmaktayım. Bende buraya gelmeden önce bu forumdan yararlanmıştım. 89/2 TERTİP buraya gelecek arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Burasını biraz anlatayım. Öncelikle sakın moraliniz bozulmasın buraya düştünüz diye. Yok eğitim ağırmış, yok şöyleymiş böyleymiş. Bunlara inanmayın arkadaşlar. Vatanın her köşesinde acemi birliği zor geçer. Bu bir gerçek. Burası piyade komando diye geçiyor. 40. piyade alayı ile bitişik komando alayı var. Onlarla aynı eğitimi görüyoruz burada. Komando sözcüğünü duyunca moraliniz bozulmasın hemen. Buradaki 1 ay yani yemin törenine kadar olan eğitim yok denecek kadar az. Yanaşık düzen eğitimi, mekanik nişancılık, tek er muharebe eğitimi. Yemin töreninden sonra branş eğitimleri başlıyor. Branşlar şunlar: Mayın dedektör operatörü, sıhhiyeci, makinalı tüfek nişancısı, roketatar nişancısı, manevra unsur komutanı, tahrip elemanı, havan topçusu ve avcı eri. Bazı branşlar 2 hafta, bazıları ise 6 hafta sürüyor. Sıhhiyeci 6 hafta, Mayın dedektör operatörü 4 hafta diğerleri 2 hafta sürüyor. Branşlar bitince iç güvenlik eğitimleri başlıyor. O güne kadar olan zamanda sadece gündüz eğitimleri varken , iç güvenlik eğitimleri hem gündüz hem gece oluyor. 2 hafta eğitimler alayda oluyor. Sonra çanta alıyoruz. Bu çanta yaklaşık 30 kg. Sonra intikaller başlıyor dağlara. İlk önce 4 km. Sonra 8, sonra 16, 24, 36 diye gidiyor. Bu arada intikaller hem gündüz oluyor hem de gece. Sabah çıkılır. Akşamüstü dönülür yemek yenir ve gece intikaline çıkılır. En son hafta 3 günlük intikal ve tatbikat vardır. Burada herşey belli olacak. Burada branş derslerinizi iyi almaya bakın yoksa 3 gün kabus yaşarsınız. 3 Günde 70 km. yol katedeceksiniz. Arkadaşlar bunlar gerçek ama çok eğlenceli geçiyor günler bunu göreceksiniz. Mesela intikallerde dağa çıkıyoruz. Sonra mangal yakıyoruz, seyyar bakkal geliyor, fotoğrafçı geliyor. Süper yani. Size en önemli tavsiyem buradaki eğitimi ve branş eğitimizi çok iyi almanız. Bu sizin yaşam biletiniz olabailir. Buradan OHAL bölgesine gideceksiniz. Bir de refüze olma durumu var yani sağlık problemi olan. Sakın olmayın arkadaşlar. Doğru düzgün elinize silah vermiyorlar. Dişiniz sıkın sonra ben askerlik gibi askerlik yaptım deyin. Bir de atışlar burada çok önemli. Gündüz ve gece atışlarınız olacak. İyi atışa çift çarşı benden söylemesi:) Allah yar ve yardımcımız olsun. Yarabbi bizi sevdiklerimize kavuşmayı nasip eylesin. Her türlü sorunuz için master_dj-s@hotmail.com

• dağıtm yerlrnz belli olmadımı peki?
  • merhaba arkadaşlar bir sorum var cevap verebilirmisiniz acaba ?nişanlımın yeri belli oldu kars sarıkamış 9.motorize tugayı burası kaydırma birlikmi nasıl bir yer duyduğunuz bildiğiniz varmı yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim
  • hakkari yüksekova
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arzbaby

merhaba arkadaşlar bir sorum var cevap verebilirmisiniz acaba ?nişanlımın yeri belli oldu kars sarıkamış 9.motorize tugayı burası kaydırma birlikmi nasıl bir yer duyduğunuz bildiğiniz varmı yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

bildiğim kadarıyla sabit birlik zaten sınırdalar daha nereye kaydırılabilirki
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekleyenguzel

hakkari yüksekova

allh sabır versin ama genede moralini bozmaa sapa sağlam gidip gelirr inş. sakın korkma..hiçbirşeyy olmass sölemesii kolay diceksin bnde si anlayabiliorum çünkü ikimizde asker yolu bekliorus ama sabretmkten başka çaremiz yok..

• yok mu 48.motorize piyade tugayına düşen???
    kaydırma birlikmiş sanırım

not:bi arkadaş için soruyorum
  • arkadaşlar ne yazikki 40.alay 88/4 teritpten ilk şehidini verdi:(:(:(:(önceki gün şehit düşen askerlerimizden bir tanesi 88/4 teritp 40.alayda yapmış askerliğini..nişanlımın arkadaşıymış:(:(:(TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EĞLESİN,BU VATAN ONLARLA GURUR DUYUYOR..ALLAH TÜM ASKERLERİMİZİ KORUSUN VE SAĞ SAĞLİM DÖNMELERİNİ NASİP ETSİN....
  • quote:

Orjinalden alıntı: az_8784

arkadaşlar ne yazikki 40.alay 88/4 teritpten ilk şehidini verdi:(:(:(:(önceki gün şehit düşen askerlerimizden bir tanesi 88/4 teritp 40.alayda yapmış askerliğini..nişanlımın arkadaşıymış:(:(:(TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EĞLESİN,BU VATAN ONLARLA GURUR DUYUYOR..ALLAH TÜM ASKERLERİMİZİ KORUSUN VE SAĞ SAĞLİM DÖNMELERİNİ NASİP ETSİN....

ALLLAH AİLESİNE SABIR VERSİN..şuanki kaldıgım kogusta kalmıs..bizi eğiten komtanımız eğitmiş onuda.. çok zor ateş düştüğü yeri yakıyor

Muş Merkeze Düştüm bende.. Herkeze Hayırlı tezkereler...
    Askerlik = Rezillikk

• Tüm forumu okumayı şimdi bitirdim.. Evet ISPARTA 40. Piyade Alay Eğitim komutanlığı hakkında çok bilgilendirici yazılar okudum... Öncelikle bunları yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

25 Mayıs 2009 Acemiliğimi burada yapıcak olanlardan birisi olarak forumun son kısmındaki ŞEHİT haberi benide biraz olumsuz etkiledi vede üzüldüm... Aynı şekilde bir o kadar da mutlu oldum Şehit olan arkadaşım adına bedenini ve ruhunu yüceltme mertebesine ulaşması beni gururlandırdı. Yukarıdaki koyduğum çalışmada bu ŞEHİT olan arkadaşımın RUHUNA hediyem olsun...

Forum içerisinde ve başka kaynaklardan da araştırdığım ve okuduklarımla bu "İç Güvenlik ve Tatbikat Eğitim Merkez Komutanlığının" zorluklarını çok iyi kavradım diyebilirim ve bununlada beraber her ne kadar zorda olsa SAĞLIKLI BİR İNSANIN içindeki endişe ve korkularına yenik düşüp REFÜZE olmak için çaba harcamasına anlam veremiyorum. Elbetteki zordur ama buda sizin göreviniz bırakında SAĞLIKLIYSANIZ refüze olmak için "40 hinlik" yapmak yerine "40. Piyade" askeri olun... İç ruh halinizi önceden güçlü tutar ve bedeninizin dirayetine inanırsanız SAĞLIK SORUNU olmayan bir insanın yapamayacaği birşey yok.... Forum boyunca refüze olmanın yollarını arayan, araştıran sağlıklı bedenlerin yaptıkları bana çok sahtekarca ve acınası geldi.... Asıl sağlık sorunu olupta refüze olanlar aslında refüze değil... Asıl refüzeler tam askerliğini yapamayanlar sağlıklı olupta refüze olmak için çaba sarfedenlerdir bana göre... Sağlık sorunları nedenleriyle refüze olanlar bile benim gözümde askerliklerini daha iyi yapıyorlar... En azından dürüstler....

15 Mayıs ta teslim sevk kağıdını vericekler ama dün öğrendiğim:

Piyade - P. Manga K.
    İç Güv. Eğt. ve Tatb. M.K. 40. P. Eğt. Alay Komutanlığı / ISPARTA

Forumda okudum ama tekrar doğrumu anlamışım diye teyid etmek isterim "Piyade - P. Manga K." kısmında "P. Manga K." nin açılımı için nopasaran "Piyade Manga Komutanı" demiş bilgi olarakta bu 23 kişilik kolların herbirini komuta edenler bunlardır demiş... Doğrumu anladım acaba bu kısmı, ben bunlardan birimi oluyorum yoksa buda tabur, bölük gibi değişken bir durum mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiris -- 5 Mayıs 2009; 15:33:37 >

• Merhaba arkadaşlar bende forumu okudum ve fazlaca bilgi aldım. Tüm formdaki arkadaşlara teşekkür ederim. Şehidimizede ALLAHTAN rahmet geride kalan sevdiklerine başsağlığı dilerim.

40.Piyade Er Eğitim Alayına gideceğimi dün öğrendim. 18 mayıs da askerlik şubemden silüsümü alacağımı söylediler. Gidecek arkadaşlardan ve orda olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum
  • Ben hem pekiştirmek adına, hemde kolayını seçip forum sonlarını okuyanlarada bu forumdan okuduklarımı ve "vikipedi" gibi sitelerden okuduğum bilgileri toparlayarak burayada ekleyim... Üzerinede tecrübeli olan gitmiş görevini yapmış arkadaşlar belki mayıs ayında gidicekler için oradaki hava koşullarından bahsederler...

Mayıs ayı olmasına rağmen sabah ayazı ve soğuğu hala oluyordur herhalde, bu dönem gidecekler yine yanlarında kalın yün içlik gibi şeyler götürmelimi yazarlarsa güzel olur...

40. PİYADE ALAYI
    Tam adı 'İÇ GÜVENLİK EĞİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIĞI 40. PİYADE ER EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI' dır. Eğitim Birliği olmasından ötürü daima kalabalık bir yapıya sahiptir. Tüm rütbeli personel ve diğer askerlerin toplamı yaklaşık 10 bini bulmaktadır. Burada askerler adındanda anlaşılacağı gibi iç güvenlik ve tatbikat üzerine eğitimlerini alırlar. Yanaşık düzen eğitimi, mekanik nişancılık, tek er muharebe eğitimi. Yemin töreninden sonra branş eğitimleri başlar. Branşlar şunlardır: Mayın dedektör operatörü, sıhhiyeci, makinalı tüfek nişancısı, roketatar nişancısı, manevra unsur komutanı, tahrip elemanı, havan topçusu ve avcı eri. Bazı branşlar 2 hafta, bazıları ise 6 hafta sürer. Sıhhiyeci 6 hafta, Mayın dedektör operatörü 4 hafta diğerleri 2 hafta sürer. Branşlar bitince iç güvenlik eğitimleri başlar. O güne kadar olan zamanda sadece gündüz eğitimleri varken , iç güvenlik eğitimleri hem gündüz hem gece olur. 2 hafta eğitimler alayda olur. Sonra çanta alırlar, Bu çanta yaklaşık 30 kg.dır Sonra dağlara intikaller başlar. İlk önce 4 km. Sonra 8, sonra 16, 24, 36 diye gider. Bu intikaller hem gündüz olur hem de gece. Sabah çıkılır, Akşamüstü dönülür yemek yenir ve tekrar gece intikaline çıkılır sabaha karşı dönülür. En son hafta Piyadeler en zorlu son 3 günlük intikal ve tatbikatlarını yaparlar. Bu 3 Gün boyunca 70 km. yol katederek zorlu koşullarda yaşamayı öğrenirler.

Piyadelerin Acemiliklerini tamamladıkları 40. Piyade Alay Merkez Komutanlığı 'nda; Alay, 1. , 2. , 3. Tabur olmak üzere 3 taburdan oluşur. Her Taburda 4 Bölük Bulunmaktadır, 1 Bölükte 4 takım 4 takımda da 5 kol ; yalnızca bölüğün 4. takımında 4 kol bulunmaktadır. Takımlarda 23 kişilik Kollar Halinde ayrılmıştır, bu kollarda her bölümden Piyade vardır, MG3'cü(Makinalı Tüfek Nişancısı ve Yardımcısı), Roketçi(RPG 7), Havancı, Sıhhiyeci, Mayın Dedektörcüleri, Tahrip Elemanları, Avcı Erleri ve her "Kol" un bir Piyade Komutanı olur. 23 Kişilik tim Acemi Birliğindeki 75 günlük eğitimlerini tamamladıktan sonra Usta Birliğine aynı yere birlite giderler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Chiris

Forumda okudum ama tekrar doğrumu anlamışım diye teyid etmek isterim "Piyade - P. Manga K." kısmında "P. Manga K." nin açılımı için nopasaran "Piyade Manga Komutanı" demiş bilgi olarakta bu 23 kişilik kolların herbirini komuta edenler bunlardır demiş... Doğrumu anladım acaba bu kısmı, ben bunlardan birimi oluyorum yoksa buda tabur, bölük gibi değişken bir durum mu?

öncelikle hayırlı olsun. evet doğru anlamışsın. p.maga k. piyade manga komutanı oluyor. ancak silüslerinizde yazan görevler ve bölükleriniz alaya giriş yaptığınızda yüzde 80-90 değişiyor. bu yüzden silüsünüzde geçerliliği olan tek şey, teslim olacağınız 40. piyade alayı. diğer bilgiler değişiklik yaşayabilir.
  • Verdiğin bilgiler için teşekkürler chiris. sık sık formdan verdiğiniz bilgileri takip etmeye çalışıyorum
  • @Chiris
    1 kol 3 mangadan oluşur
    1. menevra unsuru
    2. manevra unsuru
    destek unsuru
    bunlar 1 kol veya timi oluşturur 87/3 devrelerden itibaren Tim sistemine geçildi bütün Tim aynı yere dağıtım oluyorsunuz
  • Asıl forumdaki ilk paylaşıma başlayan kişilere teşekkür etmek gereke asutay06, ben sadece diğer sitelerdende okuduklarımla buradaki bilgileri bir arada toplayıp daha genel bir kalıp çıkarıyım dedim o kadar...

Teşekkür ederim naposaran, doğru anlamışım "p.manga k." ın anlamını, bölük ve tabur kısmının sonradan değiştirildiğini biliyordum da bunuda büyük olasılıkla bu ibare geçenlerin manga komutanı olduklarını fakat bununda küçük bir ihtimalde olsa değişebilme durumunun olduğunu yarım kulakta olsa duymuştum. Tam emin olmak iyi oldu. Eğer manga komutanıda olursam ek sorumluluk bakalım nasıl olucak...

Birde bir ricam daha olucak, bunu derkende endişemde yanlış anlayıp kırılmamanızdır. Forumun önceki sayfalarında özellikle bu asker yolu bekleyenler (eşleri, sevgilileri yada nişanlılarını) hani onlar görev yaparken sizlerde burada bir destek olma gayretindesiniz, Neler yapabiliriz diye çabalıyorsunuz. Bu bekleyen arkadaşlarada kırılmasınlar şunu söyleyim, bu ülke için görev olarak sadece askerlik yok, en başta askerliğini yapanlar görev noktalarında vazifelerini yerine getirirken sizde biraz şu sivil hayatınızda kullandığınız "DİLE", "YAZIM HATALARINA" dikkat ederek, kısacası "TÜRKÇE" nize biraz sahip çıkarak doğru kullanarak ve yazarak sizde bir başka yönden görevlerinizi yerine getirmiş olursunuz .

"yany" = Yani
    "hany" = Hani
    "sefgilim" = Sevgilim
    "iiiii" = İyi

Bunlar basit gibi görünür ama çok sık kullanırsanız alışkanlık haline gelir, ülkenin başta dili yozlaştırılırsa o ülkede görev veya askerlik yapmanında bir anlamı kalmaz. Koruycağınız, savunup sahip çıkacağınız birşeyler olmalıdır. Askerlik görevlerini yapan herkezde görev noktalarında nöbet beklerken en başta amaçları budur zaten yani;

"Bu ülkenin TOPRAKLARINI, BAYRAĞINI ve DİLİNİ herşeye karşı kotuyarak ancak hepsi bir aradayken bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlamış olurlar."

O yüzden sizlerinde dilinizi düzgün ve doğru şekilde kullanarak sahip çıkmanız gerekir..

• quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

@Chiris
    1 kol 3 mangadan oluşur
    1. menevra unsuru
    2. manevra unsuru
    destek unsuru
    bunlar 1 kol veya timi oluşturur 87/3 devrelerden itibaren Tim sistemine geçildi bütün Tim aynı yere dağıtım oluyorsunuz

Selam süpürman,

O zaman dediğine göre beni destek unsuru kısmına alıcaklar, yada şöyle soruyum;

Bu kol içerisinde bulunan 3 manganın olduki değişmez ise birinin başında oluyorum manga komutanı olarak, bu 3 manga dağılımı içindeki ne tip piyadeler yer aldığını söyleyebilir misin?

Yani;
    1. manevra unsurunda: Atıyorum, avcı eri, RPG ci...
    2. manevra unsurunda: mayıncı gibidir herhalde göreve göre

Bu durumda eğer böyleyse destek unsurunda da sıhhiye felanmı oluyor... Ben ist. Ünv. veterinerlik fakültesinde okudum. Tam bitmedi dondurdum ama tıp alanına giriyor. Buna göre beni kesin sıhhiyecimi yaparlar? Bununla, bu 3 manga dağılım şeklinin nasıl dağılım gösterdiğini söylersen sevinirim...

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.