Mesela ismek bildiğim kadarıyla tenis , yüzme , bilgisayar , ingilizce ve birçok fasa fiso kurs eğitimi veriyor ücretsiz , sanırım bu kurs sonunda sertifika veriyorlar da , sertifika ne işe yarıyor , yani mesela ben masa tenisi biliyorum zaten , masa tenisi kursuna gidince ne kazanırım ? Sertifika alınca ne işime yarar ? Üniversite sonrası işe girerken CV'de yer doldurmaya mı yarıyor , önemli mi :)
Kendin sormuşsun kendin cevaplamışsın...Tabiki faydası vardır. Cv'ne katkın olur, örneğin bazıları gıda malzemesi alırken Tse gibi belgelere bakarlar.O belge de senin bir etikete sahip olmanı sağlayıp, kendini ispatlaman için bir fırsattır...
Sonuç olarak herşey sende biter..
Sertifika vermiyolarmi? Veriyolar diye biliyorum
Ben de bilmiyorum işte soruyorum. Ama veriyorlarsa bile her sertifika işe yarıyor mu sanki yani adam bi mühendis alıcak işe CV'de tenis , yüzme gibi alakasız şeylerin sertifikası olsa ne faydası olur ?
Bilgisayar ve İngilizce Sertifikam var.
CV'de pc biliyorum diyeceğine oraya tak diye yazarsın milli eğitim onaylı bilgisayar operatörlüğü ve yine milli eğitim onaylı ingilizce sertifikam mevcut diye.
Mesela askere gideceğin zaman Pc sertifikası yarar. Mesleğine yazarsın Belgeli Bilgisayar operatörüyüm diye.