Şimdi Ara

İşletme okumak gerçekten işsizlik mi demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben ingilizcemi advance seviyeye getirip.
    2.dil imi orta seviyeler haline getirsem mezun oluncaya dek .
    bu işte gerekli olan sertifikaları alsam . gerçekten hala işsiz miyim?
    kime sorsam okuma diyorlar ama bunların okuyan tanıdıkları kendilerini ne kadar geliştirmiş onu anlamadım .
    yani kendini geliştirsende bu sistem böyle mi.
    birde şimdi çok fazla mezun veriyor. 100 adamdan 20'si kendini , benim dediğim gibi geliştirdiği için mi diğer mezunlara kalmıyor yoksa firmalar işletmeci aramadıkları için mi işsiz diyor herkes .
    hiç geliştirmediysen bu tıp vb hariç zaten işsiz değil misin abi.

eğer mezun arkadaşlar varsa bu bölümden , onlarından yazdıklarını okumak isterim .tanıdık olur vs ..

• İşletme okuyacaksan kesinlikle iyi üniversiteden mezun olmalıymışsın öyle diyorlar.Yani biraz hocaların refine bakıyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme garip bi bölüm. İşsizi çok fazla fakat kendini gerçekten geliştirenler de para içinde yüzüyor.
  • Herkes bilip bilmeden konuşuyor. Sakın onları dinleme. Adam gibi okuyup gelişicem 60 kadar sertifika var toplam maliyeti 200 civarı tutuyor(isimlerini hatırlamıyorum) onları alırsan, İngilizce ana dil gibi olursa rahatlıkla iş bulursun ama açık öğretim olmaması gerek

İşletme okuyacaksan sonradan finansmanı tercih etmen yararına olur.

Mezun olan 3 arkadaşının 2 si iş buldu
    Ben eşşeklik ettim bitmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Tost -- 7 Ağustos 2015; 2:45:28 >
  • Hayır

• İngilizce İşletme okuyan birisi olarak söylüyorum okulun iyi ise gelecek kaygısı yaşamassın. İstediğin bir yere girmek istediğinde sen her daim diğerlerinden önde konumda oluyorsun. Girebileceğin o kadar çok alan var ki sen bile tahmin edemessin. Banka , devlet , özel şirket ne ister isen. Örnek veriyim 6-7 yere öylesine başvurdum cv ye de neredeyse hiçbir şey eklememiş olmama rağmen 4 tanesi geri dönüş yaptı başvurumun kabul olduğuna dair. (hsbc , avivasa, yapı kredi , tuborg) İşsiz kalanlara gelince üniversitesi iyi değilse , yata yata okulunu bitirmiş kendine bir şey katamamış ise işletmeciye iş yok diye ağlanır.
  • İktisad nasıl sizce beyler Hacettepe geliyoduda mezuna kaldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Öğretim görevlisi olursan rahat yaşarsınız diğer türlü pek bir aksiyonu yok. Yinede bilene sormak gerek

• Universiteye bakiyo aga

• Bogazaci veya galatasarayda okursan acik ara en saglam meslektir.digerlerinde okursan kisisel caba harcaman gerekli

• Lego95 kullanıcısına yanıt
    Hangi universite?

• kimse sana işsizliğin de iş bulmanın da garantisini veremez. sana bağlı. ben iibf deyim hiç umudum yok.iyi bir yerde okumayacaksan okuma bence kendini geliştirme falan hikaye torpil varsa yürür gidersin burası böyle bir ülke

• quote:

Orijinalden alıntı: Regulus Black

Hangi universite?

Hacettepe
  • İşsizliği geç 4-5 yıl okuması bile sinir bozucudur bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam yerlerde okumazsan evet işsiz kalırsın

• Sdü işletme çıktı benim ne yapayım beyler taktik

• şuan ki mühendisliklerden daha iyidir
    bi kere iş alanı en geniş bölüm ayrıca ne kadar yükselebileceğin senin elinde kendini geliştirmeye çok açık bi bölüm
    he sen adı sanı duyulmamış bi üniden kendine hiç bir şey katmadan mezun olursan tabi ki işşiz kalırsın çoğu bölüm için geçerli bi kural bu zaten

• Ben her zaman dediğim gibi tekrar diyorum aöf yada o adı sanı popüler ünilerde işletme okusan da, eğer türkiye çapında adını duyurmuş firmalara başvurmayacaksan çokta önemi yoktur.

İşletmenin iş olanaklarına gelirsek; hem özel sektörde hem de devlet sektöründe, yöneticilik başta olmak üzere, çeşitli kademelerde iş yapabiliyorsun.

İşletme mezununun bir diğer avantajı ise girişimcilik yaparak, kendi işini kurabilmesidir.

İşletme mezunu pek çok firmada yöneticilik yapabilir, yabancı dili iyiyse turizm sektöründe de işler yapabilir.

Yani işletme bölümü için belli bir meslek söylemek doğru olmayacaktır ve olamaz zaten çünkü programın zaten temel amacı kişinin kendi girişimciliği ve yöneticiliğini ön plana çıkarması vardır.

Bu doğrultuda kişi ilgi duyduğu alana yönelir ve o alan için gerekli yetkinlikleri zamanla kazanarak, bir girişim yapar ve ticaret ile kazanmaya başlar yada sadece yönetici olur.

Öte yandan aöfde okuyan 35 yaş üstü insanlar, amcalar ve teyzeler yüzünden bölümün kalitesi düşmüştür.

Ayrıca yine aöfnin sadece 180 barajı geçenlerin doğrudan işletme okuyabilmesi de kaliteyi düşürmüştür.

Özellikle aöf sınavlarındaki tiplere bakıldığında, kalitenin ne kadar yerlerde olduğunu görebilirsiniz ve aöf okuyan o kadar çok insan var ki, bir kaç milyonu buluyordur.

Şöyle de bir durum var ki şimdi artık pek çok üniversite de işletme bölümü var ve puanları da oldukça düştü.

İşletme okuyan bireyin kendisine en çok sorduğu sorulardan birisi de, lan ben bu bölümü bitirince ne yapıcam mınaki? sorusudur ki zaten en can sıkıcı kısmı da burasıdır ama yukarıda açıkladığım gibi, bu bölümün amacı zaten kişinin kendi girişimcilik ve yöneticiliğini ortaya çıkarmasına dayanır. Bu da pek çok alanda çalışabileceğini ifade eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meksika erkeği -- 7 Ağustos 2015; 22:42:11 >

• Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini geliştirmen lazım yoksa bi nane olmaz. 50000 üstü sıralamanız varsa üniye falan girmeyin 4 sene boyunca işsizlik yaşamış oluyorsun. Ha ben kpss kasıp kamuya girerim derseniz o başka yoksa işsizliğe hazır olun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.