Şimdi Ara

İşlemcinin hangi özelliği önemlidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kusura bakmayın işlemciler hakkında pek bilgim yok. Bir işlemcinin iyi olup olmadığını hangi özellikler belirler? GHZ ve modeli mi?

Misal benim işlemcim bu, 2010'da çıkan bir işlemci ama iyi olduğunu düşünüyorum:http://ark.intel.com/tr/products/43546/Intel-Core-i5-650-Processor-4M-Cache-3_20-GHz

Yeni nesil oyunlar için (Gta 5 vs) yeterli mi sizce bu işlemci?

• İşlemcinin iyi olup olmadığına GHz, önbellek (cache), çekirdek, konu ya da parçacık (threads), desteklediği yönergeler ve teknolojisi (nm) etkili olur. Eğer nm düşük olursa ısıl ve güç kaybın daha düşük olur dolayısıyla performansı yüksek olur. İşlemcin GTA'yı çalıştırabilecek düzeyde. Daha doğrusu destekler. Ama tek işlemciyle biten bir iş değil. Ekran kartı da önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazlasıyla yeterli kardeşim, işlemcilerde aslında şöyle bir durum var, AMD mesela daha çok yüksek önbellek değeri frekans değeri vb sunduğu halde, intel ile günlük kullanımda işlem hızı konusunda yarışamıyor. Yani bunu şöyle örnekleyebiliriz, Android telefonlarda 3gb ram 4 çekirdek işlemci cart curt birsürü malzeme koyuyolar. Fakat telefonu aldıktan 1 hafta sonra takılmalar donmalar başlıyor (tabi bu amdde yok örnekliyorum sadece) Ama iOS kullanan bir kullanıcı 1gb ram 2 çekirdek işlemcili bir model ile uzun yıllar donmadan takılmadan iş görebiliyor.

Bunu şimdi fanlığa bağlayanlar olabilir, bizzat kendim amd ve iphone kullanıcısıyım. Tamamen bir örnekleme yaptım kendimce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodello

fazlasıyla yeterli kardeşim, işlemcilerde aslında şöyle bir durum var, AMD mesela daha çok yüksek önbellek değeri frekans değeri vb sunduğu halde, intel ile günlük kullanımda işlem hızı konusunda yarışamıyor. Yani bunu şöyle örnekleyebiliriz, Android telefonlarda 3gb ram 4 çekirdek işlemci cart curt birsürü malzeme koyuyolar. Fakat telefonu aldıktan 1 hafta sonra takılmalar donmalar başlıyor (tabi bu amdde yok örnekliyorum sadece) Ama iOS kullanan bir kullanıcı 1gb ram 2 çekirdek işlemcili bir model ile uzun yıllar donmadan takılmadan iş görebiliyor.

Bunu şimdi fanlığa bağlayanlar olabilir, bizzat kendim amd ve iphone kullanıcısıyım. Tamamen bir örnekleme yaptım kendimce

yanlis ornekleme yapmissiniz..sistemi kasan donduran yazilimdir..zamaninda p4 islemciler xp ile calisirken..windows 7 ile bayiliyorlar..sebeb isletim sistemi fazlasiyla islem yaptirdigi icin onbellek sisiyor..onemli olan onbellek..quad islemcilerle i serisi islemcilerin testleri nette mevcut..quad islemcilerin onbellegi guclu olanlari i serisini geciyor..yani demem oki..on bellek onemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

quote:

fazlasıyla yeterli kardeşim, işlemcilerde aslında şöyle bir durum var, AMD mesela daha çok yüksek önbellek değeri frekans değeri vb sunduğu halde, intel ile günlük kullanımda işlem hızı konusunda yarışamıyor. Yani bunu şöyle örnekleyebiliriz, Android telefonlarda 3gb ram 4 çekirdek işlemci cart curt birsürü malzeme koyuyolar. Fakat telefonu aldıktan 1 hafta sonra takılmalar donmalar başlıyor (tabi bu amdde yok örnekliyorum sadece) Ama iOS kullanan bir kullanıcı 1gb ram 2 çekirdek işlemcili bir model ile uzun yıllar donmadan takılmadan iş görebiliyor.

yanlis ornekleme yapmissiniz..sistemi kasan donduran yazilimdir..zamaninda p4 islemciler xp ile calisirken..windows 7 ile bayiliyorlar..sebeb isletim sistemi fazlasiyla islem yaptirdigi icin onbellek sisiyor..onemli olan onbellek..quad islemcilerle i serisi islemcilerin testleri nette mevcut..quad islemcilerin onbellegi guclu olanlari i serisini geciyor..yani demem oki..on bellek onemli.

buda benim örneklememe bir düzeltme olsun diyelim, teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

quote:

buda benim örneklememe bir düzeltme olsun diyelim, teşekkürler

rica ederim..verdiginiz ornek yazilim icin dogru..android sistemi kasiyor..ios ona oranla daha iyi..ama bu durum yazilimsal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Bilgisayarın Değeri Nedir ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.