Şimdi Ara

İşletim sistemine onarma yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windowsa onarma yapmak ıstıyorum ama işletim sistemini secerek onarma yapamıyorum. Yani R cıkmıyor.

• peki normal format atabiliomusun?hdd de bi sorun olabilir yada cd room yada format cdsini deiştir...
  • onarma yapmayı zaten biliyorum. benim demek istediğim windowsu görmüyor. yani hangi işletim sistemine onarma yapmak istiyorsak onu secıyoruz ya orada işletim sistemi gorunmuyor. hdd de sorun yok.
  • ilginc bi durum aslında bütün partiton ları silip yeni bir bölüm üzerinde sıfırdan işletim sistemi kurmayı denesen
  • Windows'da onarma diye birşey yok dostum..Onardıktan sonra format atmış gibi oluyor ve doğru dürüst çalışmıyor programlar arada gıcık gıcık hatalar veriyor..Yedeklemeni yap çak formatı...
  • işletim sistemi kurmada sorun yok kurabilirim. ama onarma yapmak istiyorum. belgeleri filan kurtarmak ta sorun degıl.
    o pencerede onarma yapmak ıcın R ye basın nıye cıkmyor.
    dos ortamında bazı dosyalar ekleyerek yapılabilecek bir şey mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki elindeki seçim ekranına gelmiyormu anlamadım..O zaman oraya gelen nedir ..Bi ss yapsan...
  • THESIMPSON
    Lütfen sallamayalım.

Windows'da onarma diye birşey yok dostum..Onardıktan sonra format atmış gibi oluyor ve doğru dürüst çalışmıyor programlar arada gıcık gıcık hatalar veriyor..Yedeklemeni yap çak formatı...

Demişsin.Olmaz olur mu?Bak anlattım aşağıda (:
    Ama sen 2. R yani onarmadan bahsediyorsan programlardaki sorun falan eyw ama onarma yok demen hata.
    İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım
    essence-essence
    Karşına mavi bir ekran gelecek.o ekranda ilk sırada windowsu kurmak için bla bla yazısı olur ve kurmak için ENTER a basın yazar.
    ikinci sırada onarmak için R ye basın yazar.
    En altta da çıkmak için ESC ye basın gibi birşey yazması lazım.

Bu ilk ekrandaki onarmadır.Yani birinci onarma burada yapılır.
    Eğer burada R ye basarsan işletim sistemini seçip chkdsk /p ve chkdsk /r komutları ile windowsu onarırsın ve en sağlıklı onarma yolu budur.
    Ama burada ENTER a basıp windows yüklemeyi seçersen tekrar karşına mavi bir ekran gelir ve orada R ye basarsan bu sefer format atmazsın ama windows yükler gibi 40 dakika süren yükleme ekranı karşına gelir.
    Bu onarmayı ilk onarma işe yaramazsa yapın çünkü bu onarmadan sonra bazı programlarınız çalışmayacak, kullanıcı hesaplarınız karışacak vsvs..

Son bir not ;
    İKİNC EKRANDAKİ R yani onarma menüsü hep karşınıza çıkar yani çıkması lazım.
    ilk ekrandaki R nin de orjinal ya da orjinalden kopya bir xp cdsinde çıkmaması gibi birşey olamaz.
    Eğer çıkmıyorsa bilin ki elinizdeki cd katılımsız bir cd dir o yüzden o menüyü o cdyi hazırlayan kişi kaldırmıştır..
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 7 Ağustos 2008; 23:58:08 >

• check diski demiyorum ben. ikinci R yani windows kurma gibi uzun süren. işte o gelmiyor. neden başka bilgisayarlarda geliyorsa bazı bilgisyarlar gelmiyor o mzn ? CD aynı. cd rom değiştirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.