Şimdi Ara

İşlemciyi Meşgul Tutmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş arıza mısın millet işlemcisini yüzde 5lerde çalışır görmek istiyor, sen meşgul tutcam diyorsun diyebilirsiniz,

benim istediğim işlemciyi birazcık çalışır tutmak, arkadaşımın bilgisayarında (ACER E1-572G) sürekli devam eden bir cızırtı problemi var, dikkattimizi çeken şey ise işlemciyi yoracak bir uygulama açtığımızda cızırtının kesilmesi, boş duruma geçtiğinde cızırtının tekrar gelmesi,

internetten araştırdığımızda enerji tasarrufu moduna girdiğinde i5 işlemcilerin bir kısmının böyle bir cızırtı yapıyor oluşu,

bildiğiniz "işlemciyi yüzde 10 meşgul tutacak" ayarlanabilir bir uygulama var mıdır? günlük kullanımda hissedemeyeceğimiz kadar çalışır vaziyette tutup bu cızırtıdan kurtulmak istiyoruz :)

• 1984 kullanıcısına yanıt
    %10 işlemci yi meşgul tutmuş olmaz ama %100 çalışsın dersen cpu stress test leri ya da cinebench r15 denyebilirsin
  • dört çekirdeki işlemcinin çekirdiklerinden birini de meşgul tutsak olur
    O zaman Prime 95 tek çekirdek olarak açılırsa olabilir. Ama ortak cahce'lere ne ölçüde yükleniyor bilmiyorum. Zaten tüm çekirdekler için çalıştırılırsa bilgisayara abanıyor, hiçbir şey yaptırmıyor.

Ama bana kalırsa Windows'un güç seçeneklerini oynayın. Performans, Düşük Güç veya Dengeli seçenekleri arasında geçişler yapıp deneyin. Yine oradan en düşük işlemci kullanımını yükseltin. Olmazsa BIOS'u kurcalayın. O da olmazsa garanti varsa servise yollayın. Bana kalırsa işlemcinin tek çekirdeğini de olsa yüke sokmak çok mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

O zaman Prime 95 tek çekirdek olarak açılırsa olabilir. Ama ortak cahce'lere ne ölçüde yükleniyor bilmiyorum. Zaten tüm çekirdekler için çalıştırılırsa bilgisayara abanıyor, hiçbir şey yaptırmıyor.

Ama bana kalırsa Windows'un güç seçeneklerini oynayın. Performans, Düşük Güç veya Dengeli seçenekleri arasında geçişler yapıp deneyin. Yine oradan en düşük işlemci kullanımını yükseltin. Olmazsa BIOS'u kurcalayın. O da olmazsa garanti varsa servise yollayın. Bana kalırsa işlemcinin tek çekirdeğini de olsa yüke sokmak çok mantıklı değil.

katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Cok aydinlatici oldu, guc seceneklerinden cpu idle durumunu kapatinca duzeldi, huc aklima gelmemisti :)) tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

arkadaş arıza mısın millet işlemcisini yüzde 5lerde çalışır görmek istiyor, sen meşgul tutcam diyorsun diyebilirsiniz,

benim istediğim işlemciyi birazcık çalışır tutmak, arkadaşımın bilgisayarında (ACER E1-572G) sürekli devam eden bir cızırtı problemi var, dikkattimizi çeken şey ise işlemciyi yoracak bir uygulama açtığımızda cızırtının kesilmesi, boş duruma geçtiğinde cızırtının tekrar gelmesi,

internetten araştırdığımızda enerji tasarrufu moduna girdiğinde i5 işlemcilerin bir kısmının böyle bir cızırtı yapıyor oluşu,

bildiğiniz "işlemciyi yüzde 10 meşgul tutacak" ayarlanabilir bir uygulama var mıdır? günlük kullanımda hissedemeyeceğimiz kadar çalışır vaziyette tutup bu cızırtıdan kurtulmak istiyoruz :)

İlgin konu
    Arka plana bi tane oyun açın tamamdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İşe yaradığına çok sevindim. Benim de bir problem olmuştu ve aklıma gelmemişti ilk başta orası. Aslında rastgele bulmuştum. Bendeki sorun da şuydu: FX 8350 işlemci multi core Cinebench R15 testinde 630 puan alıyordu. Single Core testinde ise 33 puan alıyordu ve yaklaşık 20 kat fark vardı. CPU-z'ye bakınca işlemcinin sadece tek çekirdeği yükteyken 1,4 GHz çalıştığını ve en az iki çekirdek yüke girmeden standart hızı olan 4 GHz hıza çıkmadığını fark ettim. Ne yaptıysam olmadı. En son oraya girince Düşük güç modunda çalıştığını gördüm. Performans moduna alınca kendine geldi bilgisayar. Masaüstü ve internet kullanımında FX 8350 + SSD haliyle i5 3470 + HDD'li bir bilgisayardan daha yavaş çalışıyordu. Şimdi kendini gösterdi. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.