Şimdi Ara

İşlemcim Isınıyor Bilgisayar Kitleniyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CPU Türü AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3200+

Anakart Adı Gigabyte GA-K8NS

512 ddr 400 ram

ekran kartı winfast nVIDIA GeForce 6600 AGP 256mb

bilgisayar oyun oynarken arada sırada kitlenmeye başladı..
    daha sınra format attım ama sorun devam etti ve daha sık olmaya başladı

bazen bu kitlenmelerden sonra sadece msn e ve internete girince bile kitlenme oluyordu...

anakartın sıcaklığını ölcen program aldım ve 15 dk oynamayla 70 dereceye çıktığını gördüm...

virüs taraması yaparken 80 lere çıktı...

sorun nerde olabilir...ve ne yapmam gerekir ...yardımcı olablilirseniz sevinirim... şimdiden sağolun...

ayrıca...:download accelerator plus praogramında şüpheleniyorum..çünkü formattan sonra onu yükleyip update ederken biraz karışıklık oldu ...şimdi onu sildim ama pek fark yok...

• Anakart üzerindeki heatsinkleri ve işlemci heatsinkini çıkarıp iyice temizleyip (altlarını pırıl pırıl yapıp) yeniden macun sürüp takın.
    Edit: Süreceğiniz macun kaliteli bişey olsun ve yüzeye çok ince yayın eşit kalınlıkta ve çok ince bir tabaka olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 31 Ocak 2007; 0:29:53 >
  • afedersiniz ben biraz cahilim ...heat sink ne oluyor tam olarak..ayrıca macun nasıl birşey... bide bunu yaparken bilgisayara zarar verme ihtimalim ne kadar??
  • Hem PM hem de topice yazmışsınız. Size PM attım.
  • kaliteli thermal macun kullanmak ve anlattığım şekilde uygulamak şart. Bilgisayarda anakarta elektrik gelmeden yapılacak. Ayrıca söküp takarken tornavida kaydırıp anakarta zarar vermemeye çalışılacak. Ayrıca heatsink çıkarırken birden çekip de işlemciye yapışmışsa soketi zedelemek de olası. nazik ve kaba kuvvet kullanmadan yapılacak. siz montaj yaparken heatsink e macun sürmediniz mi? Yoksa hazır macunlu standart işlemci fanlarından mıydı yani stok fan mıydı? Yoksa altındaki macunun plastik muhazasını çıkarmadan mı işlemciye monte ettiniz? Yoksa sıcaklıkla eriyip de o plastik işlemci tabanına mı yapıştı? Yoksa aman ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 31 Ocak 2007; 0:50:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

Athlon64 için 70 derece çok yüksek.

3200+ ların İşlemci hızı (10X200) 2000 MHz dir, 2200 değil.

Fazla bilginiz olmadığını söylediğinize göre bence en kısa sürede ya bilen bir arkadaşınıza gösterin ya da bir teknik servise götürün.

bunu everest programından aldım... belki aldığım adam overclock yapmıştır...

quote:

Hem PM hem de topice yazmışsınız. Size PM attım

10 gündür uğraşıyorumda aceleye getirdim biraz..

• quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

kaliteli thermal macun kullanmak ve anlattığım şekilde uygulamak şart. Bilgisayarda anakarta elektrik gelmeden yapılacak. Ayrıca söküp takarken tornavida kaydırıp anakarta zarar vermemeye çalışılacak. Ayrıca heatsink çıkarırken birden çekip de işlemciye yapışmışsa soketi zedelemek de olası. nazik ve kaba kuvvet kullanmadan yapılacak. siz montaj yaparken heatsink e macun sürmediniz mi? Yoksa hazır macunlu standart işlemci fanlarından mıydı yani stok fan mıydı? Yoksa altındaki macunun plastik muhazasını çıkarmadan mı işlemciye monte ettiniz? Yoksa sıcaklıkla eriyip de o plastik işlemci tabanına mı yapıştı? Yoksa aman ha

işlemciy le anakartı beraber almıştım...ikinci el almıştım ..1.5 yıldır sorun yoktu...

hmm macun şartsa şimdi yapamam demekki.. yinede sağolun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar çok ısınıyor
    3 ay önce açıldı
    Bilgisayar ısınma
    3 ay önce açıldı
    BİLGİSAYAR KAPANIYOR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Everest işlemcinizi 3200+ olarak ve çarpanları 11X200=2200 olarak gösteriyor ise overclock yapıldığı kesin.

Anakartın kitapçığı varsa (yoksa Gigabyte'ın sitesinden de indirebilirsiniz), az çok da İngilizce biliyorsanız kitapçıktan BIOS ayarlarını inceleyip çarpanı 10'a getirebilirsiniz.

Bu yöntem işe yaramazsa (kitapçıktan yararlanıp) CMOS'u orjinal haline getirmeyi deneyebilirsiniz.

peki sorunun sebebi bu olabilir mi? 1 yıldan fazla zamnandır kullanıyorumda
    yeni oldu bu olay??? ayrıca hiç over clock yapmadım ...sadece aldığım adam bi ayar yapıp vermişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakilic -- 31 Ocak 2007; 1:06:00 >
  • quote:

Ben birinden yeni aldınız ve sürekli oluyor zannetmiştim.

yinede sağolun...

virüs taramalarındanda pek birşey çıkmadı zaten..
  • sistem muhtemelen soket754.o nedenle işlemcinin 11*200 olması normal.madem ki bilgisayardan anlamıyorsun hiç kendin uğraşma çünkü zarar verebilirsin.git bir bilen arkadaşına o yapsın.yapılacak tek şey işlemcinin soğutucusunun temizlenip yeniden macunlanıp düzgünce oturtulması olacaktır.tabi fanın çalıştığından da emin olmak gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.