Şimdi Ara

İsmin ağır gelmesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
36.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğretmenim. İsimlerin insanlar üzerinde etkili olduğuna inanıyorum. Mesela Furkan ismini duyunca büyük ihtimalle derste sorun çıkartan birisiyle karşı karşıya olduğumu anlarım. Şu an okulda dersine girdiğim 4 Furkan'dan 2 'si çok sorunlu. Başka ilginç bir şey ise 5 yıl önce 65 kişilik bir sınıfta bulunan 5 adet Mert ile ilgili. 4 tanesi sınıfın en iyileriydi. 1'i ise ortalama üstü bir öğrenciydi. O günden beri Mert'lerin çoğunun gerçekten uysal ve derste uyumlu olduklarını gözlemliyorum. İsimler gerçekten karakteri etkiliyor. Yukarıda bir arkadaşın Mustafa ismiyle ilgili söyledikleri kuzenimi akla getirdi. Adam 18 yaşına kadar bütün mahalleyi birbirine katıyordu. Gerçekten inanılmaz yaramazdı. Doğru tesbit.




  • 30 yıllık hayatım boyunca gördüğüm şu kişiler hep aynı karakteli kişiler.

    1-Ahmet= iyi,şanslı ve mutlu insanlardır.
    2-Cennet= Biraz delidirler...kızdıkları zaman yakınlarında olmayın derim...
    3-Kadir=Çok ağırbaşlı ve olgun kişiler.
    4-Yaşar=çok kötü bir isim...bu ismi taşıyan kişilerin belirli bir artı özellikleri yok...sıradan insanlar...bazen itici de olabiliyorlar.

    ayrıca ismi içinde "Gül" hecesi geçen kişiler tezine tamamen katılıyorum.
  • tamam madem çevremden ve eski çevremden karşılaştığım isimleri yazayım en azından.

    ahmetler konusunda tavakspor doğru diyor. her zaman iyi şanslı ve mutludurlar. iyi dost olurlar.

    hasanlar genelde bazı sorunlarla cebelleşir büyük kısmıda madde bağımlılığı alkoldür. yaramazdılar.

    hakanlar genelde kişilik problemleri yaşarlar. her ne kadar iyi bir dost gibi gözükseler de bir süre sonra bu sorunlarını sizin üstünüze de bılaştırırlar ve kendileri yoldan çıkarken sizi de etkilerler.

    mertler her zaman çalışkan, sessiz sakin sözünün eri oluyorlar. yurtta kalırken mert diye bir arkadaşım vardı ve kendisi belki de hayatımda gördüğüm en iyi karakterde insanlardan biriydi. özellikle ders ve çalışma düzeninde ve disiplinde üstlerine tanımam.

    ekremler çok iyi dost olurlar yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez. ama bir süre sonra bir bakarsınız anında bağlarınız kopuvermiş arkadaşlığın dostluğun içine sıçıvermiş. karı kıza düşkün olurlar. şeytan tüyü taşırlar. genelde kafa dengi ve matrak olurlar. ama bir süre sonra aşırıya kaçan matraklıkları can sıkıcı olur.

    selimler kendisini çakal sanır ama safın da önde gidenidir. aklı fikri paraya çalışır bir de karı kıza. çoğu şeyden habersiz oldukları için çok kolay şaşırtabilirsiniz. arkadaşlığınız size atılan bir kazıkla son bulabilir.karşılaştığım bütün selimler aynı karakterdeydi.

    kürşatlar her zaman gereksiz insanlardır. akılları fikirleri kendilerini kanıtlama çabasıdır.kendilerini kanıtlamak uğruna ne düzgün bir çevre edinebilir ne de iyi bir ilişki kurabilirler. hiç bir zaman oturup muhabbetin gırla gittiği, tadına doyulmadığı bir ortam yakalayamazsınız. çoğunluka buzzkill olurlar.

    burada yazılanları kimse üstüne alınmasın. benim geçmişte ve şimdiki çevrede karışılaştığım kişilerin isimlerinden yola çıkarak bu düşünceleri benimsedim. bu isimde kişilerden en az 5er tane tanıdım. ve hepsi de genelde aynı tavırları sergilediler. ama yine de bu bilgilerin herkes için geçerli olduğunu ima etmiyorum.

    bu arada benim adım mehmet mustafa, ilk mesajımda dediğim gibi mehmetler sessiz sakin, serin kanlı olurken mustafalar da deli oluyor dengesiz oluyor demiştim. bu iki isim birden beni dengeliyor bunu anladım. sanki iyi ve kötü- sakin ve deli kişilik olarak beni bir çizgi üzerinde düşürmeden ilerletiyor.




  • Benimki Onur . Valla herkes ismimin karakterimi çok iyi bir şekilde yansıttığını söyler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asas1200

    İsminiz ve Kaderiniz

    C-S-G-O-U-I
    Isaretli harfler dedigimiz C, S, G gibi harflerinde olumsuz harfler oldugu kabul edilirken noktali harflerde (O;U;I) cesitli olumsuz olaylara isaret eder.

    G-K Isminin icinde G ve K harfi olanlar iliskilerine dikkat etmelidirler Cunku yasamlarini alt ust edecek olan sorunlari ya onlar yaratacak veya onlarla beraber yasarlar.

    S-C-G

    Isminin icinde S,C ve G gibi isaretli harfler olanlar..... Onlargozu kara ve risk almaktan hoslanan kisilerdir. Bu harfler eger soyadindagececek olursa bu kisiler kariyerleri icin her turlu risk alarak cokyuksek mevkilere gelebilirler. Ancak bu kisilerin gozlerinin kara olmasionlarin basini cok sik agritacaktir. Onlarin icinden buyuk politikacilar ve is adamlari ciktigi gibi unlu mafya babalari da cikacaktir. Isminin icinde

    Isminin icinde O harfi olanlar.... Isaretli harfler kisinin yasamina genel olarak ekonomik sorunlar ailevi mutsuzluklar ve olumsuzluk getirecektir.

    L
    Isminin icinde L harfi olanlar.... Ebcette L=30 oldugu icin astrolojide Saturn yapilanmasi denilen donemi cok yogun olarak yasarlar. O donemde (29 ila 31 yaslari arasinda) cok onemli ve yasamlarini cok derinden etkileyecek olaylar olacaktir. Bu olaylar onlarin yasamlarinin otuz yasindan sonraki donemini sekillendirecektir.

    A-AY
    Ismi A harfi veya AY hecesi ile baslayanlar... Genellikle cabuk inanacak ve saf bir kisilik sergileyeceklerdir.


    Bu ne be ben yaşamayım bende baba olunca çocuğumun ismini hiçbir sesli harf içermeyecek şekilde RLN veya NLR koyacam en azından parası olsun bizim gibi sıkıntı çekmesin




  • aklıma şu geldi sarışın küpeli vs bir oğlanın isminin haydar olması
    o çocuk o ismin ağırlığını taşıyamaz çöker
  • Durukan'dır adım herkeste bulunmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imaginary

    Öğretmenim. İsimlerin insanlar üzerinde etkili olduğuna inanıyorum. Mesela Furkan ismini duyunca büyük ihtimalle derste sorun çıkartan birisiyle karşı karşıya olduğumu anlarım. Şu an okulda dersine girdiğim 4 Furkan'dan 2 'si çok sorunlu. Başka ilginç bir şey ise 5 yıl önce 65 kişilik bir sınıfta bulunan 5 adet Mert ile ilgili. 4 tanesi sınıfın en iyileriydi. 1'i ise ortalama üstü bir öğrenciydi. O günden beri Mert'lerin çoğunun gerçekten uysal ve derste uyumlu olduklarını gözlemliyorum. İsimler gerçekten karakteri etkiliyor. Yukarıda bir arkadaşın Mustafa ismiyle ilgili söyledikleri kuzenimi akla getirdi. Adam 18 yaşına kadar bütün mahalleyi birbirine katıyordu. Gerçekten inanılmaz yaramazdı. Doğru tesbit.

    Aaa benim ismim. Ama dersin huzurunu bozmuyorum. Bu mesajdan sonra bu isimlerin karakteri etkilediği olayını saçma bulmaya başladım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    İsmimin "Muhammed" olmasını istemezdim mesela o kadar yüce bir kişinin adını alıyorsun, arkadaşlar arasında o isme sövülüyor(size yani) biz gidiyoruz çapkınlık falan yapıyoruz. Yok bazı isimler gerçekten ağır gelir taşınmak zor

    Farketmiyor ki.. ben ismi Muhammed olan arkadaşıma ''mami'' diyip sövüyorum..
  • taylan

    bu isimde olup da playboy, tikky, çapkın yada kız peşinde olmayan 1 tane insan tanımadım
  • isim ağır gelmez de isim sadece istenmeyebilir.
    ama mesela kimi muhammed ismine saygı duyarken kimi duymaz. muhammed i kıyas olarak almak saçma, çünkü doğrudan dine bağlılığınla ilgili.
  • Adım: Günay

    Yaşamak için bir nedenim yokmuş. En yakın köprüye hareket ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: judith



    taylan

    bu isimde olup da playboy, tikky, çapkın yada kız peşinde olmayan 1 tane insan tanımadım

    En yakın arakdaşım.
    Adı taylan
    Playboy değil,tikky hiç değil,kız arkadaşı var ama çapkın değil

  • http://www.uzmantv.com/etiket/isme%20g%C3%B6re%20ki%C5%9Filik%20analizi


    uzmanından dinleyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAltuns -- 13 Mayıs 2010; 15:41:23 >
  • ßenim ismim unisex bi isim ama daha çok kızlara konuluyor biz istisna olduk ama kız ismi filan diye küçükken dalga geçiyorlardı ismim Burçak bu arada
  • Saçmalık. Başka bir şey değil.
  • çocuğunuzun mavi ekran vermemesini istiyorsanız lütfen kaldırabileceği bir isim koyun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grawpi
    saçmalığın daniskası yok artık hadi çocuğun adı havalı olmaz abdülrezzak diye ismi olursa çocuk hayatı boyunca ismiyle dalga geçilmesini duyarsa etkiler belki ama içindeki harflere göre de abartmayınız lütfen

    benim 2 adım var ilkokuldan liseye kadar lütfi ismini kullandım ailem dedem mutlu olsun diye kullanmış bende 13-14 yalıma kadar kullandım liseye geçince serhatı kullandım rahat ettim eski arkadaşlarım ve lisedeki bazı arkadaşlarım lütfi derler hala artık bi rahatsızlık duymuyorum ama çocukluğumda çok dalga geçtiler sırf bu yüzden dışarı çıkmıyodum evde vakit geçiriyodum asosyal olmamı sağlamıştı bu isim

    Lütfi ismiyle nasıl dalga geçilikı?
    (ismim lütfi)
  • İsmimi değiştirince kişiliğimde mi değişecek bir günde farklı bir insan olarak mı kalkacam
  • İsimler etkiliyor gerçekten insanın karakterini gerçekten tuhaf birşey.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.