Şimdi Ara

İşlerim ters gitmesinin sebebi cünüp olmammı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kafam takılan bır soru var cünüp olmak işlerin ters gıtmesınımı saglıyor gercekten? bu ınancın ne kadar dogrulu olabılır? ben 3 senedır gusul almıyorum ama hergun banyo yaparım sonucta aynı ıslem bıraz mantıksız gelıyor banyoya gırdıgımde zaten agzım burnum her yerım ıslanıyor ve bu durumda temızlenmıs oluyorum ama bazen kafama takılıyor acabga benım ıslerımin ters gitmesi gusul almadıgım ıcınmi? Hanı sanssız bır adamın vıdeosunu ızlersın altında hep o bıldıgımız dogustan cunup yorumları bu nekadar dogru?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cünüp Gezersek Ne Olur?

İslam inancına göre, cünüp olmak, büyük abdest bozmak veya cinsel ilişkide bulunmak gibi durumlardan sonra oluşan bir durumdur. Cünüp iken ibadet etmek mekruhtur, bu nedenle cünüplük halinden arınmak için gusül abdesti alınması gerekir.

Cünüp iken gezersek, aşağıdakiler gibi bazı olumsuzluklar yaşanabilir:

• Manevi huzursuzluk: Cünüplük hali, kişinin manevi huzurunu bozabilir ve ibadetlerini eksik yapmasına neden olabilir.
    • Sağlık sorunları: Cünüp iken uyumak, sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Toplumsal tepkiler: Bazı toplumlarda, cünüp halinde gezmek hoş karşılanmaz ve tepki çekebilir.

Bu olumsuzlukları önlemek için, cünüp olduktan sonra mümkün olan en kısa sürede gusül abdesti almak önemlidir. Gusül abdesti, cünüplük halinden arınarak ibadetleri tam olarak yerine getirebilmeyi ve manevi huzura kavuşmayı sağlar.

Cünüplük halinin geçerli olduğu durumlar ve gusül abdestini alma şekli hakkında detaylı bilgiyi dini kaynaklardan veya yetkili kişilerden alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 yıldır cünübüm bu süre içerisinde 9000 sıralamayla girilen ensesi kalın bir ünide bir mühendislik bölümünü kazandım. Hazırlığa 1 sene boyunca ilk hir ay hariç hiç gitmeden ilk sınavda proficiency i verdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    Banyoda mı yapmadın hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hristiyanlar her sanıye oyle.abdest almadan yasıyorlar
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Hrıstıyanların başarısı zaten benı motıve eden taraf bu ısle ılgısı olmadıgını soyluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancess -- 18 Ekim 2017; 15:37:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morty Smith

Banyoda mı yapmadın hiç?

Nerden çıkardın hocam saçmalama:DD

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banyo yapınca otomatik olarak charge oluyor gusül

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütün avrupa ve asya da cunüb. Adamlara gusül'den bahsetsen sana kaba etleri ile güler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kardeşim cünüp olman bak Bill Gates'e sürekli gusüllü dolaşıyor paraları kaldırdı adam.
  • Benim anlamadıgim müslüman degilsen bunu niye sıkıntı ediyorsun.

Müslümansan müslüman bi insanin asla yapmayacağı biseyi isteyerek yapiyosun. O zaman Müslümanım demen pekte inandirici gelmiyecek.

Müslüman olmayan birinin cenabetlgi sikinti etmesini ilk defa duyuyorum

• 3 senedir cenabetsen ya inançsızsındır ya da ahiret tarafı sakat bir tipsin.

• it kopuk kullanıcısına yanıt
    Yorumumda "müslümanım" dediğimi hatırlamıyorum neden müslüman damgası yedim hemen? ve ya müslümanım dinim seni ilgelendirirmi? o tanrıyla benım aramda olan bir şey. Benim kafama takılan bu sacma görüş sadece "gusul almaz isen işlerin ters gider" ıstemsızce kafama takılıyor sadece. Umarım anlamıssındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancess -- 27 Ekim 2017; 17:43:16 >
  • Yani bu durumda inançsız olursam ahiret tarafım sakat olmuyor ozamn? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancess -- 27 Ekim 2017; 17:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lancess

Yani bu durumda inançsız olursam ahiret tarafım sakat olmuyor ozamn? :)

İnançsızsan ahiret zaten yanmış durumda inançlıysan az biraz yanar çıkarsın. Tabi bunu ben belirleyemem. Yaradan her şeyin doğrusunu bilir.

• Peki hristiyanlarda yanarmı sence veya diğer dinlere mensup olan kişiler?
  • Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    Ben de liseden beri inanmıyorum ve haftada 4-5 kez patlatırım osbir. Anlayacağınız sürekli cünüp geziyorum. 7000 sıralama yaptım tıp okuyorum, hazırlığı geçtim İngilizcem c1 seviyesinde. sevgilim de var son 4 yıldır. Olay tamamen sizde bitiyor, bir kendinizi geliştirmek var bir de her hata yaptığınızda, tökezlediğinizde hatayı kendinizde değil de böyle şeylere atıp amaan benden bir şey olmaz demek var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SümüğüKulağındanAkanAdam

Banyo yapınca otomatik olarak charge oluyor gusül

Niyet edip burun ve ağız içine üç defa su çalıp banyoya girersen olur. Aksi takdirde alakası bile yok
  • quote:

Peki hristiyanlarda yanarmı sence veya diğer dinlere mensup olan kişiler?

Ne bileyim ya ahirette ak koyun kara koyun belli olur.

• Ozamn benim ahiretimi belirleme.
  • quote:

Ozamn benim ahiretimi belirleme.

Sen zaten inançsızmışsın saçma sapan konular açma bence. Saygısızlık etmeye hakkın yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.