Mesela SAMSUNG 250GB 7200 RPM 8MB SATAII gibi bir HDD mi?
(teşekkür...teşekkür...teşekkür...)
evet o tarz bişey. seagate 250gb 16mb cache ncq hdd yi öneririm ben
Teşekkürler, önerdiğiniz modele bakacağım...
quote:
Orjinalden alıntı: özbalkesli
Teşekkürler, önerdiğiniz modele bakacağım...
önemli değil
Anakartı Biostar TA690G al çünkü Asus alt seviye anakartlarına yeterli ilgiyi göstermiyor, güncel bios çıkarmıyor, sürücüleri sorunlu vs., Belirttiğim anakartı alıpta memnun olan kullanıcı sayısı fazla, bende onlardan biriyim , anakart ayrıca onboard ekran kartı, ses kartı ve ethernet kartı barındırıyor, fiyatıda çok makul, tavsiye ederim.
RAM olarak 2 GB'dan şaşma, 1 GB'la vistada sorunla karşılaşırsın. Ben vista kurmam deme ilerde birgün mutlaka kuracaksın, xp ilk çıktığında da millet win 98'den geçmem diyordu ama her nasılsa herkes geçti, 1 GB RAM'i vista kurarken alırım dersen orası ayrı tabiiki.
Harddisk olarak Seagate'in sonu 410AS ile biten 250 GB'lık bir harddiski var, onu al. Performansı çok iyi ve fiyatıda çok makul.
nick ten anladığım kadarıyla balıkesirlisin eğer orada yaşıyorsan tavsiyem netcom bilgisayara git x2 3800'lü yada x2 4000 li bir sistem istediğini söle anakart ve ram'ide istersen arkadaşların yazdığı modellerden iste versinler 2. olarak e2160'lı bir sistem almanı öneririm
x2 4000 en uygun seçimlerden biri bence, ama fiyat farkını filan değerlendirerek 3800 filan de alabilirsin (mesela eğer 10 usd daha ucuz filansa)
Konuyu işlemciler için açtım ama komple sistem toplamaya kadar gitti. Gerçi hem bana hem de benim gibi sistem toplayacaklara faydası oldu ama başlığın özünden biraz saptık. Neyse, zaten daha fazla araştırma yapmayacağım -çünkü kafam iyice karıştı-; bir-iki gün içinde topluyorum sistemi...
Sizlerin önerileri doğrultusunda Seagate 250MB 7200 RPM 16MB SATAII NCQ HDD'ye baktım. Burada SATAII özelliği ilgimi çekti.
Bu özelliğin diğer donanım unsurlarından herhangi biriyle birebir uyumu diye bir şey söz konusu mudur? Yani mesela; bellek, anakart veya işlemcinin SATA'ya uygun olanı ve SATAII'ye uygun olmayanı diye bir ayrım var mı?
Hani DDR2 bellek için DDR2 anakart oluyor ya, SATAII için de böyle ayrımlar var mı? (SATAII'ye uygun işlemci veya SATAII'ye uygun anakart gibi...)
Galiba bir de DVD-writer'ın diğer donanım unsurlarıyla uyumunu araştırmam gerekiyor, bunu da hallettikten sonra parası neyse verip alacağız bilgisayarı. Siz de kurtulucaksınız ben de... Hadi hayırlısı!
sata ile ilgili bir sorunun olmaz belirlediğin sistemde yani sen alacağın ürünü bildikten sonra sorun yok dvd rw ile de bir sorun olmaz istediğin herhangi bir ürünü alıp kullanabilirsin
Dvd rw yi LG alma , aldığın dvd rw Sata olsun İDE olmasın demode oldu artık buna dikkat et