Şimdi Ara

İSOFİX ÇOCUK KOLTUĞU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 yaşındaki oğlum için koltuk almak istiyorum. tüm toyotalarda isofix standart sanırım. daha önceki koltuk kemerden bağlamalıydı ve bence çok stabil durmuyordu. bu tarz çocuk koltuğu kullanan yada fikri olandan yardım istiyorum. isofix mi kemer bağlamalı mı. nette fazla çeşit bulamadım. galiba isofix olanlar biraz da pahalı gibi geldi. önerilerinizi bekliyorum..

• bilgisi olan yok mu..
  • Çocuk koltuğu işi biraz karmaşık, piyasada markalı 200 YTL'den 1000YTL'ye kadar koltuklar var. O nedenle bence öncelikle bütçe belirlemek en iyisi. Ondan sonra uygun bütçeye göre koltuk bakmak geliyor.
    Benimde oğlum 2 yaşında, Britax-Römer KingTS Oto Koltuğu var bizde, 450 YTL civarında fiyatı var, bunlarda kemeri sıkıştırma mekanizması var, o nedenle klasik kemer bağlamalı koltuklara göre daha stabil duruyor, ama ISOFIX kadar stabil olamazlar herhalde. Birde bağlama sırasında kolaylık olsun diye koltuk arka gövdeden kısmen ayrılıyor, bu diğer koltuklarda olmayan birşey ve bağlamayı kolaylaştırıyor. Bu arada Euro Ncap testlerinde Toyota Corolla ISOFIX koltuk ile test edilmiş, ona rağmen cocuk öne doğru oldukça savruluyor, kemer bağlamalıda nasıl savruluyordur allah bilir. Önceki arabamda ISOFIX yoktu o nedenle normal aldım ben, Eğer 200-300 YTL daha verebilirseniz ISOFIX alın derim ben.
  • ben de chicco key 1 var,kızım 19 aylık...ben çok memnunum,alalı 1 sene gibi oldu...300 peşine almıştım,bence yeterli olabilir.tam emin değilim ama isofixin sabitleme kolaylığı var,kemerliye göre.bir de çocuğunuzun o koltuğa oturacağı garantisi de yok...dünya para verip bi kere bile kullanamayabilirsiniz.2 yaş,bence geç...koltuğa alıştırmak zor olabilir...ayrıca şunu da belirteyim ki bir sene sonra key 2 ye geçmeniz gerek...
  • Bence kesinlikle isofix alın,sadece bağlantı olayı değil yeni nesil koltukların yapı ve teknoloji olarak güvenlik özellikleri de daha iyidir sanırım. Maxi Cosi adlı markanın çarpışma testlerinde en iyi sonucu verdiğini okumuştum ama kaynağı hatırlamıyorum,internetten bakmakta fayda var.Bizimkini şimdilik ana kucağına bağlıyoruz ama yaz sonunda 1-4 yaş arasına geçmek gerekecek.
  • isofix daha güvenli ve montajı kolay ancak burda kullanım alışkanlığı ve bütçeyi gözönüne aldığınızda 500-1000ytl gibi paralar vermek bence israf. bende 2 çocuk var biri 10 aylık biri 4 yaşında, şimdiye kadar hep kemer bağlamalı koltuklar kullandım ve hala kullanıyorum. bebeklikten alıştırmazsanız 2 yaş sendromu ve inatlaşması içinde çocuğu oto koltuğuna oturtmanız çok zor. önceki arabam 2001 focus idi ve isofix olmadığından bu özellikte bir ürün aramadım. en uygun fiyatlı ve sağlam gördüğüm şeyleri aldım graco marka sanırım. toys r us dan almıştım halen kullanıyorum. tavsiye ederim.
    2 yaş için koltuğun arkası çıkabilen modellerden alırsanız büyüyene kadar kullanabilirsiniz.
  • bende geçenlerde 6 aylık kızım için puset almay gitmiştim araç koltuğuda aldım ikisine 700 ytl verdim...... sanırım koltuk 400 ytl idi........ kemerden bağlamalı.........aldığım yerdeki eleman montajını yaptı............gerçekten fazla stabil diil ama yinede kullanışlı diyebilirim..............
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabamda ön koltukta isofix var
    7 yıl önce açıldı
    Otobüste bebek koltuğu
    6 ay önce açıldı
    407 Çocuk koltuğu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • isofix koltuktan vaz geçtim hem pahalı hem de nerdeyse bulmak imkansız onun yerine chicco marka k 2 3 modelini aldım. hem güzel hem hesaplı. daha denemedim ama sağlam duruyor..
  • ben kraft aldım, fiyat açısından diğerlerinden daha hesaplı, ama bazı ufak tefek özelliklerine bakınca daha da iyi geldi. diğer taraftan başka koltukları denerken oğlum hiç oturmadı, bu aldığımızı görünce hemen oturdu, arabada da artık tek başına gayet sakin oturup dışarıyı seyrediyor. kraftın kullandığı kumaş malzeme chicco ve pierre cardine'e göre daha iyi geldi.
  • Baya bi hort olacak ama.

Isofixli koltuk alıyorum. Ücreti 800 TL civarı. Birde sanırım arabaya aparat mı yaptırmak gerekiyor? Bunun maliyetini bilen var mı aşağı yukarı?
  • iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam arabada isofix varsa birşey yaptırmanıza gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel yorum alabilir miyiz? İsofix mi kemerli mi? "Kesinlikle isofix alın mı dersiniz yoksa kenerli de iyiydir o kadar para verme" mi dersiniz?

22 aylık kızıma faugen explorer (kemerli) sipariş verdim, duruma göre siparişi iptal edebilirim. Yeni araç sahibi olabildiğimiz için kızım bu koltuk olayına nasıl tepki verecek bilmiyorum. Bu arada 22 aylık ama12 kg. Koltuk 3-12 yaş (9-36 kg) demiş. Yaş olarak uymuyor ama kg olarak uyuyor. Trafikte "vay efendim 2 yaşındaki çocuğu 3 yaş koltuğuna oturtmuşsun" diye ceza yemeyiz di mi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolen hug multisafe 9-36 kg kemerli oto koltuğu satın aldım sattığım arabayla (206) 70 km hızla giderken sağ arka çamurluğa çarptılar mıcırlı yolda araba 250-300 m sağa sola savruldu ama yoldan çıkmadı araç durunca çocuğa baktım uyanmamıştı bile bence kemerli olanlar yeterli dikkat edilmesi gereken şey koltuğu iyi monte etmek ve çocuğu da koltuğa iyi yerleştirmek hala da aynı koltuğu kullanıyorum Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: btsc

bolen hug multisafe 9-36 kg kemerli oto koltuğu satın aldım sattığım arabayla (206) 70 km hızla giderken sağ arka çamurluğa çarptılar mıcırlı yolda araba 250-300 m sağa sola savruldu ama yoldan çıkmadı araç durunca çocuğa baktım uyanmamıştı bile bence kemerli olanlar yeterli dikkat edilmesi gereken şey koltuğu iyi monte etmek ve çocuğu da koltuğa iyi yerleştirmek hala da aynı koltuğu kullanıyorum Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

Önemli bir kullanıcı verisiymiş sizinkisi. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Benim aracımda 2004 model Volvo V70 ve ne yazık ki standart olarak İSOFİX mevcut değil. Ancak yetkili servisle konuştum 138 TL' ye orijinal parçayı temin edebileceklerini söylediler. Şimdi İSOFİX şart derseniz o parçayı da alacağım, yok gerek yok derseniz o parayı da koltuk bütçesine ekleyeceğim. ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.