amd athlon3500 cpu ve asus 939 pin board intel işlemci intel anakart 945 plrn ve 3.0 ghz 630 işlemci
her 2 sistem de acılmıyor bip sesi vermiyor . amd sistemdeki sorunu buldum anakart arızası . başka bir pcde işlemci acıldı .
elimizde denemek için başka parca yoksa bu 2 parcadan hangisinin arızalı oldugunu nasıl anlarız ?
mesela asus board amd athlon 2 lisinde ekran görüntüsü hic gelmiyordu ve hata mesajıda yoktu sesli ama işlemcinin ısındıgını gözlemledim . sorunun anakartta oldugunu tahmin etmiştim dogruymuş .
dier intel işlemcideanakartta ise kullanımdan kaynaklı bir sorun oluşmuş . powerın arkasındaki 220 115 v şalterini 115 e getirince power patlamış . power fena bir marka degil feel hurricane 460 watt . bu sistemde ekran kartı saglam hdd saglam test ettim . test edemediğim ram işlemci anakart .
aynı model pc nin aynı donanıma sahip birebir modelinde aynı hata ( power supply 115v a getirmek ) sonucunda sadece powerın yandıgı nı gördüm . bunda power patlamadan yanmış. anakarta ve üzerindeki cihazlara zarar vermemiş.
power supplynin patlayarak duman cıkardıgı sistemin anakartın 945 intel üzerinde hafif yanık izleri var kararma şeklinde 3 bacaklı 2 adet transistör cevresinde . ama saglam görünüyorlar . yanlız işlemci ısınmıyor acaba anakart saglam olabilirmi =? bu sistemin ekran kartı hdd i saglam cıktı . rami test edemedim muhtemelen ramlerde saglamdır .
şu mantık dogrumudur . işlemci yandıysa ki ısınmıyor ozaman sorun anakartta olmayabilir bip sesi vermez acılmaz .
kısacası diyorum ki
anakartmı alsam işlemci mi ? test etme durumum yok malesef başka bir bilgisayarda