Şimdi Ara

İşletim Sistemi Seçemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Master Olarak Tanıtılmış harddiskimde C'de vista kuruluydu. slave olarak tanıtılı olan F bölümüne ise xp kurdum. xp'yi kurduktan sonra açılışta işletim sistemi seçme ekranı çıkmıyor, direk xp'yi boot ediyor. nasıl işletim seçme ekranını çıkarabilirim, lütfen yardım edin, şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9xgame -- 2 Nisan 2007; 21:55:16 >

• Sırasıyla yazıyorum,,,

Bilgisayarım sağ tık,özellikler,gelişmiş,Başlangıç ve Kurtarma bölümünden ayarları seç,orda işletim sistemi seçenekleri karşına gelicektir,o seçenklerin kaç saniye açık kalacağı ve hangi işletim sisteminin direk açılacağı ayarı ordan yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gatetrans

Sırasıyla yazıyorum,,,

Bilgisayarım sağ tık,özellikler,gelişmiş,Başlangıç ve Kurtarma bölümünden ayarları seç,orda işletim sistemi seçenekleri karşına gelicektir,o seçenklerin kaç saniye açık kalacağı ve hangi işletim sisteminin direk açılacağı ayarı ordan yapılabilir.

arkadaş cvbı vermiş kolay gelsin....
  • hepinize teşekkürler ama Gatetrans arkadışımızın dediğinde vista gözükmüyor, diğer yolada baktım ama oraya xp olsa yazardım da vistayı nasıl yazacağım, sürümüm ultimate
  • hımm bu benimde kafamı karıştırdı,umarım yardımcı olan biri çıkar,vistanın gözükmemesi durumuna bişi diyemicem.
  • İngilizce bi'döküman ancak resimli olduğu için pek zorluk çekmezsin..http://apcmag.com/5023/dual_booting_xp_with_vista

Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepinize teşekkürler ama, orda denilenleri de yaptım ama olmuyor. acaba programı xp'den açtığım için mi olmadı ama vista'dan açamıyorum çünkü vista'yı boot etmiyor. ne yapmalıyım acaba
  • Burdaki programı dene bakalım.http://forum.donanimhaber.com/m_9367570/mpage_1/key_//tm.htm#9367570

Ancak sisteminde Framework 2.0 yüklü olması lazım.
  • bu sorunun düzelecegini sanmıyorum ilk önce hang işletim sistemini kurdun bilmiyorum ama winxp yi vistadan önce kurarsan olması lazım...
  • arkadaşlar yine olmadı bunu herhalde boot.ini dosyasını değiştirerek çözebiliriz.
    Bilgileri verim ben, bana boot.ini dosyasını nasıl düzenleyeceğimi söyleyebilirseniz herhalde çözülür.

Bilgisayarımda Master olarak tanıtılı harddiskimde iki bölüm var. Bunlar C ve E, C'deVista kurulu
    Slave olarak tanıtılı harddiskimde ise bir bölüm var, D, D'de ise Xp kurulu. bu bilgilere göre boot.ini dosyasını nasıl yazacağım acaba?
  • Nasıl yapılır?

Şimdi gelelim bu *boot.ini'yi nasıl vista altında çalıştırız ve önceki sürüm windowsları vistayla dual boot ederiz sorusuna ?

-Öncelikle vistayı PC'imize install ettiğimiz media aygıtını (DVD veya CD) PC'mizin medya sürücüsüne(DVD veya CD) takıyoruz ve kapatıyoruz autorun-setup çalışırsa kapatıyoruz.
    -Başlat menüsünden çalıştır'a geliyoruz ve
    Drive:\boot\ Bootsect.exe –NT60 All
    yazıp enter diyoruz bir dos penceresi açılıp kapanacak bu işlem bitince vista yükleme medyasıyla işimiz bitiyor.
    (Burdaki Drive=kullandığınız medya aygıtınızın PC'nizde atandığı sürücü harfini temsil eder örnek => E: DVD Sürücüsü)

Not: Bu işlemi ve diğer tüm işlemleri bilgisayarınızda yönetici hakları ile yapmanız gerekmektedir.
    ya her işlemi yaparken ilgili işlemi yapacağınız uygulamayı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin veya bu işlemleri yapana kadar kullanıcı denetimini kapatın.
    Kullanıcı denetimlerini kapatmak :
    -Denetim masasına gidin ve kullanıcı hesaplarına girin
    -Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni Aç veya Kapat linkine tıklayıp sayfasıyı açın
    -Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni kullan (UAC) bu yazının yanındaki kutucuğu boşaltın
    işlemleriniz bitince dilerseniz bunu tekrar açabilirsiniz.

Şimdi devam edelim;
    bundan sonraki yazılan komutlarda vistayı C: sürücünüze yüklediğinizi varsayarak devam edeceğim

-çalıştır komut penceresine
    Drive:\Windows\system32\Bcdedit –create {ntldr} –d “Description for earlier Windows version” yazıp enter diyoruz bir dos penceresi açılıp kapanacak
    (Burdaki Drive=Vistanın yüklü olduğu partitiondur ben C: diye devam edeceğim, “Description for earlier Windows version” ise vistayla birlikte dual boot yapmak istediğiniz işletim sisteminin adını temsil eder (örnek = "Windows XP" tırnak(") işretlerini yazmayı unutmayın)
    -tekrar çalıştır komut penceresine
    C:\Windows\system32\Bcdedit –set {ntldr} device partition=x: yazın enter'layın yine bir dos hızla açılıp kapanacak.
    X = vistayla dual boot yapmak istediğiniz eski windows sürümünün yüklü olduğu partition (örneğin dual boot etmek istediğiniz windows XP ve kurulu olduğu part da D: sürücüsü o halde X: yerine D: yazıyorsunuz.

-tekrar çalıştıra gelin ve ;
    C:\Windows\system32\Bcdedit –set {ntldr} path \ntldr yazıp enter'layın
    -yukardaki işlemden sonra devam ediyoruz ve yine çalıştır penceresine
    C:\Windows\system32\Bcdedit –displayorder {ntldr} –addlast
    yazıp enter'layın.

yukarda anlattıklarımı sırayla yaptıktan sonra PC nize restart atın PC'niz açılırken artık size işletim sistemi seçeneklerini sunan 30 sn lik bir menü göstererek açılacak ve dilerseniz vista'nın dışında ki windows sürümleri ile PC'nizi boot edebileceksiniz

(alıntıdır)

• arkadaşım çok teşekkürler bilgiler için, bunu vista'dayken mi yapıcam xp'deyken mi? ama vistayı boot edemediğim için mecbur xp'deyken yapçam. birde xp'deyken yapınca xp cd'sini mi takim yoksa vista cd'sini mi
  • Burdaki anlatılan Vista altındayken yapılmış. XP'den olur mu bilmiyorum, bi'deneyin.. Vista CD'sini takacaksınız.
  • çok teşekkürler xp altındayken yaptım oldu ama şimdi de xp açılmıyor. sadece vista açılıyor. vista da herseferinde ekran çözünürlüğü 640x480 olarak açılıyor. her açtıktan sonra düzeltmek zorunda kalıyorum. önceden böyle bir problem yoktu. ekran kartının sürücüsünü kaldırdım, yeniden yükledim ama yine aynı. bi de vista biraz daha geç açılıyor xp'yi kurmadan önceki haline göre
  • Aynı işlemleri Vista altında tekrarlamayı denediniz mi peki..? Çünkü orada anlatılanlar Vista altında uygulanmış.. Bakarsınız sorun çözülebilir, denemekte fayda var. 640x480 sorunu hakkında Vista kullanmadığım için bi'şey demek yanlış olacak ama Sistem Geri Yükleme varsa XP'deki gibi, onu deneyebilirsiniz.

Umarımda faydalı olur,

Kolay gelsin..
  • vista altında yönetici haklarıyla denedim ama xp yine açılmıyor ve hala 640x480 çözünürlükte açılıyor
  • xp'yi de vista'yı da baştan kurdum çalıştı. önce xp'yi kurmak gerekiyomuş, o zaman vista xp'yi tanıyo. şimdi sorunsuz kullanıyorum, yine de bütün yardım eden arkadaşlara teşkkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: 9xgame

xp'yi de vista'yı da baştan kurdum çalıştı. önce xp'yi kurmak gerekiyomuş, o zaman vista xp'yi tanıyo. şimdi sorunsuz kullanıyorum, yine de bütün yardım eden arkadaşlara teşkkürler

Şimdilik Sorununuz çözülmüş geçmiş olsun ama daha sonra yine XP ye format atmaya gerek olursa ne olcak yine önce XP yi Sonrada Vistayımı kuracan bu her seferinde böyle olmaz Ama bu işin gerçekten daha kolay bir yöntemi var oda bu program bu programla açılıştaki sistemlerin isimlerini değiştirebilir herhangi birisini varsayılan sistem yapabilir ve yeni bir işletim sistemi ilave edebilirsiniz ve kullanmasıda çok kolay programın adı VistaBootPRO 3.1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.