İlk 4 tercihim belli ama onun altına yazacaklarımda kararsızım... nerdeyse tüm orta halli üni.lerde işletme ve iktisat tutuyor ama ing işletme bir tek yalova üni.'de tutuyor.ingilizce okumamın çok farkı olur mu? işletme yerine uluslararası ilişkiler mi okumalıyım? hangisinde iş olanağı daha fazla olur?? o kadar çok bölüm var ki uluslrarası ticaret,lojistik vs. sizin tavsiyeniz nedir? teşekkürler şimdiden.
Öncelikle işletme bölümünün uluslararası bölümlerinden daha fazla iş olanağı var. Ben de işletme yazacagım ayrıca uluslararasında çok iyi yerlere gelebilirsin teorik olarak. Ancak bu çok güç malesef. çoğu uluslararası mezunu özel sektör yerine kpssde memurluk peşinde. Ben idealistim eşek gibi çalışır diplomatlık sınavını kazanırım dersen orası farklı :) İngilizce işletme çok iyi olur açıkçası. Ama hazırlıkta verilen ingilizce mesleki ingilizceyi karşılamadığı için ekstra kursa gidenler oluyormuş okurken. Kendini geliştirme yolları var ancak o farklı bir konu başlığında uzun uzun yazılması lazım buraya yazılmaz :) Puanın nerelere yetiyor ege , anadolu falan gelir mi ?