Şimdi Ara

İslemcim,FSB ve Ratio Hakkında Sorucuklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle bilgisayarımda anlam veremediğim aklımı karıştıran bir şey var onu sorucam daha sonrada merak ettiklerimi ;

1-) işlemcim core i5 760 / 2.8 GHz ve ben bunun bios tan herhangi bir ayarıyla oynamadım.CPU-Z adlı programda [ Core Speed:1203.7 MHZ / Multiplier : x9.0 / Bus Speed: 133 MHZ ] olarak gözükmekte ( sistem boştayken ) yük altına girdiğinde CPU-Z den takip ediyorum x9.0 kısımı x21.0 lere uçuyor.sanırım bu biostaki ratio kısımı oluyor.bu şekilde olunca bilgisayar 2.8 GHZ olan hıza kavuşuyor.prime95 ile test ettiğimde 3400 - 3500 MHZ arasında bir değerde konumlanıyor.bu turbo boots özelliğinden dolayımı kaynaklanıyor ve işlemcinin 1200 MHZ de dolaştığı zamanlarda işlemci kendini yormamak mı istiyor anlamadım biri açıklık getirirse memnun olurum

2-)sistemi alalı 1.5 seneyi geçti (imzadaki sistem) artık insan değişik şeyler yaşamak istiyor bilgisayarda hep aynı şeyler yapınca sıkılıyor bir yerde ve bende overclock yapmaya karar verdim tabiki öncelikle iyi bir araştırma yapmak lazım ;) overclock hakkındaki ilk sorum tam olarak şu ; yabancıların paylaştığı videolarda sürekli ratio düzeniyle oynanıyor , burda okuduğum 2 overclock konusu vardı onlarda ise CPU Frekansı FSB ile oynanıyor.hangisi daha sağlıklı ya da hangisi daha kolay.

Not: kasayı vatan bilgisayarda toplattırdım.termal macun sürdülermi yada sürdülerse zaman aşımına uğramışmıdır bilmiyorum tam olarak.3450 MHZ de (Prime95) işlemci sıcaklığı Core Temp ile baktığımda 65 C de sabitlenmişti fakat sitede benim soğutucumdan kullanıpta sıcaklığı daha düşük değerlerde olan bir arkadaş görmüştüm.işlemci fanı ram slotlarının tarafındaydı , benimkisi egsoz fan tarafında arkaya bakıyor.kasa zaten kulübe gibi bir yerde sözde hayvani derece fanları var içeri hava girmiyor ;)

bizde bir şeyler öğrenmek için açtık konumuzu umarım yardımcı olursunuz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.